Magyar győzelmek a zárónapon

spigott - 2017. május 14. 18:14

Magyarország "A" válogatottja nyerte a négycsapatos dunaújvárosi röplabda tornát, melynek zárónapján a mieink második számú csapata is szép bravúrt ért el a dánok ellen.

Újabb két mérkőzés várt ma délután a magyar röplabda válogatottakra a négycsapatos dunaújvárosi nemzetközi tornán, ahol előbb a magyar "B" együttes lépett pályára a dánok ellen. Mivel az ellenfél tegnap este 3-2-re legyőzte a magyar "A" csapatot, ezúttal is inkább ők számítottak a találkozó esélyeseinek, ám a magyar fiatalok remekül álltak bele a meccsbe, s szoros csatában, 25-22-re meg is nyerték a nyitó felvonást. A másodikban beleerősítettek a dánok, s 25-20-as szettsikerrel egalizáltak, ám erre is volt válasza a mieinknek, akik egy viszonylag sima játékkal ragadták magukhoz újra az előnyt (18-25). A negyedik játékban újra a vendégek voltak valamivel pontosabbak, s másodszor is egalizálni tudtak, így jöhetett az ötödik felvonás, mely végletekig kiélezett csatát, de kétpontos magyar sikert hozott, így a magyar "B" válogatott végül nem kis bravúrt elérve 3-2-re legyőzte a jóval esélyesebb dánokat.

Ez az eredmény a magyar "A" csapatot hozta igazán kedvező helyzetbe, hiszen ahhoz, hogy a mieink megnyerjék a háromnapos tornát, "mindössze" annyi dolguk volt, hogy legyőzik a játéknap előtt egy győzelemmel és egy vereséggel álló svédeket. A mieink ennek megfelelő motivációval vágtak neki az összecsapásnak, s az első játékot szinte végig vezetve húzták be magabiztosan 25-20-ra. A második etapban jóval nagyobb harcot vívtak egymással a felek, ám a véghajrát a mieink bírták jobban idegekkel, s 28-26-os szettsikerrel tettek újabb nagy lépést a győzelem felé. A harmadik játékban a svédek már nem tudtak megújulni, miközben a mieink remek teljesítményt nyújtva növelték fokozatosan előnyüket, s bár a végén kellett egy kicsit izgulni, újabb sikerével 3-0-ra nyert a magyar "A" válogatott, mely ezzel a négycsapatos nemzetközi torna első helyét is megszerezte a dánok, a svédek, valamint a magyar "B" csapat előtt.

Eredmények

Dánia – Magyarország "B" 2-3 (22-25, 25-20, 18-25, 25-17, 16-18)

Magyarország "A" – Svédország 3-0 (25-20, 28-26, 25-21)

A torna végeredménye: 1. Magyarország "A" 7 pont, 2. Dánia 5 pont, 3. Svédország 4 pont, 4. Magyarország "B" 2 pont.

A rovat további hírei: Sport

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

2024. ápr. 22.

Tizenegy dobogós helyezéssel, az éremtábla hetedik helyén zárták legutóbbi versenyüket a DKSE korosztályos úszói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

2024. ápr. 22.

Csak a harmadik szettben tudta megszorítani az alsóházi tabellát vezető Miskolc gárdáját a DKSE felnőtt röplabda csapata az Extraliga hazai szezonzáróján.

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

2024. ápr. 21.

Félidőnként két-két gólt kapva szenvedett vereséget a több élvonalbeli játékossal megerősített Fehérvár FC II. vendégeként a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.

Hozta a kötelezőt a DFVE

Hozta a kötelezőt a DFVE

2024. ápr. 21.

Minden negyedet megnyerve aratott sima, 12-5-ös sikert az alapszakasz utolsó találkozóján a DFVE női vízilabda csapata a Szeged otthonában szombaton este.