Három érem a fővárosból

spigott - 2017. március 20. 12:41

Kiválóan szerepeltek hétvégi versenyükön a Danubius KSE tollaslabdázói, akik összesen három éremmel térhettek haza a Pesti Kupa elnevezésű országos viadalról.

Budapesten, a Pesti Kupa elnevezésű Országos Ranglista Versenyen léptek pályára hétvégén a Danubius KSE tollaslabdázói. A dunaújvárosi fiatalok közül Vagyóczki Roland, valamint Dobrovitz Barabás Zoltán korosztályánál egyel feljebb versenyzett a fejlődés érdekében. Roland az U13-as, míg Zoltán az U17-es mezőnyben igyekezett bizonyítani, s mint azt Jakab János, a Danubius KSE vezetőedzője érdeklődésünkre elárulta, mindkét fiatal színvonalas, szép játékot nyújtva érdemelte ki az elismerést még annak ellenére is, hogy érmet ezúttal nem sikerült szerezniük.

Vagyóczki Dávid, Jakab János és Nagy Bence az eredményhirdetés után (kép: Danubius KSE)

Nagy Bence és Vagyóczki Dávid a velük azonos korosztályúak ellen, az U13-as mezőnyben léptek pályára, méghozzá remek eredményeket elérve. A Danubius KSE tollaslabdázói veretlenül, szettveszteség nélkül zárták a csoportkört, s a legjobb négy közé is magabiztos játékkal jutottak tovább. A véghajrában mindketten érmekért játszhattak tehát, s Nagy Bence végül a második, míg Vagyóczki Dávid a harmadik helyen fejezte be az egyéni küzdelmeket, míg a párosok sorozatában remek játékkal, veretlenül szerezték meg a viadal aranyérmét.

Mint azt Jakab János elmondta, a Danubius KSE versenyzői a közeljövőben sem pihennek, hiszen a közös gyakorlásokat követően, március 24. és 26. között Kiskunfélegyházán, az Országos Tollaslabda Diákolimpiai Döntőn lépnek majd pályára a szakosztály utánpótlás korú versenyzői.

A rovat további hírei: Sport

Négy dunaújvárosi az Eb-csapatban

Négy dunaújvárosi az Eb-csapatban

2024. ápr. 26.

A felnőtteknél és a junioroknál is két-két dunaújvárosi tornásznak szoríthatunk a Riminiban sorra kerülő női Európa-bajnokságon.

Elmarad a futsalosok mai bajnokija

Elmarad a futsalosok mai bajnokija

2024. ápr. 26.

Nem tudnak elutazni Rácalmásra a sereghajtó érdiek, így elmarad a Dunaújváros Futsal csapatának ma este hét órára tervezett bajnoki találkozója.

Nehéz meccs vár a Kohászra

Nehéz meccs vár a Kohászra

2024. ápr. 26.

A dobogóra hajtó Mosonmagyaróvár otthonában folytatja a bajnokságot a Dunaújvárosi Kohász kézilabda Akadémia felnőtt csapata pénteken este hat órától.

DSTV: eredményes lövészek

DSTV: eredményes lövészek

2024. ápr. 25.

Nagyjából fél évvel ezelőtt forgattunk utoljára a Főnix Lövész SE alakulatánál – azóta is sikert sikerre halmoztak, és nagyon sok versenyen vettek részt a tagok. Ráadásul azóta újra birtokba vehették a lőteret is, amely jelentős segítség az egyesület számára – örömteli hírekről számolt be Vinczellér Imre. Hangkép.

Jól hajráztak az akadémisták

Jól hajráztak az akadémisták

2024. ápr. 25.

A Szolnok és a Miskolc ellen sem veszítettek szettet a DSE Röplabda Akadémia fiataljai a bajnoki középszakasz utolsó előtti fordulójában.

Hátrányban a DFVE

Hátrányban a DFVE

2024. ápr. 25.

Védekezésben nem ment női vízilabdázóinknak a Ferencváros ellen, így a zöld-fehérek kerültek előnybe a bajnoki döntőért vívott párharc első felvonásán a fővárosban.

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

2024. ápr. 24.

Pozitív élményekkel és egy értékes hetedik helyezéssel tért haza a dunaújvárosi Dragon Steel SE a 13. Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokságról.