Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Betekintés egy izgalmas válogatásba

Vass Ádám - 2017. március 11. 17:09

A város feltörekvő művészgenerációjának egyik rendkívül tehetséges, figyelemreméltó alakja, Kiss Anna, Betekintés című kiállítása péntektől látható a Bartókban.

Öt év átfogó reprezentációja jelenik meg a Bartók galériájának falain, ahol Kiss Anna, Betekintés című kiállítását láthatjuk a hónapban. A tudatos építkezés, a folyamatos változás és a változatos anyaghasználat a tárlat megnyitója, Kelemen Marián Éva szerint is kivételes élményt jelent majd a nézőknek.

A több, mint húsz kiállított kép mindegyike több technikával készült. Van köztük olyan, ami plexire, de olyan is, ami kartonra vagy épp celofánra felvitt montázsokat ábrázol. Anna a szokatlan anyagokat szokatlan technikával töltöte meg, nem temperával, akvarellel vagy olajfestékkel dolgozott, hanem vegyes technikával, de jellemzően mindegyik képen találhatunk rajzot, foszforeszkáló festéket, fotókat és színezett festéket is. Néhány alkotás még az amúgy szokatlan tárlaton is különleges tűnik, jó pár kép ugyanis két celofán réteg közé szorított festékből és ragasztóból áll, ami egészen izgalmas hatást gyakorol a befogadóra.

A rovat további hírei: Kultúra

Móricz 70 – minifesztivállal ünnepelnek

Móricz 70 – minifesztivállal ünnepelnek

2024. máj. 08.

Gazdag programmal futtatja csúcsra a jubileumi tanév eseménysorozatát az alapítása 70. évét ünneplő Móricz Zsigmond Általános Iskola. Lássuk a kínálatot – nagyon bőséges lesz, úgyhogy csak címszavakban!

Jótékonysági gála a Bartókban

Jótékonysági gála a Bartókban

2024. máj. 08.

Nemes céllal és jelentős erők összefogásával valósul meg az a közösségi kezdeményezés, amelynek a Bartók színházterme ad otthont pénteken délután. 

Pentelei Molnár János életművének jeles darabjaiból nyílik tárlat a Mondbach kúriában

Pentelei Molnár János életművének jeles darabjaiból nyílik tárlat a Mondbach kúriában

2024. máj. 07.

Jelképes gesztus, hogy éppen az emlékév egyik ünnepeltje, Pentelei Molnár János festőművész kiállítása nyitja a felújított Mondbach kúria időszakos bemutatóinak sorát. A megnyitó szerdán lesz, mindenkit szeretettel várnak!

DSTV: új kiállítás a könyvtárban

DSTV: új kiállítás a könyvtárban

2024. máj. 07.

Folytatódott a József Attila Könyvtár és a SKICC Csoport együttműködése, derül ki a DSTV összeállításából. Ennek keretében nyílt meg Kosztolányi György utolsó tanítványa, Gódányné Homoki Mária egyéni kiállítása a közelmúltban. Hangkép.

DSTV: zongoristák randevúja

DSTV: zongoristák randevúja

2024. máj. 06.

Különleges programnak adott otthont a Sándor Frigyes Zeneiskola a közelmúltban, derül ki a DSTV összegzéséből. Az intézményben immár második alkalommal szervezték meg a Regionális Zongora Találkozót a Sándor Frigyes Hét előtt. Hangkép.

Már elkészült a táncoló figurák makettje

Már elkészült a táncoló figurák makettje

2024. máj. 05.

A város 73. születésnapján, a tánc világnapján, a Wünsch házaspár jelenlétében rendezték hétfőn a város tánckultúrája előtt tisztelgő szobor alapkő-letételét. A táncoló figurákat a Bartók Kamaraszínház és a Vasvári iskola közötti parkos részen helyezik el, a szobor alkotója, Rohonczi István ROHO szerint még idén.

DSTV: táncos remeklések

DSTV: táncos remeklések

2024. máj. 05.

Rangos megméretéseken értek el kimagasló eredményeket a dunaújvárosi táncos növendékek, derül ki a DSTV összeállításából. Szép sikerek sorát aratta a Wesley da Capo Alapfokú Művészeti Iskola közössége a közelmúltban rendezett versenyeken. Hangkép.