Újabb siker a horvátok ellen

2017. március 19. (vasárnap) 13:10 - doszerk

Mindhárom dunaújvárosi játékos szerepet kapott azon a felkészülési mérkőzésen, melyen a magyar női kézilabda válogatott 24-19-re legyőzte a horvát együttest.

A pénteki, 34-19-re megnyert felkészülési mérkőzés után szombaton este újra összemérte erejét a horvát nemzeti csapattal a magyar női kézilabda válogatott. Kim Rasmussen szövetségi kapitány ezúttal valamelyest átszervezte csapatát, többen kikerültek az egy nappal korábbi keretből, ugyanakkor a DKKA kiválósága, Szalai Babett végre szerelést húzhatott, így Kovács Annához, valamint a horvát válogatottat erősítő Camila Michijevichez hasonlóan pályára lépett az összecsapáson.

Kovács Anna ezúttal négy gólt szerzett (kép: archív-felvétel)

Mely lényegesen szorosabban alakult, mint az egy nappal azelőtti, hiszen a magyar csapat védekezése ugyan ezúttal is jól működött, támadásban azonban akadtak problémái a mieinknek, így a félidei szünetben "csak" négy góllal, 14-10-re vezetett nemzeti csapatunk. A térfélcserét követően sem tudott feljavulni együttesünk támadójátéka, így nem nőtt különösebben a két gárda közti különbség, ám a vezetés így sem volt veszélyben, s a mieink végül ötgólos, 24-19-es sikert arattak. A Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia játékosai közül Camila Micijevic és Kovács Anna négy-négy, míg Szalai Babett kettő találattal zárta a találkozót.

Magyarország - Horvátország 24-19 (14-10)

Magyarország: Janurik, Bíró (kapusok), Bódi 4, Kisfaludy, Klivinyi 1, Kovács A. 4, Lukács 3, Mészáros 1, Pálos-Bognár 3, Puhalák 1, Schatzl, Sirián 2, Szalai 2, Szekeres, Termány 2, Tomori, Zácsik 1. Szövetségi kapitány: Kim Rasmussen.

Horvátország: Bešen, Razum, Stojak (kapusok), Bašić 3, Blažević 2, Debelić 1, Dežić, Domjan 1, Ježić, Kalaus, Krsnik, Marić 2, Mičijević 4, Nemaškalo 2, P. Posavec 1, S. Posavec 2, Vukojević 1, Zadravec. Szövetségi kapitány: Goran Mrden.

A rovat további hírei: Sport

Szép siker idegenben

Szép siker idegenben

2017. április 29. (szombat)

Magabiztos, 4-0-s győzelmet aratott a Dabas-Gyón vendégeként a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata az NB 3. Közép Csoportjának 29. fordulójában. Dobos Barna együttese már az első félidő végén két góllal vezetett, s végül ilyen arányban is teljesen megérdemelten nyert.

Fontos tudnivalók a Fradi-meccs előtt

Fontos tudnivalók a Fradi-meccs előtt

2017. április 29. (szombat)

Várhatóan több ezer fővárosi szimpatizáns érkezik május 7-én a Ferencváros második számú labdarúgó csapatának dunaújvárosi vendégjátékára.

Kötelező a győzelem!

Kötelező a győzelem!

2017. április 29. (szombat)

A tabella utolsó helyén szerénykedő Kispest ellen folytatja a bajnoki küzdelmeket vasárnap este hat órától a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata.

Fontos siker idegenben

Fontos siker idegenben

2017. április 28. (péntek)

Nagy csatában aratott 4-3-as győzelmet a Swietelsky Haladás otthonában a Dunaferr DUE Renalpin FC futsal csapata a felsőházi rájátszás negyedik fordulójában.

Elmaradt a szép búcsú

Elmaradt a szép búcsú

2017. április 28. (péntek)

Becsülettel küzdött, de utolsó mérkőzését is elveszítette a magyar jégkorong válogatott a kijevi Divízió I/A-s világbajnokságon.

Magyar-Székely Gálameccs - Véghajrá előtt

Magyar-Székely Gálameccs - Véghajrá előtt

2017. április 28. (péntek)

Negyedik alkalommal rendezik meg hétfőn este a magyar és a székely jégkorongozók jótékonysági gálamérkőzését a Dunaújvárosi Jégcsarnokban, ahol a remények szerint telt ház előtt, remek hangulatban csaphatnak össze egymással a csapatok.

Újra idegenben a DPASE

Újra idegenben a DPASE

2017. április 28. (péntek)

A tabella 16. helyén álló Dabas-Gyón vendégeként folytatja a bajnoki küzdelmeket szombaton délután öt órától a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata.