Hat dunaújvárosi a válogatottban

spigott - 2017. május 8. 18:47

A DUE-Maarsk Graphics vízilabda csapatának hat játékosa is bekerült a világbajnokságra készülő magyar női válogatott 18-as keretébe.

A magyar női vízilabda válogatott szövetségi kapitánya kihirdette annak a tizennyolc játékosnak a nevét, akik ott lehetnek a május 15-én kezdődő világbajnoki felkészülésen. Mint arról a Magyar Vízilabda Szövetség honlapja beszámolt, a nemzeti együttesünk a szlovákiai Somorján kezdi meg felkészülését, s mostani keretből összesen tizenhárom játékos vehet majd részt a margitszigeti világbajnokságon.
"A keretbe került játékosok mindegyike eséllyel pályázik a világbajnoki keretbe kerüléshez, úgyhogy a felkészülés, a felkészülési mérkőzéseken nyújtott teljesítmény dönt majd arról, kik kerülnek a csapatba" – fogalmazott a szövetségi kapitány az MVLSZ honlapjának. A névsorból kiderült az is, hogy a keretben ezúttal nincs balkezes játékos, s mint azt Bíró Attila elmondta, ennek oka az, hogy azok a fiatalok, akiknek lehetőséget adott eddig, nem úgy fejlődtek, ahogy azt elvárták volna tőlük, számukra az Universiade ad majd lehetőséget arra, hogy bizonyítsák, a következő szezontól ott a helyük a felnőtt keretben.

Kép: DO-archív

Bíró Attila egyúttal megnevezte az Universiade (augusztus 19-30., Tajvan) keretét is, mely július 3-án, Mihók Attila vezetésével kezdi meg felkészülését a dunaújvárosi Fabó Éva Sportuszodában. Az Universiade-csapathoz – a válogatott vb-keretszűkítését követően – öt pólós csatlakozik majd. Utóbbiak felkészülését egy félhivatalos torna is segíti – a franciák, a japánok és az új-zélandiak lépnek majd fel a Fabó Éva Sportuszodában, derült ki az MVLSZ tájékoztatójából.
Ami pedig a válogatott keretet illeti, nagy örömünkre ezúttal is több dunaújvárosi játékos kapott behívót Bíró Attilától, aki a kapuban Kasó Orsolyára, míg a mezőnyben Garda Krisztinára, Gurisatti Grétára, Menczinger Katára, Somhegyi Noémira, valamint Szilágyi Dorottyára is számít, míg az Universiade-csapatban Kiss Alexandra, Horváth Brigitta és Ziegler Diána jó szerepléséért szoríthatnak a sportág dunaújvárosi kedvelői.

A női válogatott világbajnoki 18-as kerete
Kapusok: Bolonyai Flóra (BVSC), Gangl Edina (UVSE), Kasó Orsolya (Dunaújváros)
Mezőnyjátékosok: Antal Dóra (Berkeley Egyetem, amerikai), Bujka Barbara (Szeged), Czigány Dóra (UVSE), Csabai Dóra (UVSE), Illés Anna (Berkeley Egyetem, amerikai), Garda Krisztina (Dunaújváros), Gurisatti Gréta (Dunaújváros), Keszthelyi Rita (UVSE), Menczinger Kata (Dunaújváros), Parkes Rebecca (Eger), Somhegyi Noémi (Dunaújváros), Szilágyi Dorottya (Dunaújváros), Szücs Gabriella (UVSE), Takács Orsolya (BVSC), Tóth Ildikó (UVSE).

A női válogatott Universiade kerete
Kapus: Kiss Alexandra (Dunaújváros), (+ a vb-keret majd kimaradó kapusa)
Mezőnyjátékosok: Horváth Brigitta (Dunaújváros), Kövesdi Vivien (UVSE), Leimeter Dóra (BVSC), Máté Zsuzsanna (BVSC), Takács Vivien (UVSE), Ziegler Diána (Dunaújváros), (+ a vb-keret kimaradói, ill. a vb után néhány később megnevezett játékos).

A rovat további hírei: Sport

Kulcsfontosságú meccs vár a focistákra

Kulcsfontosságú meccs vár a focistákra

2024. ápr. 20.

A Fehérvár FC második csapatának otthonában folytatják a bajnokság küzdelmeit a Dunaújváros FC labdarúgói vasárnap délelőtt tizenegy órától.

DSTV: biztató bajnoki eredmények

DSTV: biztató bajnoki eredmények

2024. ápr. 19.

Április 9-12. között rendezték meg az országos felnőtt úszó bajnokság küzdelmeit a fővárosban – szép helyi eredmények születtek. A DKSE színeiben Kenyér Lilla, Kovács-Seres Hunor és Eszenyi Ábel indult – utóbbival és Berzlánovits Éva edzővel beszélgettünk a megméretés után. Hangkép.

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.