Minden szinten a legjobbak között

Szárszó Lajos - 2017. március 17. 7:49

A Dunaferr SE röplabda szakosztályának utánpótlás csapatai az idei évben sem elégednek meg az átlagos eredményekkel, s a serdülő, az ifjúsági, valamint a junior korosztályban is az aranyérem megszerzését tűzték ki maguk elé.

Dunaújváros büszke lehet sportolóira, és ezen belül röplabdázóira is, akik közül a hírek többnyire a felnőtt csapatról szóltak, hiszen ők a 2016-17-es szezon az NBI-es szakaszában már a helyosztóknál tartanak. A Tomanóczy Tibor által vezérelt csapat nagy csatát követően végül az 5-8. helyek valamelyikéért játszik majd a MAFC és a Kecskemét csapatai ellen. A végső helyezést egy tornarendszer fogja eldönteni, ami annyit takar, hogy Budapest, Kecskemét és Dunaújváros egy-egy hármas tornát rendez majd, amely alapján eldőlnek a végső helyezések. A Dunaferr együttese azonban nem csak ezekre a megmérettetésekre készül, hiszen a felnőtt együttesben játszó sportolók a legmagasabb bajnokságon kívül a serdülő, a junior és az ifjúsági csapatokban egyaránt terelgetik a labdát. És nem is akárhogyan, hiszen, mint azt Tomanóczy Tibor vezetőedzőtől megtudtuk, mindannyian bekerültek a korosztályos döntőkbe.

-  Számunkra mindig kiemelt jelentőségű volt az utánpótlás csapataink szereplése, versenyeztetése, hiszen alapvető célkitűzésünk, hogy az innen kikerülő játékosok alkossák a felnőtt együttesünket. Ez a felfogás jól követhető az utóbbi években, hiszen a mostani első osztályú keret jelentős részét saját nevelésű fiataljaink alkotják. Nagy öröm, hogy utánpótlás csapataink az idei bajnokságban is tudták teljesíteni az alap célkitűzést, a bajnoki döntőbe jutást. Juniorjaink bajnoki mérkőzései általában a felnőtt meccsek után kerültek megrendezésre, amely azért érdekes, mert ők így egy este folyamán két meccset is játszottak. Ez azonban nem hátrányukra, hanem előnyükre vált, hiszen magabiztosan hozták meccseiket, így bekerültek a legjobb három, ezzel együtt az országos döntőt játszó együttesek közé. A munkámat ennél a korosztálynál Kövessy Balázs segíti. Az ifjúságiak közben lejátszották tornamérkőzéseiket. Náluk az volt az érdekes, hogy a bajnokság tornarendszerben zajlott, ahol naponta kettő, vagy három mérkőzést játszottak a gyerekek. Ezekre a tornákra azonban több alkalommal a serdülő csapatunk ment el, akik azokkal alkottak vegyes csapatot, akik a saját bajnokságaikban kevesebb játéklehetőséget kaptak. Ők is magabiztosan játszották végig a szezonnak az első részét, ezzel a Kelemen István edző által irányított fiatalok szintén magabiztosan kerültek be az országos döntőbe. Ezeken a tornákon egyedül a Kecsemét tudta megszorítani a mieinket, a többiek ellen azonban nem volt kérdéses a Dunaferr sikere. Ezzel összességében az alapvető célkitűzésünk minden korosztálynál teljesült, de mint minden sportoló, most már azon dolgozunk, hogy a legjobbak között is a legjobbak legyünk. Ez lenne a munkánk igazán szép gyümölcse.

Képek: DO-archív

A felnőttek közben készülnek a tornarendszerű rájátszásra, amely munkának az érdekessége az lesz, hogy ebbe vezetőedzőként besegít majd Kelemen István, aki áprilisban veszi át a felnőttek időszakos irányítását. Minderre azért van szükség, mert Tomanóczy Tibor ekkor már a szövetségi kapitányi teendőkkel lesz elfoglalva. Mint tudott, az utánpótlás, és azon belül a juniorok szereplése kiemelten fontos számára, hiszen ő a szövetségi kapitánya ennek a korosztálynak, akikkel a Győrben megrendezésre kerülő Európa bajnokságra készül. Vezetőedzőnk ennek megfelelően napra kész ezen korosztályban szereplő fiatalok teljesítményével, de kiemelt figyelmet fordít az eggyel fiatalabbakra is, hiszen akár közülük is többen bekerülhetnek majd a magyar válogatott keretébe.

És a végére van még egy kiemelt fontosságú hírünk!
A Dunaferr SE vezetőségéből Engyel László közel egy éve már a Magyar Röplabda Szövetség vezetőségi tagjaként tevékenykedik, de most úgy tűnik, hogy Tomanóczy Tibor a juniorok szövetségi kapitányi megbízatása mellet akár a felnőtteknél is feladatot kaphat, ahol a jövőben a nemrég kinevezett argentin Juan Manuel Barrial munkáját másodedzőként segítheti.

A rovat további hírei: Sport

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

2024. már. 29.

A második félidőt tizenöt góllal megnyerve aratott 32-20-as sikert a DKKA női kézilabda csapata a NEKA elleni hazai bajnokin.

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.