Remek siker Veszprémben

spigott - 2017. április 24. 20:22

A parádézó Fekete Róbert négy góljának is köszönhetően sima, 9-4-es győzelmet aratott veszprémi bajnokiján a Dunaferr DUE Renalpin FC futsal csapata.

Hosszú szünet után, egy nagyon komolynak ígérkező rangadóval folytatta a felsőházi rájátszás küzdelmeit ma este fél héttől a Dunaferr DUE Renalpin FC futsal csapata, mely a vele azonos pontszámmal álló Veszprém otthonában lépett pályára. A találkozó természetesen mindkét csapat számára rendkívül fontos volt, hiszen a győztes továbbra is tartotta volna a lépést az élmezőnnyel, ezért a hazaiak és a mieink is nagyon elszántan várták az összecsapást.
A kezdés mindenesetre a Dunaferr számára alakult jobban, hiszen együttesünk letámadásával nem nagyon tudtak mit kezdeni a házigazdák, s bár a második percben Hosszú lövése még elkerülte a veszprémi kaput, újabb két perc elteltével már Schmidmajer kapus is tehetetlen volt, mert Fekete pontos bombája már utat talált a hálóba (0-1). Azonnal jött is a hazai időkérés, de a következő helyzet is a mieink előtt adódott (Németh lövését ezúttal hárította vendéglátók hálóőre) sőt, a játékrész derekán előbb Józsa, majd Horváth Norbert mattolta a házigazdákat, így a 11. percben már 0-3-as állást mutatott az eredményjelző.

Sajnos nem sokáig, mert a vendéglátók Boromisza találatával azonnal szépítettek, ám erre is volt válasza a Dunaferrnek, ráadásul nem is akármilyen. A Fehér-csapat első találatát jegyző, parádés napot kifogó Fekete Róbert ugyanis a 14. percben egymás után háromszor mattolta a veszprémieket, így a játékrész véghajrája előtt már 6-1-es vezetésnek örülhettünk. Tetemes hátrányuk tudatában muszáj volt kockáztatni a házigazdáknak, ám hiába támadtak öt a négy ellen, Horváth egész pályáról sem vétette el az üres kaput, s bár egy perccel később Bognár megszerezte a Veszprém második találatát, majd Horváth Piros lapját követően Boromisza a harmadikat is, így is magabiztos előnyből várhatta csapatunk a folytatást.

Fekete Róberttel nem bírtak a veszprémiek! (Kép: DO-archív)

A vendéglátók persze nem adták fel, a szünetben igyekeztek rendezni soraikat, s ahogy várható is volt, a második felvonást is öt a négy elleni játékkal kezdték, hiszen ahhoz, hogy visszajöjjenek a meccsbe, minél hamarabb gólt, gólokat kellett szerezniük. Ez sajnos Tatai révén alig hárompercnyi játékot követően össze is jött nekik, ám Németh félpályás gólja a 27. percben végleg megakasztotta a veszprémiek feltámadó lendületét (4-8). A hazaiak ezzel együtt tovább erőltették a mesterséges emberfórt, ám hiába lőttek rengeteget kapura, Reveland sorozatban mutatta be a védéseket, s gyakorlatilag esélyt sem adott az ellenfélnek arra, hogy tovább csökkentse a két gárda közti különbséget. A hajrára mindkét gárda elkészült már az erejével, de a végszó is a Dunaferr csapatáé volt, mely Varga góljával alakította ki a 9-4-es végeredményt, s újabb három pontjának köszönhetően feljött a tabella harmadik helyére.

FC Veszprém – Dunaferr DUE Renalpin FC 4-9 (3-7)

Gólszerzőink: Fekete 4, Horváth 2, Józsa 1, Németh 1, Varga 1.

FC Veszprém: Schmidmajer – Tatai, Gulyás, Boromisza G., Bognár. Csere: Hoffer, Petróczi, Tar, Püspök, Boromisza D., Finta. Vezetőedző: Madarász János.

Dunaferr DUE Renalpin FC: Reveland – Horváth, Klacsák, Varga, Hosszú. Csere: Németh, Scharncz, Fridrich, Fekete, Gorjanácz, Csányi, Józsa. Vezetőedző: Fehér Zsolt.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: biztató bajnoki eredmények

DSTV: biztató bajnoki eredmények

2024. ápr. 19.

Április 9-12. között rendezték meg az országos felnőtt úszó bajnokság küzdelmeit a fővárosban – szép helyi eredmények születtek. A DKSE színeiben Kenyér Lilla, Kovács-Seres Hunor és Eszenyi Ábel indult – utóbbival és Berzlánovits Éva edzővel beszélgettünk a megméretés után. Hangkép.

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.