Remek meccsek a nyitónapon

Szárszó Lajos - 2017. május 12. 23:17

Kettő, magas színvonalú mérkőzéssel kezdődött meg Dunaújvárosban ma este Magyarország, Svédország és Dánia röplabda válogatottjainak felkészülési tornája.

A háromcsapatos felkészülési torna úgy vált négycsapatossá, hogy a magyar válogatottat két, egy „A” és egy „B” jelűre bontotta a szakvezetés. A fiúk már az első napon megküzdöttek egymás ellen, mely igen pikáns labdameneteket hozott. Már az is érdekes volt, hogy az új szövetségi kapitány, Juan Manuel Barrial meccselt Tomanóczy Tibor ellen. Remekül kezdett egyébként az „A” csapat, így Tomanóczy Tibor gyorsan időkéréssel próbálta rendezni együttesét (7-1). A debütáló tréner gárdája tovább növelte előnyét (18-9), akik remekül nyitottak, centereztek, és sáncaik is nagyszerűen működtek. A „B” együttesből Bohnicsek Szilveszter pontjait lehetett dicsérni, de ez sem segített társain (25-14). A sima első szett után fordított a Tomanóczy Tibor által irányított válogatott, vagyis a „B”-sek indultak jobban (3-8), főként a fantasztikus sáncolásoknak köszönhetően.

A folytatás is hasonló volt, így még plusz egy pontot hozzátettek az előnyhöz (6-12), mely különbség a végjátékig megmaradt. Ez aztán elég volt arra, hogy egyenlítsen a „B” jelű együttes (21-25). A hullámzó játék fordulás után folytatódott, melyből most az „A” gárda jött ki jobban (10-4), akik ezt követően növelték az előnyüket (14-6). Szép labdamenetekkel tarkított szakasz után sem csökkent a különbség, ezzel ismét visszavette a vezetést Barrial csapata (25-19). A 4. játék az „A” gárda kisebb fölényével indult, de mindkét oldalon láthattunk szép, és kevésbé jó megoldásokat (14-9). Az előnyt növelve végül az „A” válogatott örülhetett győzelmének (25-19).

Magyarország „A” – Magyarország „B” 3-1 (25-14, 21-25, 25-19, 25-19)

Magyarország „A”: Szabó Alpár, Nagy József, Kaszap Tamás, Németh Szabolcs, Dávid Csanád, Rása Alex, Pápai Péter (liberó). Cserék: Magyar Bálint, Deák Márk, Gergye Roland. Szövetségi kapitány: Juan Manuel Barrial.

Magyarország „B”: Bozóki Bence, Juhász Péter, Török Roland, Banai Máté, Gebhardt Norbert, Bohnicsek Szilveszter, Gebhardt Áron (liberó). Cserék: Bene Róbert (liberó), Keen Cameron, Dávid Zoltán, Kecskeméti Péter. Szövetségi kapitány: Tomanóczy Tibor.

A másik, a Dánia – Svédország 3-2- re végződő találkozó rendkívül izgalmas, magas színvonalú meccs volt, ahol számos hosszú labdamenetet csodálhattunk meg. A kiváló csapatjáték mellett nagyszerű egyéni teljesítmények is voltak. A találkozót végül öt szettes csatában Dánia csapata nyerte, ami talán egy kissé meglepte a szakembereket, akik pont fordítva jósolták a végeredményt. Az biztos, hogy a holnapi napon nagyon meg kell küzdenie a magyar válogatottnak mindkét együttessel, ha győzni szeretne a kiváló fizikai állapotban lévő északi gárdák ellen.

További mérkőzések

2017.05.13. szombat
16:00 Magyarország „B” - Svédország
18:00 Magyarország „A”- Dánia

2017.05.14. vasárnap
14:00 Magyarország „B” - Dánia
16:00 Svédország- Magyarország „A”

A rovat további hírei: Sport

DSTV: eredményes lövészek

DSTV: eredményes lövészek

2024. ápr. 25.

Nagyjából fél évvel ezelőtt forgattunk utoljára a Főnix Lövész SE alakulatánál – azóta is sikert sikerre halmoztak, és nagyon sok versenyen vettek részt a tagok. Ráadásul azóta újra birtokba vehették a lőteret is, amely jelentős segítség az egyesület számára – örömteli hírekről számolt be Vinczellér Imre. Hangkép.

Jól hajráztak az akadémisták

Jól hajráztak az akadémisták

2024. ápr. 25.

A Szolnok és a Miskolc ellen sem veszítettek szettet a DSE Röplabda Akadémia fiataljai a bajnoki középszakasz utolsó előtti fordulójában.

Hátrányban a DFVE

Hátrányban a DFVE

2024. ápr. 25.

Védekezésben nem ment női vízilabdázóinknak a Ferencváros ellen, így a zöld-fehérek kerültek előnybe a bajnoki döntőért vívott párharc első felvonásán a fővárosban.

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

2024. ápr. 24.

Pozitív élményekkel és egy értékes hetedik helyezéssel tért haza a dunaújvárosi Dragon Steel SE a 13. Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokságról.

Újra élen a Karmacsi

Újra élen a Karmacsi

2024. ápr. 24.

A listavezető elleni győzelemmel feledtette korábbi botlását a Karmacsi Autó FC együttese a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar Csoportjában.

Már a döntőért küzd a DFVE

Már a döntőért küzd a DFVE

2024. ápr. 24.

A Ferencváros otthonában kezdi meg a két nyert mérkőzésig tartó bajnoki elődöntőt a DFVE női vízilabda csapata ma este nyolc órától.

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.