A BL-győztes ellen már nem volt esély

spigott - 2017. május 12. 21:20

Kilencgólos, 36-27-es vereséget szenvedett a Győri Audi ETO KC otthonában a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia együttese. György László tanítványai az első félidőben nagyon sok hibával játszottak, s bár a másodikban feljavultak, nem tudták megnehezíteni a címvédő dolgát.

A bajnoki címvédő, jelenleg is listavezető, az elmúlt héten BL-győzelmet ünneplő Győri Audi ETO KC otthonában lépett pályára ma este háromnegyed nyolctól a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata a bajnokság 23. fordulójában. György László vezetőedző ezúttal nem számíthatott Klujber Katrinra, aki a junior válogatott edzőtáborában szenvedett súlyos bokasérülést, de a többiek motiváltan, jó hangulatban várták az összecsapást.
Melynek első gólját Camila Micijevic szerezte, s bár a Győr hamar fordított, Cifra szép találatával a Kohász is gyorsan egalizált sőt, Micijevic második találatával a hetedik percben a vezetést is sikerült visszaszereznie (3-4). Cifra kiállítása alatt sajnos újra az ETO pillanatai következtek, s bár Broch két találatára Kovács még válaszolt, a 12. percben előbb Görbicz, majd Tomori mattolta Csapó Kyrát, s ezután György László is időt kért, hogy kiokosítsa tanítványait a házigazdák védekezéséről (7-5).

Ez azonban finoman szólva sem sikerült jól, mert három eladott labdából is könnyű gólt szereztek a házigazdák, így a játékrész derekán már öttel ment a házigazda (10-5). A mieink hosszú gólcsendjét Grosch törte meg, ám az sem jött jól a mieinknek, hogy Tomori szabálytalansága után Micijevic esett rá korábban sérült kezére, így ideiglenesen ő is kivált a játékból. György László folyamatosan próbálta forgatni csapatát, ám kézilabdázóink ezúttal rengeteg hibával játszottak, nyoma sem volt a Fradi elleni felszabadult, jó teljesítménynek, így a 28. percben már 19-9-es, míg a félidőben 20-10-es állást mutatott az eredményjelző.
A térfélcserét követően valamivel összeszedettebben kezdtek a mieink annál, ahogy befejezték az első félidőt, s Szalai, valamint Kovács találatával sikerült is feljebb jönniük, de három kihagyott dunaújvárosi ziccert követően a vendéglátók ismét visszaállították a félidőben is látott különbséget (24-14).

Képek: DO-archív

A folytatásban azonban a mieink szája íze szerint alakultak az ese4mények: Csapó védései után sorozatban négyszer talált be Kiss Éva kapujába a Kohász, így a 43. percben ismét "csak" hat volt a DKKA hátránya (25-19). Tovább azonban nem jutott együttesünk, mert a támadások befejezésébe ismét több hiba csúszott a kelleténél, s ezt könyörtelenül ki is használta a hazai csapat (27-19). A mérkőzés véghajrája már semmi izgalmat nem hozott, mindkét szakvezető sokat cserélt az utolsó tíz percben, ám ez újra a mieink játékában hagyott mélyebb nyomot, mert a sorozatban eladott labdákból egymás után szerezte újabb találatait az ETO, s bár az utolsó két találatot a DKKA játékosai jegyezték, így sem tudták elkerülni a sima, 36-27-es vereséget.

Győri Audi ETO KC – DKKA 36-27 (20-10)

DKKA: Csapó – Grosch 3, Kovács 5, Cifra 1, Micijevic 5, Szalai 3, Molnár 1. Csere: Pálinkás (kapus), Karnik 1, Kudor 4, Nick, Takács D. 1, Rácz-Vincze 3. Vezetőedző: György László.

A rovat további hírei: Sport

Fényes maratoni érmek az évadnyitóról

Fényes maratoni érmek az évadnyitóról

2024. máj. 01.

Összesen hét dobogós helyezéssel, az összesített éremtábla ötödik helyével zárták kaposvári versenyüket a DKSE kajak-kenu szakosztályának ifjú versenyzői.

Eb-indulást ért a bajnoki arany

Eb-indulást ért a bajnoki arany

2024. ápr. 30.

Minden ellenfelét magabiztosan legyőzve szerzett aranyérmet az abonyi U17-es bajnokságon Pupp Viktória, a DKSE tehetséges birkózója.

Torna Eb: edzettek a lányok Riminiben

Torna Eb: edzettek a lányok Riminiben

2024. ápr. 30.

Túl van első, átmozgató edzésén a Székely Zója, Mayer Gréta, Makai Lilla, Szilágyi Nikolett, Péter Sára összeállítású magyar tornász válogatott.

Értékes döntetlen a felnőttek között

Értékes döntetlen a felnőttek között

2024. ápr. 29.

Fordulatos csatában ért el 25-25-ös döntetlent a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia U21-es csapata a Tököl vendégeként az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Nyolc között az ifik

Nyolc között az ifik

2024. ápr. 29.

A Polo SC ellen aratott magabiztos, tizenegy gólos győzelemmel jutott be a rájátszásba a DFVE ifjúsági leány vízilabda csapata.

Megérdemelt DFC-siker

Megérdemelt DFC-siker

2024. ápr. 29.

Két súlyos sérülés és egy kiállítás ellenére is kétgólos győzelemnek örülhetett a Mohács elleni hazai bajnokin a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.

Óriásit hajráztak a DKKA fiataljai

Óriásit hajráztak a DKKA fiataljai

2024. ápr. 28.

A második félidőben huszonkét gólt szerezve győzte le a Kozármisleny együttesét a DKKA U19-es csapata a korosztályos bajnokság legutóbbi fordulójában.