Európa legjobbjához látogat a Kohász

spigott - 2017. május 11. 9:00

A bajnoki címvédő, jelenleg is listavezető, friss BL-győztes Győri Audi ETO együttesének otthonában lép pályára pénteken a DKKA női kézilabda csapata.

A Ferencváros bravúros legyőzése után sem ünnepelhetett sokáig a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia együttese, mely hétfőn már újra munkába állt, hogy megkezdje felkészülését a gárda előtt álló újabb bajnoki találkozóra. Mely finoman szólva sem ígérkezik könnyű feladatnak, ugyanis pénteken este háromnegyed nyolctól a hétvégén BL-győzelmet ünneplő Győri Audi ETO vendégeként kell bizonyítania György László tanítványainak. A találkozó egyértelmű esélyesének a Rába-parti zöld-fehérek számítanak, hiszen keretükben világsztárok tömkelege játszik, s azok után, hogy vasárnap este megnyerték a BL budapesti négyes döntőjét, hazai környezetben egy szép győzelemmel szeretnének ünnepelni szurkolóik előtt.

Tisztában van az erőviszonyokkal együttesünk vezetése is, ám mint azt György László vezetőedző elmondta, minden erejükkel azon lesznek, hogy megnehezítsék a jelenleg is listavezető győriek dolgát a péntek esti összecsapáson.

"Természetesen mi is nagyon örülünk annak, hogy sokadszorra is egy magyar csapat nyerte meg a legrangosabb európai kupasorozatot. Nem mi vagyunk az esélyesek, a győriek tele vannak kiváló játékosokkal, a hétvége is bebizonyította, hogy nagyon egységesek, vagyis mi minden teher és tét nélkül, felszabadultan játszhatunk pénteken. Mi építgetjük tovább csapatunkat, s bár fontos lesz számunkra is a Győr elleni mérkőzés, vannak ennél még fontosabb feladatink is. Tisztességgel, becsülettel szeretnénk lejátszani a találkozót, tudásunk legjavát nyújtva, s azt majd a mérkőzés eldönti, hogy ez mire lesz elegendő" – fogalmazott a DKKA szakvezetője, aki sajnos biztosan nem számíthat a junior válogatott keddi mérkőzésén súlyos bokasérülést elszenvedő Klujber Katrinra, ám a többiek jó hangulatban várják a péntek esti győri összecsapást.

Klujber Katrinra nem számíthak a Kohász! (Képek: DO-archív)

Bár kezdő jobbszélsője sérülését nem kívánta kommentálni csapatunk vezetőedzője, mi azonban nem szeretnénk szó nélkül elmenni mellette. Klujber Katrin pénteken még a Ferencváros legyőzéséből vette ki a részét a Kohász színeiben, szombaton a fővárosi junior BL-döntőben játszott hatvan percet, míg kedden már Balatonbogláron, a Vác felnőtt csapata elleni összecsapáson volt érdekelt, egészen ötvenhat percig, mikor súlyosnak tűnő bokasérülést szenvedett. Szűk öt nap alatt ez három találkozót jelentett tehetséges jobbszélsőnk számára, aki természetesen nagy örömmel vett részt a junior válogatott mérkőzésein is, ám a szakvezetés igazán odafigyelhetett volna arra, hogy mennyi terhelést ad a szezon végére már egyébként sem friss játékosnak. Persze értjük, hogy fontos a junior csapat felkészülése, júliusban világbajnokság vár a korosztály legjobbjaira, ám az eredmények hajszolása mellett (Katrin a norvégok elleni BL-sikerből és a Vác legyőzéséből is tizenegy góllal vette ki a részért), azért a játékosok egészsége valamivel fontosabb. Mert könnyen elképzelhető, hogy Klujber Katrin számára már most véget ért a klubszezon, ami komoly érvágás együttesünknek, ám emellett válogatott szereplése is veszélybe került, ami a junior nemzeti együttest is nehéz helyzetbe hozta a vb előtt. Biztosan megérte…

 

A rovat további hírei: Sport

Szép hazai siker az NB II-ben

Szép hazai siker az NB II-ben

2024. máj. 02.

Riasztó első tíz perc után remek játékkal aratott győzelmet a DKKA U21-es csapata a budaörsiek korosztályos gárdája ellen az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Hajduék első lépése az olimpia felé

Hajduék első lépése az olimpia felé

2024. máj. 02.

Óriási fölénnyel nyerte meg Hajdu Jonatán és Adolf Balázs párosa a kenu kettesek 500 méteres futamát a szolnoki válogató szerdai versenynapján.

Fényes maratoni érmek az évadnyitóról

Fényes maratoni érmek az évadnyitóról

2024. máj. 01.

Összesen hét dobogós helyezéssel, az összesített éremtábla ötödik helyével zárták kaposvári versenyüket a DKSE kajak-kenu szakosztályának ifjú versenyzői.

Eb-indulást ért a bajnoki arany

Eb-indulást ért a bajnoki arany

2024. ápr. 30.

Minden ellenfelét magabiztosan legyőzve szerzett aranyérmet az abonyi U17-es bajnokságon Pupp Viktória, a DKSE tehetséges birkózója.

Torna Eb: edzettek a lányok Riminiben

Torna Eb: edzettek a lányok Riminiben

2024. ápr. 30.

Túl van első, átmozgató edzésén a Székely Zója, Mayer Gréta, Makai Lilla, Szilágyi Nikolett, Péter Sára összeállítású magyar tornász válogatott.

Értékes döntetlen a felnőttek között

Értékes döntetlen a felnőttek között

2024. ápr. 29.

Fordulatos csatában ért el 25-25-ös döntetlent a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia U21-es csapata a Tököl vendégeként az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Nyolc között az ifik

Nyolc között az ifik

2024. ápr. 29.

A Polo SC ellen aratott magabiztos, tizenegy gólos győzelemmel jutott be a rájátszásba a DFVE ifjúsági leány vízilabda csapata.