Az első lépés a bronz felé

Szárszó Lajos - 2017. április 10. 20:12

Magabiztos, 15-8-as sikert aratott a Szeged ellen a DUE-Maarsk Graphics női vízilabda csapata a bajnoki bronzcsata első, dunaújvárosi felvonásán. Ugyan a vendégek jól küzdöttek, a második negyed derekáig szorossá is tették a meccset, ám a Mihók-csapat győzelméhez végül nem férhetett kétség.

Össze kellet magukat szedniük a DUE-Maarks Graphics női vízilabdázóinak mind mentálisan, mind a koncentráltságot illetően a mai, Szegedi Vízmű elleni bronzpárharc első összecsapására, hiszen az újvárosaik fájó vereséget szenvedtek legutóbb a BVSC ellen, így nem jutottak a döntőbe. A valamely csapat két győzelméig tartó párharc első meccsének izgalma abból fakadt, hogy míg a mieink számára az, hogy a harmadik helyért kell játszani egyértelmű csalódásnak mondható, addig a szegedieknek ez pont fordítottan igaz, hiszen számukra a harmadik hely megszerzése hatalmas cselekedet lenne. Kimaradt lehetőségekkel kezdődött a bronzmeccs első negyede, így bő két percet kellett várni az első gólra, melyet Lengyel Dominika szerzett (0-1). Gurisatti centerből egyenlített (1-1), majd Tóth Eszter mutatott be bravúrt.

A vezetést ötméterest követően vettük át (2-1), ezt követően Szilágyi szerzett pazar akciógólt (3-1). Az első negyedben Menczinger növelte előnyünket (4-1), így a háromgólos vezetés birtokában nem igazán volt izgulnivalónk. Bujka büntetőből szépített (4-2), majd a túloldalon Tóth védte a léc alá tartó lövést, melyet Gémes góllal hálált meg (5-4). Ezzel gyorsan elfogyott a hazai előny, így jókor jött Szilágyi büntetőből szerzett találata (6-4), viszont Bujka ejtése is utat talált magának (6-5). Ezt követően megrázta magát a DUE, és szépen sorban Gurisatti, Szilágyi, majd Horváth is betalált, utóbbi ráadásul kétszer egymás után (9-4), ezzel megnyugtató előnnyel fordulhattunk. Garda büntetőből, Szilágyi akcióból növelte a távolságot a két csapat között (11-4), melyre Lengyel Dominika válaszolt (11-5). A jelentősre nőtt előny birtokában nyugodtan játszhattak az egyetemisták, így még egy-két apróbb hiba is belefért a játékba, hiszen a Szeged sem tudott semmi újat mutatni. Gurisatti törte meg a gólcsendet (12-5), melyre azonnal válaszolt Lengyel Dominika (12-6), majd testvére, Anett faragta a hátrányt (12-7).

A záró negyed eleje a védekezéseket dicsérte, majd Horváth meglőtte a DUE 13. találatát (13-7). Ez már a meccs végkimenetelét is eldöntötte, hiszen kevesebb, mint négy perc volt már csak hátra. Lengyel Dominika emberelőnyből lőtte közelebb a vendégeket (13-8), arra viszont Gurisattitól ötméteres után érkezett a válasz (14-8). A legvégén Mihók Attila az addig kevesebb szerephez jutó játékosait is vízbe küldte, akik ezt Horváth találatával hálálták meg, amely egyben a meccs utolsó gólja is volt (15-8). A DUE ezzel a győzelemmel előnybe került a két győztes meccsig tartó párharcban, de ami a legfontosabb, hogy győzelemmel hangoltak lányaink a LEN kupa négyes, budapesti döntőjére.
A második mérkőzésnek Szeged ad otthont április 22-én.

DUE-Maarsk Graphics – Szegedi Vízmű 15-8 (4-1, 5-3, 3-3, 3-1)

DUE-Maarsk Graphics: Kasó – Menczinger 1, Gurisatti 5, Vályi V., Somhegyi, Mchunu, Vályi F. Csere: Kiss (kapus), Szilágyi 4, Horváth 4, Huszti, Brezovszki, Garda 1, Ziegler. Vezetőedző: Mihók Attila.

Szeged: Tóth E. – Miklós, Gémes 1, Lengyel A. 1, Kádár, Bujka 2, Lengyel Dominika 4. Csere: Árkosy, Lengyel Dorottya, Tóth P. Vezetőedző: Molnár Péter.

A rovat további hírei: Sport

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

2024. már. 29.

A második félidőt tizenöt góllal megnyerve aratott 32-20-as sikert a DKKA női kézilabda csapata a NEKA elleni hazai bajnokin.

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.