A lengyelek ellen sem ment

spigott - 2017. április 27. 18:28

Nem játszott jól, gólt sem szerzett, így 2-0-s vereséget szenvedett a lengyelektől a magyar jégkorong válogatott a kijevi Divízió I/A-s világbajnokság utolsó előtti játéknapján.

A lengyelek elleni mérkőzéssel folytatta az ukrajnai Divízió I/A-s világbajnokságot ma délután a magyar jégkorong válogatott. Ahhoz, hogy együttesünknek legalább még matematikai esélye maradjon a feljutásra, mindenképpen nyernie kellett volna a jó erőkből álló, s eddig is nagyon stabilan játszó lengyelek ellen, de ez egyáltalán nem ígérkezett könnyű feladatnak. A mérkőzés első harmadában rengeteg kiállítást ítéltek a játékvezetők, a mieinkhez hasonlóan az ellenfél is többször játszhatott emberelőnyben, ám a védelmek ekkor jól működtek, így az első játékrész nem hozott egyetlen találatot.

A második kettőt is, de sajnos egyáltalán nem úgy, ahogy azt szerettük volna. A 26. percben ugyanis előbb egyenlő létszámban, majd emberelőnyben (!) is kapitulált a magyar csapat, s ha a továbbra is rendkívül stabilan védekező, s ezekből életveszélyesen kontrázó lengyelek pontosabbak a befejezéseknél, a második harmad végére végleg eldőlhetett volna a találkozó. Így azonban maradt némi remény a felzárkózásra, ám az utolsó felvonásban sem tudta átlépni árnyékát együttesünk, melynek támadásaiba nagyon sok hiba csúszott, így hiába úszta meg kapott gól nélkül ezt a játékrészt, a túloldalon sem sikerült betalálni, így a lengyelek 2-0-s sikerével ért véget a találkozó.
Ez egyben azt is jelentette, hogy a mieink az ötödik helyen fejezik be a világbajnokság küzdelmeit, vagyis a holnapi, kazahok elleni mérkőzésen már csak az lehet a tét a mieink számára, hogy szebbé tegyék búcsújukat a sorozat idei küzdelmeitől.

Lengyelország – Magyarország 2-0 (0-0, 2-0, 0-0)

Lengyelország: Odrobny – Wajda, Bryk – Ciura, Pociecha – Kruczek, Wanacki – Rompkowski – Wronka, Malasinski, Pasiut – Zapala, Lopuski, Kolusz – Chmielewski, Bryniczka, Galant – Urbanowicz, Dziubinski, Kapica, Jeziorski. Szövetségi kapitány: Jacek Plachta.

Magyarország: Bálizs – Stipsicz, Wehrs – Sagert, Szirányi B. – Varga A. ,Garát –  Sarauer, Kóger D., Dansereau – Galló V., Erdély, Bartalis – Csányi, Hári J., Magosi B.– Benk, Terbócs, Nagy K. Szövetségi kapitány: Rich Chernomaz.

Gólszerzők: 25:01 Zapala (Malasinski, Bryk), 25:50 Malasinski (eh.)

-főoldali kép: gettyimages-

A rovat további hírei: Sport

Hátrányban a DFVE

Hátrányban a DFVE

2024. ápr. 25.

Védekezésben nem ment női vízilabdázóinknak a Ferencváros ellen, így a zöld-fehérek kerültek előnybe a bajnoki döntőért vívott párharc első felvonásán a fővárosban.

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

2024. ápr. 24.

Pozitív élményekkel és egy értékes hetedik helyezéssel tért haza a dunaújvárosi Dragon Steel SE a 13. Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokságról.

Újra élen a Karmacsi

Újra élen a Karmacsi

2024. ápr. 24.

A listavezető elleni győzelemmel feledtette korábbi botlását a Karmacsi Autó FC együttese a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar Csoportjában.

Már a döntőért küzd a DFVE

Már a döntőért küzd a DFVE

2024. ápr. 24.

A Ferencváros otthonában kezdi meg a két nyert mérkőzésig tartó bajnoki elődöntőt a DFVE női vízilabda csapata ma este nyolc órától.

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.