Győzelemre és búcsúra készül a Kohász

spigott - 2017. május 23. 8:06

A bajnokság utolsó hazai mérkőzését játssza szerdán este hat órától a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia együttese, mely jó játékkal, s a Debrecen legyőzésével tenne újabb nagy lépést a nemzetközi kupaszereplést jelentő negyedik hely megszerzése felé.

Felemás teljesítményt nyújtva szenvedett 29-26-os vereséget az Érd elleni rangadón a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt csapata. György László tanítványai az első félidőben gyengén játszottak szombati bajnokijukon, korán tetemes hátrányba kerültek, s bár a második felvonásban feljavult játékuk, nem tudták elkerülni a háromgólos vereséget. Az érdiek bronzérme mellett ez egyben azt is jelentette, hogy csapatunk számára igen komoly téttel bír a bajnokságból hátralévő két forduló, hiszen a nemzetközi kupaszereplést jelentő negyedik hely biztos megtartásáért meg kell nyerniük utolsó két találkozójukat.
Ehhez az első lépést szerdán tehetik meg kézilabdázóink, akik este hat órától a Debrecen csapatát látják vendégül az idei bajnokság utolsó hazai mérkőzésén. A Loki ellen ráadásul bően van törleszteni valója együttesünknek, mely az őszi szezon utolsó előtti bajnokiján 30-29-es vereséget szenvedett Debrecenben, ám ennél is fájóbb volt a Magyar Kupa bronzmérkőzése, melyen szintén a debreceniek örülhettek a 30-24-es sikernek.

Tisztában van az összecsapás tétjével együttesünk vezetőedzője, György László is, aki amellett, hogy visszatekintett az érdi mérkőzésre, abban bízik, hogy játékosai végre az első perctől az utolsóig motiváltan, fegyelmezetten, s jó teljesítményt nyújtva győzik le a jó erőkből álló debrecenieket.
- Az első félidő játéka alapján számunkra volt hízelgő, hogy csak három góllal kaptunk ki Érden. Nagy reményekkel vágtunk neki a meccsnek, ám ezek a remények hamar szerte is foszlottak, elsősorban saját magunknak köszönhetően, ugyanis fegyelmezetlenül támadtunk, s ha ki is alakítottunk helyzeteket, azok befejezését nem tudtuk megoldani Janurik Kinga ellen. A statikus támadójátékunkból, az eladott labdákból adódó lehetőségeit az érdiek azonnal ki is használták, s ez gyakorlatilag meg is pecsételte a sorsunkat. A félidőben nem tudtam olyat mondani a csapatnak, amit a nagy nyilvánosság elé tudnék most tárni, s a fordulás után már láttam a szemekben az elszántságot, végre gyorsabban, fegyelmezettebben játszottunk, s ezt az időszakot hat góllal meg is nyertük, de ahogy a Győr ellen, úgy ezúttal is úgymond csak az elvárhatót teljesítettük ezzel. Ilyen előzmények után várjuk a szerdai Debrecen elleni találkozót, mely igen pikánsnak ígérkezik. A Magyar Kupa bronzmérkőzésén, valamint a januári bajnokin is vereséget szenvedtünk tőlük, mindkétszer azért, mert elkövettük azt a hibát, hogy gyorsan akartuk befejezni a támadásainkat, nem vártuk meg azokat a lehetőségeket, hogy igazán helyzetbe kerüljünk, s az elszórt labdákból a Debrecen mindkét alkalommal olyan előnyt tudott felépíteni, amit már nem tudtunk behozni. Éppen ezért nagyon fontos lesz a szerdai mérkőzésen, hogy legyen türelmünk a támadások felépítésére, fegyelmezetten, sok mozgással játsszunk, s amennyiben ezt hatvan percig meg tudjuk valósítani, úgy eredményesek tudunk lenni a jó erőkből álló Debrecen ellen.

Rácz-Vincze Melinda utolsó dunaújvárosi meccsére készül! (Képek: DO-archív)

Érzelmekben gazdag utolsó hazai mérkőzés vár tehát a kézilabdázóinkra, s nemcsak a tét nagysága és az ellenfél személye miatt, hanem azért is, mert ezen a találkozón köszön el együttesünk vezetése Zdravko Zovko edzőtől, aki hatalmas szerepet játszott abban, hogy tavaly sikerült megnyernünk az EHF Kupa küzdelmeit. Szintén a Debrecen elleni mérkőzésen búcsúztatja együttesünk a pályafutását befejező Rácz-Vincze Melindát, valamint Karnik Szabinát, Pálinkás Viktóriát, Gindeli Pannát, s a szintén távozó Hornyák Bernadettet is. Érdemes lesz tehát kilátogatnia minden dunaújvárosi érzelmű drukkernek a DKKA szerda este hat órakor kezdődő Debrecen elleni hazai mérkőzésére, mely előtt a csapat vezetése, valamint a játékosok is abban reménykednek, lelkes szurkolóik segítségével egy remek hangulatú, jó mérkőzésen sikerül itthon tartani a bajnoki pontokat, s újabb nagy lépést tenni a negyedik hely megszerzése felé.

A rovat további hírei: Sport

Jól hajráztak az akadémisták

Jól hajráztak az akadémisták

2024. ápr. 25.

A Szolnok és a Miskolc ellen sem veszítettek szettet a DSE Röplabda Akadémia fiataljai a bajnoki középszakasz utolsó előtti fordulójában.

Hátrányban a DFVE

Hátrányban a DFVE

2024. ápr. 25.

Védekezésben nem ment női vízilabdázóinknak a Ferencváros ellen, így a zöld-fehérek kerültek előnybe a bajnoki döntőért vívott párharc első felvonásán a fővárosban.

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

2024. ápr. 24.

Pozitív élményekkel és egy értékes hetedik helyezéssel tért haza a dunaújvárosi Dragon Steel SE a 13. Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokságról.

Újra élen a Karmacsi

Újra élen a Karmacsi

2024. ápr. 24.

A listavezető elleni győzelemmel feledtette korábbi botlását a Karmacsi Autó FC együttese a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar Csoportjában.

Már a döntőért küzd a DFVE

Már a döntőért küzd a DFVE

2024. ápr. 24.

A Ferencváros otthonában kezdi meg a két nyert mérkőzésig tartó bajnoki elődöntőt a DFVE női vízilabda csapata ma este nyolc órától.

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.