Bravúros döntetlen a bajnok ellen

spigott - 2017. március 24. 22:16

Hatalmas küzdelemben ért el 4-4-es döntetlent a címvédő Rába ETO elleni mérkőzésen a Dunaferr DUE Renalpin FC futsal csapata a felsőházi rájátszás második fordulójában.

A címvédő Rába ETO elleni mérkőzéssel folytatta a felsőházi rájátszás küzdelmeit ma este fél kilenctől a Dunaferr DUE Renalpin FC futsal csapata. A második forduló összecsapásának a vendégek voltak az esélyesei, s ahogy arra talán számítani is lehetett, már a meccs elején neki is esett csapatunknak az ETO, s Reveland Zoltánnak már az első három percben két komoly védésre szüksége volt, hogy megóvja kapuját a góltól. A Dunaferr igyekezett felvenni a kesztyűt, s akadt is egy-két ígéretes kontrája, de nem nagyon tudták tesztelni Tóth kapust. A vendégek fölénye ellenére a mieink előtt adódott az első igazán komoly gólhelyzet, ám Németh Péter egy szépen kijátszott variáció végén nem tudott a félig üresen hagyott kapuba találni.

A folytatásban újra fölénybe került a vendégcsapat, de Fehér Zsolt tanítványai továbbra is nagyon fegyelmezetten védekeztek, s ha túl is jutott a mezőnyjátékoson a labda, még mindig ott volt Reveland Zoltán, aki rendre hárítani tudott. A 16. percben időt kért a Dunaferr szakvezetése, s a rövid pauzát követően Fekete Róbert egy remek találattal meg is szerezte a vezetést a mieinknek, ám sokáig nem örülhettünk, mert a 17. percben Drahovsky használta ki a hazai védelem pillanatnyi figyelmetlenségét, s kiegyenlített (1-1). A félidőből hátralévő időben több lehetősége is volt a mieinknek, ám Hosszú, majd Varga próbálkozását is védte Tóth, így a szünetre 1-1-es állással vonultak a felek.

A térfélcserét követően sajnos három perc sem telt el, mikor Juanra már a vendégeket juttatta előnyhöz egy szépen kijátszott akció végén, így a Dunaferrnek kellett futnia már az eredmény után (1-2). Együttesünk igyekezett is elkövetni mindent az egalizálásért, több lehetősége is akadt erre, ám Hosszú lövését blokkolták, majd Németh pöccintett nem sokkal a kapu mellé. A túloldalon kevés dolga volt Revelandnak, ám a játékrész derekán neki is hozzá kellett tennie a magáét ahhoz, hogy ne lépjen el kettővel a címvédő. A 31. percben hatalmasat hibázott az ETO védelme, s a röviden hazaadott labdát Varga lőtte a vendégek kapujába, megérdemelten hozva ezzel egálra az eredményt (2-2).

Nem sokáig mutatott azonban egyenlőt az eredményjelző, mert Harnisch a 34. percben ismét a győrieket juttatta vezetéshez, s bár Klacsák egy szép labdaszerzést követően ismét egalizált, erre is volt válasza a vendégeknek, akik Constantino távoli lövésével harmadszor is magukhoz ragadták a vezetést (3-4). Szűk két perccel a meccs vége előtt időt kért Fehér Zsolt, majd Reveland helyett is mezőnyjátékost küldött a pályára a Dunaferr vezetőedzője, ám hiába játszotta le ziccerig egyik támadását együttesünk, Németh Péter egy méterről az égbe lőtte a játékszert. Az utolsó percben egy felesleges szabálytalanság után azonban tízméterest rúghatott együttesünk, s Hosszú Ádám kíméletlenül kilőtte a bal alsót, kialakítva ezzel a 4-4-es végeredményt.

Dunaferr DUE Renalpin FC – Rába ETO 4-4 (1-1)

Gólszerzők: Fekete, Varga, Klacsák, Hosszú. Illetve, Drahovsky, Juanra, Harnisch, Constantino.

Dunaferr DUE Renalpin FC: Reveland, Horváth, Klacsák, Fekete, Hosszú. Csere: Németh, Schrancz, Fridrich, Gorjanácz, Varga, Velez, Csányi, Józsa. Vezetőedző: Fehér Zsolt.

Rába ETO: Tóth, Cláudio, Cinstantino, Juanra, Drahovsky. Csere: Gémesi, Harnisch, Vas Á., Sáhó, Dávid, Bognár, Tama. Vezetőedző: Marcos Angulo.

A rovat további hírei: Sport

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.

Újra élen a címvédő

Újra élen a címvédő

2024. ápr. 17.

Magabiztos győzelemmel vette vissza a tabella első helyét a Karmacsi Autó gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar csoportjában.

Két játékos távozik a DKKA-tól

Két játékos távozik a DKKA-tól

2024. ápr. 17.

Nick Viktória kilenc, Horváth Petra két szezont követően távozik a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesétől.

Felemás hétvége az utánpótlásnál

Felemás hétvége az utánpótlásnál

2024. ápr. 16.

A DFVE női vízilabdázóinak serdülői kikaptak, az ifjúságiak viszont nyerni tudtak a Ferencváros elleni hazai bajnokin.

Még van esély az alsóház megnyerésére

Még van esély az alsóház megnyerésére

2024. ápr. 16.

Hatékonyabb második félidei játékával aratott magabiztos győzelmet Érden a Dunaújváros Futsal együttese az NB II alsóházának hétfő esti fordulójában.