Elmaradt a szép búcsú

doszerk - 2017. április 28. 14:55

Becsülettel küzdött, de utolsó mérkőzését is elveszítette a magyar jégkorong válogatott a kijevi Divízió I/A-s világbajnokságon.

Mivel az a tegnapi lengyelek elleni vereséggel eldőlt, hogy az ötödik helyen végez a magyar jégkorong válogatott az idei Divízió I/A-s világbajnokságon, már csak a szép búcsúban reménykedve várhatta Rich Chernomaz szövetségi kapitány együttese a kazahok elleni mai zárómeccset. Melyet a még feljutásra is esélyes ellenfél kezdett egyértelműen jobban, hiszen a 3. percben Dallman, majd a játékrész derekán Mihajlisz mattolta Rajna kapust, így pillanatok alatt kétgólos előnybe került az ellenfél. A magyar csapat azonban nem esett össze a korai hátránytól, Sagert révén az első harmad hajrájában sikerült szépíteni, így bőven ígért még izgalmakat a folytatás (1-2).

Főleg úgy, hogy a második húsz percben nem nőtt a két gárda közi különbség, igaz ez annak is volt köszönhető, ha sovány előnyük tudatában a kazahok nem feltétlenül rohantak fejjel a falnak, s inkább vezetésük megóvására törekedtek. Bár válogatottunknak akadtak lehetőségei az egyenlítésre, Kolesznyik eszén nem tudtak túljárni a magyar játékosok, így az utolsó etapra maradt a döntés a pontok sorsáról.

A harmadik felvonásban a kazahok már semmit nem kockáztattak, de hiába volt lényegesen aktívabb a magyar csapat, mint ellenfele, a kapu előtt továbbra sem ment a mieinknek. A hajrában jött a szokásos kapuslehozatal, ám ebből sem jöttünk ki jól, mert Dawes az utolsó percben betalált az üresen hagyott magyar ketrecbe, kialakítva ezzel a 3-1-es kazah sikert jelentő végeredményt. A magyar válogatott végül egy győzelemmel, valamint négy vereséggel, három szerzett ponttal végzett a világbajnokság ötödik helyén.

Magyarország – Kazahsztán 1-3 (1-2, 0-0, 0-1)

Magyarország: Rajna – Sagert, Szirányi B. – Stipsicz, Wehrs – Varga A., Garát – Galló V., Sarauer, Erdély – Kóger D., Hári, Dansereau – Terbócs, Csányi, Bartalis – Benk, Nagy K., Magosi B. Szövetségi kapitány: Rich Chernomaz.

Kazahsztán: Kolesznyik– Dallman, Szemjonov – Szavcsenko, Sztyepanov – Lipin, Polohov – Lakiza – Dawes, Boyd, Bochenski – Mihajlisz, Puskarjov, St-Pierre – Szagagyejev, Markelov, Sztarcsenko – Panjukov, Hudjakov, Ivanov, Kucsin. Szövetségi kapitány: Eduard Zankovec.

Gólok: 17:34: Sagert (Galló – ee.), ill. 2:48: Dallman (Dawes, Boyd) 10:25: Mihajlisz, 59:47: Dawes (Bochenski – ük)

-főoldali kép: iihf.com-

A rovat további hírei: Sport

Egri öröm Dunaújvárosban

Egri öröm Dunaújvárosban

2024. máj. 12.

A DFVE és az Eger idei ötödik csatáját is a vendégcsapat nyerte, így női vízilabdázóink a negyedik helyen fejezték be a bajnoki küzdelmeket.

Új lehetőségek a tengerentúlon

Új lehetőségek a tengerentúlon

2024. máj. 12.

Hat szezon után távozik a dunaújvárosi labdarúgás mindennapi életéből a helyi nevelésű Garda Bálint, akinek kezei alatt számtalan gyermek sajátíthatta el a sportág alapjait.

Közel volt a bravúrhoz a Kohász

Közel volt a bravúrhoz a Kohász

2024. máj. 12.

Ötven percig reális esélye volt a pontszerzésre a DKKA női kézilabda csapatának a Vác otthonában, de a hajrát a hazaiak bírták jobban.

DSTV: a mozgás kedvéért

DSTV: a mozgás kedvéért

2024. máj. 11.

Ha nem is május elsején, de néhány napra rá hétvégén ismét megrendezték a Május 1. Kupát Dunaújvárosban. Tóth Kálmán önkormányzati képviselő szervezője és ötletgazdája a megmérettetésnek, elmondása szerint jó látni képesek mozgásra bírni az idősebb korosztályt is – s persze a hangulatra sem volt panasz. Hangkép.

Hajdu Jonatánék parádés bronzérme a Világkupán

Hajdu Jonatánék parádés bronzérme a Világkupán

2024. máj. 11.

Óriási hajrával végzett a kenu kettesek ötszáz méteres döntőjének harmadik helyén Hajdu Jonatán és Adolf Balázs párosa a szegedi Világkupán.

Mindent elkövetnek a pontokért

Mindent elkövetnek a pontokért

2024. máj. 11.

Idegenben, a tabellán ötödik Vác elleni találkozóval folytatja a bajnoki pontvadászatot a DKKA felnőtt együttese szombaton este hat órától.

Hajdu Jonatánék döntősök a Világkupán

Hajdu Jonatánék döntősök a Világkupán

2024. máj. 10.

A középdöntős futamot megnyerve jutott be Hajdu Jonatán és Adolf Balázs párosa a szegedi Világkupa kenu ketteseinek ötszáz méteres fináléjába.