Szoros vereség a bajnoktól

spigott - 2017. május 22. 20:19

Hatalmas küzdelemben szenvedett 2-1-es vereséget a Rába ETO elleni rangadón a Dunaferr DUE Renalpin FC futsal csapata. Fehér Zsolt tanítványai kiválóan felkészültek a győriek játékából, egy jól eltalált lövés döntötte el végül a pontok sorsát.

Idegenben, a bajnoki címvédő Rába ETO otthonában folytatta a felsőházi rájátszás küzdelmeit ma este fél héttől a Dunaferr DUE Renalpin FC futsal csapata. A tabella első két helyén álló együttesek csatája igen pikánsnak ígérkezett, hiszen a rájátszásban csak a mieink ellen nem tudtak eddig nyerni a győriek, ráadásul mindkét gárda számára komoly téttel bírt a találkozó, hiszen a hazaiak egy győzelemmel megszerezték volna újabb bajnoki címüket, míg a mieink egy esetleges sikerrel óriási lépést tehettek volna a második hely megszerzése felé.
Ahogy az várható is volt, a hazaiak hatalmas elánnal vetették magukat a küzdelembe, s Reveland Zoltánnak már az első két percben három nagy védésre volt szüksége ahhoz, hogy megőrizze kapuját a góltól.

A győriek kezdeti fölénye azonban egyre inkább eltűnt, s ahogy a Dunaferr is felvette a meccs tempóját, igazi ki-ki meccs kerekedett az összecsapásból. Ugyan a vendéglátók továbbra is több időt töltöttek a mieink térfelén, ám igazán nagy helyzetekig nem tudtak eljutni, mert együttesünk kiválóan védekezett, míg a távoli átlövéseket Reveland könnyedén hárítani tudta. A Fehér-csapat kontráiban ráadásul rendre ott volt a gólveszély, de hiába tudott több alkalommal is létszámfölényes ellentámadásokat vezetni a Dunaferr, az utolsó passzokba rendre hiba csúszott. A félidő hajrájában öt a négy elleni játékra állt át csapatunk, mely az utolsó másfél percben csak jegelte a labdát, igazán támadni nem akart, így az első felvonás gólnélküli döntetlennel ért véget.
Amilyen jól végződött az első félidő, sajnos olyan rosszul kezdődött a második, hiszen rögtön az első percben megszerezte a vezetést a házigazda, miután egy oldalról belőtt labdába Horváth Norbert nyúlt bele olyan balszerencsésen a kapu előtt, hogy a lábáról a bal alsóba vánszorgott a játékszer (1-0). A bekapott gól után muszáj volt váltania együttesünknek, de vezetés megszerzése után is a győriek tartották nyomás alatt Reveland kapuját.

Képek: DO-archív

Szerencsére a hazaiak akciói rendre eredménytelenek voltak, köszönhetően hálóőrünknek, aki több hatalmas bravúrt is bemutatva tartotta életben a mieink pontszerzési reményeit. A játékrész derekától ismét megtalálta a ritmust a Dunaferr, mely a 35. percben egyenlített úgy, hogy Hosszú Ádám remek szólóval hagyta maga mögött ellenfeleit, majd önzetlenül Horváth elé tálalt, aki nem is hibázta el a ziccert (1-1). Az egalizálást követően újra feljebb jött az ETO, s a 38. percben Vas védhetetlen bombájával ismét magához ragadta az előnyt (2-1). A véghajrában Klacsák lábában maradt a második dunaújvárosi gól, miután szólója végén hiába rúgta el Matkovics mellett a labdát, sajnos a kaput is eltévesztette, így a győriek örülhettek a bajnoki címüket jelentő 2-1-es győzelemnek.

Rába ETO – Dunaferr DUE Renalpin FC 2-1 (0-0)

Gólszerzők: Horváth (öngól), Vas, illetve Horváth.

Rába ETO: Matkovics – Oura, Constantino, Juanra, Seidler. Csere: Tóth, Végh, Gémesi, Harnisch, Vas, Sáhó, Dávid, Drahovsky, Bognár. Vezetőedző: Angulo Lopez.

Dunaferr DUE Renalpin FC: Reveland - Horváth N., Németh, Klacsák, Fekete. Csere: Varsányi, Schrancz, Fridrich, Gorjanácz, Varga, Csányi, Józsa, Hosszú. Vezetőedző: Fehér Zsolt.

A rovat további hírei: Sport

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

2024. már. 29.

A második félidőt tizenöt góllal megnyerve aratott 32-20-as sikert a DKKA női kézilabda csapata a NEKA elleni hazai bajnokin.

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.