Három dunaújvárosi a vb-keretben

spigott - 2017. június 23. 15:58

Kasó Orsolya, Gurisatti Gréta, valamint Szilágyi Dorottya is bekerült a budapesti vizes világbajnokságon résztevő magyar vízilabda válogatott végleges keretébe.

Mint arról a Magyar Vízilabda Szövetség honlapja beszámolt, keretet szűkített, s kijelölte a világbajnokságon résztvevő magyar női vízilabda válogatott 13 főből álló, immáron végleges csapatát Bíró Attila szövetségi kapitány. A keretszűkítésnek három dunaújvárosi játékos, Garda Krisztina, Menczinger Kata és Somhegyi Noémi is áldozatául esett, ám ennek ellenére is három olyan játékosért szoríthatunk majd a budapesti viadalon, akik tőlünk kerültek be a vb-csapatba. Kasó Orsolya (ő a következő szezont már a Fradinál kezdi meg) mellett ugyanis Gurisatti Gréta és szilágyi Dorottya is bekerült a világbajnoki együttesbe.

Szilágyi Dorottya a világbajnokságon is bizonyíthat! (kép: mvlsz.hu/Madar Dávid felvétele)

"Bár minden edző ezt mondja ilyenkor, ettől függetlenül így van: az összes játékos edzésmunkája jó volt, előreléptek azok is, akik korábban nem voltak bent a csapatban. Úgy gondoltam azonban, hogy nincs értelme tovább várni a szűkítéssel – fogalmazott Bíró Attila, majd hozzátette: „Objektív módon döntöttem, figyelembe vettem a statisztikákat, a videoelemzéseket, és az egész éves teljesítményt. Ehhez hozzátartoztak a bajnoki rangadók, a világliga-meccsek, és a válogatott edzéseken látottak. Ezeket összeadva jutottam el a döntésig. Úgy gondolom, jó csapatunk lesz, jót tesz egy kis vérfrissítés, bizakodó vagyok" – indokolta meg a végleges keret összetételét Bíró Attila szövetségi kapitány a Magyar Vízilabda Szövetség honlapjának.
A vb-csapat tagjai hétvégére pihenőt kaptak, de hétfőtől újult erővel vágnak neki a munkának, ám azok sem lazíthatnak sokat, akik ezúttal kimaradtak a csapatból, hiszen egy hét pihenő után jelentkezniük kell Dunaújvárosban, ahol Mihók Attila vezetésével készülnek fel az Universiade küzdelmeire.

A női válogatott vb-csapata

Kapusok: Gangl Edina (UVSE), Kasó Orsolya (Dunaújváros).

Mezőnyjátékosok: Antal Dóra (Berkeley Egyetem, amerikai), Bujka Barbara (Szeged), Czigány Dóra (UVSE), Csabai Dóra (UVSE), Gurisatti Gréta (Dunaújváros), Illés Anna (Berkeley Egyetem, amerikai), Keszthelyi Rita (UVSE), Szilágyi Dorottya (Dunaújváros), Szücs Gabriella (UVSE), Takács Orsolya (BVSC), Tóth Ildikó (UVSE).

A világbajnokság csoportjai

A-csoport: Olaszország, Brazília, Kanada, Kína
B-csoport: Új-Zéland, Dél-Afrika, Spanyolország, Egyesült Államok
C-csoport: Japán, Hollandia, Magyarország, Franciaország
D-csoport: Ausztrália, Oroszország, Kazahsztán, Görögország

A magyar válogatott csoportmérkőzései

2017. 07. 16. 20:10 Japán – Magyarország
2017. 07. 18. 20:10 Franciaország – Magyarország
2017. 07. 20. 20:10 Hollandia - Magyarország

A rovat további hírei: Sport

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

2024. ápr. 22.

Tizenegy dobogós helyezéssel, az éremtábla hetedik helyén zárták legutóbbi versenyüket a DKSE korosztályos úszói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

2024. ápr. 22.

Csak a harmadik szettben tudta megszorítani az alsóházi tabellát vezető Miskolc gárdáját a DKSE felnőtt röplabda csapata az Extraliga hazai szezonzáróján.

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

2024. ápr. 21.

Félidőnként két-két gólt kapva szenvedett vereséget a több élvonalbeli játékossal megerősített Fehérvár FC II. vendégeként a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.

Hozta a kötelezőt a DFVE

Hozta a kötelezőt a DFVE

2024. ápr. 21.

Minden negyedet megnyerve aratott sima, 12-5-ös sikert az alapszakasz utolsó találkozóján a DFVE női vízilabda csapata a Szeged otthonában szombaton este.