Sikerült a triplázás - Megvan a bajnoki bronz is!

Szárszó Lajos - 2017. április 22. 18:21

Magabiztos szegedi győzelmével bronzérmet szerezett a női vízilabda bajnokságban a DUE-Maarks Graphics együttese.

A valamely csapat két győzelméig tartó párharc második mérkőzését játszotta Szegeden a DUE-Maarks Graphics, ahol a lányok egyértelmű célja a győzelem, ezzel együtt a párharc lezárása volt. Mivel Mihók Attila tanítványai az első ütközetet 15-8-ra nyerték, erre az újvárosi lányoknak minden esélyük meg is volt. A mieink hozták el Szilágyi Dorottya révén az első ráúszásból a labdát, viszont abból gól nem született.

A házigazdák is kihagyták az első akciójukat, akik a második percben Lengyel Dominika szabaddobásából megszerezték a vezetést (1-0). Erre villámgyorsan érkezett a válasz Gurisatti Grétától (1-1), majd a vezetést Menczinger Kata megúszásból szerzett találata hozta meg számunkra (1-2). Egy kitűnő védekezést követően Szilágyi növelte az előnyünket (1-3), majd egy-egy kimaradt lehetőség után Gémes Anett szűkítette a hazaiak hátrányát (2-3). Ezzel azonban nem zárult le az első nyolc percben a gólgyártás, mivel két másodperccel a dudaszó előtt ismét Szilágyi talált be Tóth Eszter kapujába (2-4). A kétperces pihenés után tartotta előnyét a DUE, majd Menczinger emberelőnyből lőtt találata magabiztos előnyhöz juttatta a Dunaújvárost (2-5). Egy perc elteltével a hazaiaktól Lengyel vette be Kasó Orsi kapuját (3-5), majd Horváth Brigi tett arról, hogy ismét három legyen közte (3-6). Gémes lövése kerülte el a kapunkat, majd Horváth hagyott ki egy lehetőséget, Vályi Vanda viszont pontosan célzott (3-7). Egy újabb remek Kasó védést Somhegyi köszönt meg (3-8), így magabiztos előnnyel mehetek a szünetre a lányok.

Fordulás után annak örülhettek a hazaiak, hogy Árkosy Lilla Dr. ráúszásból megkaparintotta a labdát, majd bosszankodhattak, hogy kihagyták emberelőnyüket. Amíg ez nekik nem fért bele, addig nekünk igen, főként, hogy Gurisatti Gréta törte meg a harmad gólcsendjét (3-9). Pár percnyi mezőnyben zajló játék után ismét Gréta volt eredményes, ezúttal centerből (3-10), ezzel végleg eldöntve a meccset. Ráadásként egy másodperccel a vége előtt Szilágyi is betalált (3-11), így az utolsó negyed már csupán kötelezően lejátszandó nyolc perccé vált. A hazaiak Árkossy révén faragtak a jelentős hátrányon (4-11), viszont a DUE nagyon okosan, taktikusan játszva nem csak tartotta, hanem Somhegyi centertalálata után növelte előnyét (4-12). A mai meccsen is gólerősen játszó Lengyel csökkentette a hátrányt (5-12), viszont az utolsó dunaújvárosi támadásból Gurisatti mattolta Tóth Esztert (5-13), amely egyben ennek a szezonnak az utolsó újvárosi bajnoki gólja is volt. Ez a győzelem ráadásként triplázást hozott számukra, hiszen a magyar, majd LEN kupa bronz után most nyakukba akaszthatták a harmadik bronzérmet is.

Szeged Női Vízilabda Egyesület - DUE Maarks Graphics 5-13 (2-4, 1-4, 0-3, 2-2)

Vezették: Birri Gabriella és Bereczki Miklós

Szegedi Vízmű: Tóth Eszter Flóra - Miklós Dóra, Gémes Anett Alexa 1, Lengyel Anett, Kádár Ildikó, Bujka Barbara, Lengyel Dominika 3. Cserék: Fáy Viktória (kapus) – Dr. Árkosy Lilla 1, Lengyel Dorottya, Veréb Alexandra, Hochmann Patrícia, Pengő Nikolett Éva, Tóth Petra. Edző: Molnár Péter

Dunaújváros: Kasó Orsolya - Szilágyi Dorottya 3, Menczinger Kata 2, Gurisatti Gréta 4, Huszti Dóra, Somhegyi Noémi 2, McHunu Hlengiwe. Cserék: Kiss Alexandra (kapus) – Horváth Brigitta 1, Brezovszki Gerda, Garda Krisztina, Ziegler Diána, Vályi Vanda 1, Sajben Nikolett. Vezetőedző: Mihók Attila

 

A rovat további hírei: Sport

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.

Újra élen a címvédő

Újra élen a címvédő

2024. ápr. 17.

Magabiztos győzelemmel vette vissza a tabella első helyét a Karmacsi Autó gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar csoportjában.

Két játékos távozik a DKKA-tól

Két játékos távozik a DKKA-tól

2024. ápr. 17.

Nick Viktória kilenc, Horváth Petra két szezont követően távozik a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesétől.

Felemás hétvége az utánpótlásnál

Felemás hétvége az utánpótlásnál

2024. ápr. 16.

A DFVE női vízilabdázóinak serdülői kikaptak, az ifjúságiak viszont nyerni tudtak a Ferencváros elleni hazai bajnokin.