Hajdu Jonatán bravúros negyedik helye

spigott - 2017. május 28. 10:59

Kiválóan versenyzett, s végül a rendkívül előkelő negyedik helyen végzett a kenu egyesek 200 méteres versenyszámának Világkupa döntőjében Hajdu Jonatán, a Dunaferr SE versenyzője.

Azok után, hogy az előfutamból, valamint az elődöntőből is rendkívül magabiztos teljesítményt nyújtva jutott tovább, ma már a szegedi Világkupa fináléjában kellett helyt állnia Hajdu Jonatánnak, a Dunaferr SE fiatal sportolójának a kenu egyesek 200 méteres versenyszámában. A riói olimpián tizedik helyezett dunaújvárosi kenusra azonban nem várt könnyű feladat a döntőben, hiszen hozzá hasonlóan több versenytársa is kiváló formában érkezett a viadalra, s azt már a tegnapi elődöntőben is látni lehetett, hogy a dobogó eléréséhez komoly bravúrra lesz szükség versenyzőnktől.

Kép: MTI-archív

Jonatán ezzel együtt nem várta rossz előjelekkel a ma délelőtti finálét, hiszen az előfutamokban, valamint az elődöntőkben is az ötödik legjobb időt érte el, ráadásul jó helyről, az ötös pályáról vághatott neki a versenynek. A Dunaferr SE versenyzője kiválóan kapta el a rajtot, s közel száz méterig az élen is állt, ám a hajrában hárman is megelőzték, így végül a negyedik helyen végzett a Világkupa döntőjében. Jonatán ezzel együtt nagyon jó pályát ment, 38.615 másodperces időeredménye is kiválónak mondható, de a számot végül a litván Henrikas Žustautas nyerte meg, a második helyen a grúz Zaza Nadiradze végzett, míg a dobogó harmadik fokára az orosz Ivan Shtyl állhatott.

Molnár Gergely (a Dunaferr SE vezetőedzője): – Nagyon szépen ment, jól sikerült a rajt is, ki tudta magából hozni a maximumot. A végére egy kicsit elkötött, de ez természetes, végtére is ez egy sprintszám. az elején azt gondoltam, hogy ha az első hatba be tud kerülni az már nagyon jó, végül a negyedik lett, ráadásul csak két tizeddel maradt le a dobogóról, szóval elégedettek lehetünk a teljesítményével.

Hajdu Jonatán: - Ugye idén az 500-as versenyek kerültek a fókuszba, de a Világkupa miatt most visszatértünk egy kicsit a gyorsításra a 200 méterhez, s ehhez képest úgy gondolom, hogy jó eredményt értem el. Az előfutam és a középfutam után azért szerettem volna egy egyéni érmet szerezni, ez most nem sikerült, így emiatt egy kicsit csalódott vagyok. A mai döntőben az volt a célom, hogy az orosz versenyzővel tartsam a lépést, mert biztos voltam benne, hogy ő a végén is ott lesz az élmezőnyben, s bár a rajtom nagyon jól sikerült, s 100-120 méterig tartottam is a lépést a többiekkel, a hajrára egy kicsit elkötöttem, rövidebbek lettek a húzásaim, így végül a negyedik helyet szereztem meg, ami még így is a legjobb eddigi eredményem ezen a távon.

A döntő végeredménye: 1. Henrikas Žustautas (LTU, 38.008), 2. Zaza Nadiradze (GEO, 38.323), 3. Ivan Shtyl (RUS, 38.415), 4. Hajdu Jonatán Dániel (HUN, 38.615), 5. Martin Fuksa (CZE, 38.777), 6. Adel Mojallalimoghadam (IRI, 38.823), 7. Vadim Korobov (LTU, 39.000), 8. Timur Khaidarov (KAZ, 39.062), 9. Marko Jelkić (CRO, 42.031).

A rovat további hírei: Sport

Újra élen a Karmacsi

Újra élen a Karmacsi

2024. ápr. 24.

A listavezető elleni győzelemmel feledtette korábbi botlását a Karmacsi Autó FC együttese a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar Csoportjában.

Már a döntőért küzd a DFVE

Már a döntőért küzd a DFVE

2024. ápr. 24.

A Ferencváros otthonában kezdi meg a két nyert mérkőzésig tartó bajnoki elődöntőt a DFVE női vízilabda csapata ma este nyolc órától.

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

2024. ápr. 22.

Tizenegy dobogós helyezéssel, az éremtábla hetedik helyén zárták legutóbbi versenyüket a DKSE korosztályos úszói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

2024. ápr. 22.

Csak a harmadik szettben tudta megszorítani az alsóházi tabellát vezető Miskolc gárdáját a DKSE felnőtt röplabda csapata az Extraliga hazai szezonzáróján.