Megszakadt a DPASE jó hazai sorozata

Szárszó Lajos - 2017. március 18. 19:10

Későn hajrázott, így egygólos, 2-1-es vereséget szenvedett a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata a Dabas elleni hazai bajnokin. Együttesünk sok lehetőséget elpuskázott a mérkőzés elején, majd két gólt is kapott, s bár nagyot küzdött, már csak a szépítésre volt ereje, a pontszerzésre nem.

A Pécs ellen elszenvedett 5-1-es vereséget követően az ellen a Dabas FC ellen szeretett volna javítani a DPASE labdarúgó csapata, akitől az ősz folyamán 3-0-s vereséget szenvedtek. Nem lehetett könnyű mérkőzésre számítani még akkor sem, ha a két együttest a tabellán 11 pozíció és 20 pontnyi különbség választotta el egymástól, hiszen míg mi a negyedik, ellenfelünk a tabella tizenötödik helyén áll. Mint azt a hazai szakvezetés kiemelte, nagyon fontos volt, hogy hazai pályán eredményes, pontos, magabiztos játékot mutassanak be labdarúgóik, hiszen abból a Pécs elleni rangadón mind támadásban, mind védekezésben több probléma akadt. A védekezését láthatóan jól megszervező, és a kapuja előterébe azonnal visszazáró Dabas FC ellen lelkesen kezdtek a mieink, melyet a 4. perc elején Blatt távoli lövése jelzett. A következő percekben többet birtokolta a labdát a hazai együttes, viszont a helyzetek elmaradtak. Dobos sarokrúgása hozta az első igazi lehetőséget, aki jól tekert középre, és mivel a vendégek kapusa nem lépett ki az ívelésre, a labdát az előretörő Pölöskeit találta meg, aki azonban már nem tudta azt irányítani.

Egy perc múlva szinte megismétlődött az előző jelenet, csak az ívelés ezúttal a baloldalról érkezett, de a labda centikkel elcsúszott az érkezők spicce előtt. A 17. percben jött először át a kapunk elé a Dabas, de azonnal gólt szerzett. Egy baloldalon vezetett kontra végén a labda Csordás elé került, aki 11 méterről nem hibázott (0:1). A gól után hosszú percekig próbálták az újvárosiak felvenni az azt megelőző ritmust, ezzel együtt a játék irányítását, ám azt a jól visszazáró dabasiak megakadályozták. A vendégek jól láthatóan arra törekedtek, hogy a védőink mögé történő hosszú átadással, és az üres területekre történő belőtt passzokkal zavarják meg Dobos Barna tanítványait. A 28. percben majdnem megduplázta előnyét a Dabas, amikor Tóth nézte meg magának a tizenhatos vonalán, hogy Vaszócsik kissé távol áll kapujától, emelése azonban gyengére sikerült. A 31. percben Tóth Tibort húzta vissza Makrai a tizenhatos előterében. A jogos szabadrúgást Ablonczy végezte el, aki szépen tekerte el a labdát a sorfal mellett, ám ezt még időben vette észre Scheilinger, és bravúrral hárított. Ahelyett, hogy sikerült volna az egyenlítés, a 40. percben ismét betalált a Dabas. A vendégek sarokrúgásakor a rosszul helyezkedő védők közé nagyszerű ütemben érkezett az egykori újvárosi, Sárközi Norbert, aki felhőfejessel szerezte meg csapat második találatát (0:2).

Szepessy a félidő utolsó percében látványos mozdulattal lőtt, de abba időben lépett be egy vendég védő. A második félidőre egy helyen változtatott Dobos Barna. Ablonczy helyére Dorogi Renátó érkezett, mellyel a támadójátékot próbálta erősíteni a hazai vezetőedző. Nem sok hiányzott a harmadik vendég gólhoz az 51. percben, amikor egy jobb oldalról érkező beívelésre Sárközi érkezett a hosszú oldalon, fejese azonban elcsúszott a kapufa mellett. A gyakori játékmegszakítások miatt igazán nagy csatát nem hoztak a következő percek, majd a 65. percben végre erőszakosabban támadta a Dabas kapujának előterét a Dunaújváros, így a labda több alkalommal pattogott a tizenhatoson belül, továbbra is eredmény nélkül. Tóth tekerése okozta a legnagyobb veszélyt, majd fél perc múlva őt rántották le a büntetőterületen belül. A tizenegyest Szepessy magabiztosan értékesítette, ezzel megkezdte hosszú hajráját a DPASE (1:2). Az egyenlítés egy perc múlva majdnem összejött, amikor egy távolról leadott megpattant lövés centikkel ment el a kapufa mellett. Ugyanígy járt Dobos is, akinek a lövésébe lépett be a vendég védő a 87. percben, így a végén a Dabas örülhetett.

Dunaújváros PASE – Dabas FC 1-2 (0-2)

Dunaújváros PASE: Vaszócsik Viktor – Csendes Péter, Pölöskei Péter, Farkas Viktor, Ablonczy Gerjén (Dorogi Renátó a 46. percben), Csehi Tamás, Dobos Áron, Tóth Tibor (Király Bence a 80. percben), Szepessy Róbert, Blatt Pál, Kercsó Bence. Vezetőedző: Dobos Barna.

Dabas FC: Scheilinger György - Eördögh Levente, Sós Márkó (Nádházi Ákos a 72. percben) Makrai László, Tóth Márton, Sárközi Norbert, Csordás Simon Tibor (Takács Kornél a 87. percben), Surányi Zoltán Roland, Zsolnai Róbert, Erős Ronald, Kiss Viktor (Ladányi Tibor a 80. percben). Vezetőedző: Erőss Károly.

A rovat további hírei: Sport

Hajrávereséggel zártak a futsalosok

Hajrávereséggel zártak a futsalosok

2024. máj. 07.

Az utolsó percben kapott góllal bukta el az alsóház első helyét a Dunaújváros Futsal csapata a Mad Dogs elleni szezonzárón hétfőn este.

Egy ponton múlt az akadémisták döntőbe jutása

Egy ponton múlt az akadémisták döntőbe jutása

2024. máj. 06.

Hiába hajrázott remekül, s aratott két szép győzelmet, lemaradt a korosztályos bajnokság országos döntőjéről a DSE Röplabda Akadémia U20-as együttese.

Szezonzáró előtt a futsalosok

Szezonzáró előtt a futsalosok

2024. máj. 06.

A Mad Dogs elleni biatorbágyi találkozóval zárja az NB II-es pontvadászat küzdelmeit a Dunaújváros Futsal felnőtt együttese ma este nyolc órától.

Élni tudott emberelőnyével a Kaposvár

Élni tudott emberelőnyével a Kaposvár

2024. máj. 06.

Korai kiállítás után egy balszerencsés öngól okozta a Dunaújváros FC labdarúgóinak vesztét a tabellán ötödik Kaposvár vendégeként.

Egri előny a bronzcsatában

Egri előny a bronzcsatában

2024. máj. 05.

Támadásban nem ment a DFVE női vízilabdázóinak a bronzpárharc első felvonásán, így a vendég egriek megérdemelt győzelemmel vették el a mieink pályaelőnyét.

Hiába hajrázott nagyot a Kohász

Hiába hajrázott nagyot a Kohász

2024. máj. 05.

Fordulatos, gólokban gazdag mérkőzésen szenvedett kétgólos vereséget a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese az MTK ellen a sportcsarnokban szombaton este.

DSTV: új edzői stáb az Acélbikáknál

DSTV: új edzői stáb az Acélbikáknál

2024. máj. 04.

A következő szezonnak már új edzői stábbal vág neki a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongcsapata. A DAB vezetőedzője Somogyi Balázs lesz a 2024/2025-ös szezonban, s a fiatal szakembert stábunk is kifaggatta terveiről, reményeiről. Hangkép.