Teljes edrőbedobással készül a Dunaferr válogatottja

Szárszó Lajos - 2017. május 18. 9:00

Hatalmas megtiszteltetésnek, ezzel együtt óriási kihívásnak éli meg Gebhardt Norbert, a Dunaferr SE röplabdázója, hogy Juan Manuel Barrial szövetségi kapitány beválogatta a magyar röplabda válogatott világbajnoki selejtezős keretébe.

Elég régen volt már arra példa, amikor annak örülhettek a dunaújvárosi röplabdázók, hogy közülük valaki meghívót kapott a felnőtt válogatottba. Most azonban megszakadt ez a sorozat, hiszen a Dunaferr SE fiataljai közül hárman, Gebhardt Áron, Gebhardt Norbert és Bohnicsek Szilveszter húzhatták magukra a nemzeti mezt. Ők mindannyian részesei voltak a svédországi, majd az azt követő dunaújvárosi nemzetközi tornának, amely után kijelölte azt a 14 fős keretét Juan Manuel Barrial, akik majd a tallini világbajnoki selejtezőn képviselik hazánkat. Az újvárosi fiúk közül Gebhardt Áronnak és Bohnicsek Szilveszternek, akik egyébként nagyszerűen dolgoztak, a szakvezetés megköszönte munkáját, ami azonban mindannyiunk számára büszkeség, hogy Gebhardt Norbertet beválogatták a legjobbak közé. A Dunaferr ütőjét a válogatott edzés szünetében kérdeztem érzéseiről, elvárásairól.

- Hogyan fogadtad a hírt, hogy benne vagy a szűk keretben?

- Hatalmas örömmel, hiszen óriási megtiszteltetés, hogy ilyen fiatalon ott lehetek a felnőtt válogatottban. Nagy boldogság ez családomnak és csapatomnak egyaránt. Köszönöm mindenkinek, aki ehhez engem a hosszú évek során hozzásegített.

- Melyik lehetett az a mérkőzés, amely alapján így dönthetett a szövetségi kapitány?

- Amikor Svédországban játszottunk is kaptam dicsérő szavakat, de azt hiszem, a dunaújvárosi, Dánia elleni meccs volt az, amelyik a legjobban sikerült. Nagyszerűen játszott mindenki a csapatban, mindannyian segítettük egymást, ez járulhatott hozzá ahhoz, hogy nekem is sikerüljön bizonyítanom tudásomat.

Képek: DO-archív

- Milyen a mostani válogatott?

- Jó érzés, hogy a fiúk azonnal befogadtak. Ehhez hozzájárult, hogy közülük sokukat ismertem, többükkel játszottam együtt. Ők azt mondják, hogy ilyen egységes, ennyire együtt gondolkodó, tudatos válogatott már régen állt össze, így bizakodó vagyok az eredményeket tekintve. Most, a világbajnoki selejtezőre való felkészülés során rengeteget dolgozunk. Két csoportra vagyunk bontva és naponta három különböző edzésen veszünk részt. Délelőtt kondicionáló, majd labdás foglalkozás, míg délután a játékot gyakorló edzést tart a kapitány. Számomra feltűnő, hogy az edzések sokkal pörgősebbek a szokásosnál.

- Mit vársz el saját magadtól?

- Az elsődleges cél, hogy minden munkát maximális odaadással, fegyelemmel végezzek el, és ha a pályára kerülök, akkor tudásom legjavát nyújtva segítsem a csapat sikerét.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.

Újra élen a címvédő

Újra élen a címvédő

2024. ápr. 17.

Magabiztos győzelemmel vette vissza a tabella első helyét a Karmacsi Autó gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar csoportjában.

Két játékos távozik a DKKA-tól

Két játékos távozik a DKKA-tól

2024. ápr. 17.

Nick Viktória kilenc, Horváth Petra két szezont követően távozik a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesétől.

Felemás hétvége az utánpótlásnál

Felemás hétvége az utánpótlásnál

2024. ápr. 16.

A DFVE női vízilabdázóinak serdülői kikaptak, az ifjúságiak viszont nyerni tudtak a Ferencváros elleni hazai bajnokin.

Még van esély az alsóház megnyerésére

Még van esély az alsóház megnyerésére

2024. ápr. 16.

Hatékonyabb második félidei játékával aratott magabiztos győzelmet Érden a Dunaújváros Futsal együttese az NB II alsóházának hétfő esti fordulójában.

Még előrébb léptek a Lorántffy röplabdázói

Még előrébb léptek a Lorántffy röplabdázói

2024. ápr. 15.

Tavalyi eredményükön öt helyet javítva fejezték be az országos diákolimpia debreceni fináléjának küzdelmeit a Lorántffy iskola leány röplabdázói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Otthon tartotta a pontokat a TFSE

Otthon tartotta a pontokat a TFSE

2024. ápr. 15.

Kettő sima és egy szorosabb szettben szenvedett vereséget a DKSE röplabda csapata a TFSE vendégeként lejátszott bajnokin vasárnap este.