Újabb siker a horvátok ellen

doszerk - 2017. március 19. 13:10

Mindhárom dunaújvárosi játékos szerepet kapott azon a felkészülési mérkőzésen, melyen a magyar női kézilabda válogatott 24-19-re legyőzte a horvát együttest.

A pénteki, 34-19-re megnyert felkészülési mérkőzés után szombaton este újra összemérte erejét a horvát nemzeti csapattal a magyar női kézilabda válogatott. Kim Rasmussen szövetségi kapitány ezúttal valamelyest átszervezte csapatát, többen kikerültek az egy nappal korábbi keretből, ugyanakkor a DKKA kiválósága, Szalai Babett végre szerelést húzhatott, így Kovács Annához, valamint a horvát válogatottat erősítő Camila Michijevichez hasonlóan pályára lépett az összecsapáson.

Kovács Anna ezúttal négy gólt szerzett (kép: archív-felvétel)

Mely lényegesen szorosabban alakult, mint az egy nappal azelőtti, hiszen a magyar csapat védekezése ugyan ezúttal is jól működött, támadásban azonban akadtak problémái a mieinknek, így a félidei szünetben "csak" négy góllal, 14-10-re vezetett nemzeti csapatunk. A térfélcserét követően sem tudott feljavulni együttesünk támadójátéka, így nem nőtt különösebben a két gárda közti különbség, ám a vezetés így sem volt veszélyben, s a mieink végül ötgólos, 24-19-es sikert arattak. A Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia játékosai közül Camila Micijevic és Kovács Anna négy-négy, míg Szalai Babett kettő találattal zárta a találkozót.

Magyarország - Horvátország 24-19 (14-10)

Magyarország: Janurik, Bíró (kapusok), Bódi 4, Kisfaludy, Klivinyi 1, Kovács A. 4, Lukács 3, Mészáros 1, Pálos-Bognár 3, Puhalák 1, Schatzl, Sirián 2, Szalai 2, Szekeres, Termány 2, Tomori, Zácsik 1. Szövetségi kapitány: Kim Rasmussen.

Horvátország: Bešen, Razum, Stojak (kapusok), Bašić 3, Blažević 2, Debelić 1, Dežić, Domjan 1, Ježić, Kalaus, Krsnik, Marić 2, Mičijević 4, Nemaškalo 2, P. Posavec 1, S. Posavec 2, Vukojević 1, Zadravec. Szövetségi kapitány: Goran Mrden.

A rovat további hírei: Sport

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.

Eredményes utánpótlás

Eredményes utánpótlás

2024. már. 26.

Pupp Viktória magabiztos győzelemmel lépett nagyot a válogatottság felé az év első országos válogató versenyén.