Dobogós esélyek a Világkupa döntőiben

Szárszó Lajos - 2017. május 20. 8:00

Gyakorlatainak apróbb hibáit kijavítva igyekszik megőrizni a selejtezőben elért eredményeit az eszéki Világkupa döntőiben a Dunaferr SE tornásza, Kovács Zsófia, aki ma, illetve vasárnap összesen három szeren küzd a dobogós helyezésekért.

Remekül alakult eddig Kovács Zsófia számára a tornászok eszéki Világkupájának selejtezője, ugyanis a Dunaferr SE Európa-bajnoki ezüstérmes sportolója három szeren mérette meg magát, s mind a három alkalommal magabiztos, szép versenyzést nyújtva jutott tovább a sorozat hétvégi döntőibe. A tizenhét éves dunaújvárosi olimpikon csütörtökön ugrásban és felemás korláton lépett a szerekhez, s előbbi versenyszámban a harmadik, míg utóbbiban a selejtező második legjobb eredményét érte el, s erre pénteken még egy lapáttal rá is tett, hiszen gerendán az egész mezőny legerősebb gyakorlatát mutatta be, ezzel is bizonyítva, hogy a remekül sikerült kontinensviadalt követően sem eresztett le, s az idényzáró Világkupán is egyenletesen jó teljesítményre képes.

Kép forrása: MTI

Persze egy-egy versenyen nem a selejtezőkben elért eredmények alapján dőlnek el az érmes helyezések, ám támpontot azért adhatnak arról, hogy mire is számíthatunk tornászunktól a finálékban, melyeken akár három alkalommal is dobogóra állhat a Dunaferr SE kiválósága. Ehhez nincs is szükség különösebb varázslatra, mindössze arra, hogy a csütörtökön és pénteken bemutatott gyakorlatait hiba nélkül megismételje kiválóságunk, s ha ez sikerül neki, akkor megtarthatja sőt, akár meg is javíthatja selejtezős eredményeit.

A közelmúltban véget ért Európa-bajnokság ezüstérmese egyértelműen erre készül, s mint azt a gerenda selejtezője után érdeklődésünkre elárulta, mind a három szeren szeretne a dobogóra állni a szombaton és vasárnap is délután öt órakor kezdődő finálék után.

Kép: DO-archív

- Nagyon szeretném, ha a döntőkben még egy kicsit tudnék javítani, ezzel együtt lenne lehetőségem ugráson és felemáskorláton előrébb lépnem, és ha a gerendán megszerzett első helyemet sikerülne megtartanom, akkor nagyon szép eredményekkel zárhatnánk le az idei szezont.

Hasonlóan szép eredményekben reménykedik Trenka János, Zsófi edzője is, aki szerint az sem elképzelhetetlen, hogy:

- A mai felemás korlát döntőben várhatóan kicsit erősítünk a gyakorlaton, így Zsófi ezúttal 5.8-as gyakival indul majd. Ugráson szeretnénk egy helyet legalább előrébb lépni, míg felemáskorláton a második hely tűnik realitásnak, de akár az is előfordulhat, hogy utolérjük az első helyen álló orosz lányt" – árulta el Trenka János.

Szombaton és vasárnap mindkét napon 17 órakor kezdődnek a döntők, melyek végére bízunk abban, hogy ismét szép sikereknek örülhetünk majd.

A rovat további hírei: Sport

Jól hajráztak az akadémisták

Jól hajráztak az akadémisták

2024. ápr. 25.

A Szolnok és a Miskolc ellen sem veszítettek szettet a DSE Röplabda Akadémia fiataljai a bajnoki középszakasz utolsó előtti fordulójában.

Hátrányban a DFVE

Hátrányban a DFVE

2024. ápr. 25.

Védekezésben nem ment női vízilabdázóinknak a Ferencváros ellen, így a zöld-fehérek kerültek előnybe a bajnoki döntőért vívott párharc első felvonásán a fővárosban.

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

2024. ápr. 24.

Pozitív élményekkel és egy értékes hetedik helyezéssel tért haza a dunaújvárosi Dragon Steel SE a 13. Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokságról.

Újra élen a Karmacsi

Újra élen a Karmacsi

2024. ápr. 24.

A listavezető elleni győzelemmel feledtette korábbi botlását a Karmacsi Autó FC együttese a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar Csoportjában.

Már a döntőért küzd a DFVE

Már a döntőért küzd a DFVE

2024. ápr. 24.

A Ferencváros otthonában kezdi meg a két nyert mérkőzésig tartó bajnoki elődöntőt a DFVE női vízilabda csapata ma este nyolc órától.

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.