Győzelmekkel zárt az utánpótlás

spigott - 2017. május 29. 12:22

Az ifjúságiak ezüstérmesként, míg a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia junior együttese az ötödik helyen fejezte be a korosztályos bajnokságok idei küzdelmeit.

Ahogy a felnőtt csapat úgy a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia junior és ifjúsági együttese is a Mosonmagyaróvár elleni bajnoki mérkőzésekkel zárta a korosztályos bajnokságok idei küzdelmeit. A dunaújvárosiak junior gárdája esélyesként várta a tabella tizenkettedik helyén álló hazaiak elleni csatát, s mivel a mieinknek még volt esélye a negyedik hely elérésére is, ezért nem várhattunk mást akadémistáinktól, csak a két pont magabiztos megszerzését. A DKKA fiataljai ennek megfelelő elszántsággal vetették is magukat a küzdelembe, s már az első félidőben átgázoltak vetélytársukon, s a félidei szünetre már 23-8-as vezetéssel vonulhattak. A tetemes előny tudatában valamelyest lazult a mieink védekezése a második felvonásban, ám a különbség így is tovább nőtt a két gárda között, s a Kohász juniorjai végül kiütéses, 46-26-os sikerrel szerezték meg az idei bajnokság ötödik helyét.

Kép: DO-archív

Az ifjúsági együttes számára már nem bírt különösebb téttel a mosonmagyaróvári fiatalok elleni mérkőzés, hiszen az már az előző forduló után eldőlt, hogy a mieink a második helyen fejezik be az idei pontvadászatot, a presztízs miatt mégsem engedhették meg azt a luxust maguknak Vártok Ákos tanítványai, hogy vereséggel búcsúzzanak a szezontól. A Mosonmagyaróvár azonban nagyon jól tartotta magát a találkozó első felvonásában, s bár a szünethez érve azért a Kohász állt jobban három találattal, ígérhetett még némi izgalmat a második félidő (13-16). A fordulás után azonban pontosított játékán együttesünk, s ez főleg a támadások befejezésére volt igaz, így a második félidőben már kijött a két gárda közti tudáskülönbség, így a mieink végül 38-28-as sikerrel zárták a bajnoki küzdelmeket.

Eredmények

Junior bajnokság
Mosonmagyaróvári KC SE – DKKA 26-46 (8-23)

Ifjúsági bajnokság
Mosonmagyaróvári KC SE – DKKA 28-38 (13-16)

A junior bajnokság végeredménye: 1. NEKA 56 pont, 2. FTC 48 pont, 3. Győr 44 pont, 4. DVSC 40 pont, 5. DKKA 38 pont, 6. MTK 36 pont, 7. Siófok 36 pont, 8. Vác 34 pont, 9. Érd 23 pont, 10. Fehérvár KC 17 pont, 11. Békéscsaba 15 pont, 12. Mosonmagyaróvár 15 pont, 13. Budaörs 9 pont, 14. Kispest 6 pont, 15. Kisvárda 3 pont.

Az ifjúsági bajnokság végeredménye: 1. NEKA 54 pont, 2. DKKA 48 pont, 3. FTC 46 pont, 4. DVSC 44 pont, 5. Győr 43 pont, 6. Siófok 39 pont, 7. MTK 32 pont, 8. Békéscsaba 24 pont, 9. Fehérvár KC 23 pont, 10. Érd 16 pont, 11. Budaörs 13 pont, 12. Kisvárda 11 pont, 13. Mosonmagyaróvár 10 pont, 14. Vác 9 pont, 15. Kispest 8 pont.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: biztató bajnoki eredmények

DSTV: biztató bajnoki eredmények

2024. ápr. 19.

Április 9-12. között rendezték meg az országos felnőtt úszó bajnokság küzdelmeit a fővárosban – szép helyi eredmények születtek. A DKSE színeiben Kenyér Lilla, Kovács-Seres Hunor és Eszenyi Ábel indult – utóbbival és Berzlánovits Éva edzővel beszélgettünk a megméretés után. Hangkép.

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.