Kiütéses siker Kína ellen

doszerk - 2017. június 7. 14:24

A hat találatig jutó Szilágyi Dorottya vezérletével nagyon sima, 16-6-os győzelmet aratott a kínaiak elleni Világliga találkozón a magyar női vízilabda válogatott.

Nem sokat pihenhetett a Kanadától elszenvedett 11-10-es vereség után a magyar női vízilabda válogatott, mely ma – magyar idő szerint – egy órától már a házigazda kínaiak ellen ugrott medencébe a shanghaji Világliga szuperdöntőjének második mérkőzésén. A három dunaújvárosi játékossal, Kasó Orsolyával, Somhegyi Noémivel és Szilágyi Dorottyával felálló magyar csapatnak mindenképpen nyernie kellett ahhoz, hogy az egyenes kieséses szakaszt a lehető legjobb pozícióból várhassa. Együttesünk tagjai szerencsére ezúttal remek napot fogtak ki, nyoma sem volt játékukban a tegnapi bizonytalanságnak, s valósággal kiütötték az ausztrálokat 14-10-re legyőző kínai együttest.

Szilágyi Dorottya újra kiemelkedően játszott! (Kép: mvlsz)

Válogatottunk már az első negyed után két találattal vezetett a hazaiak ellen, ám a második felvonásban négy gólt szerezve, s egyet sem kapva lépett meg igazán ellenfelétől (8-2). A kínaiaknak a fordulás után sem volt ellenszere a magyar támadójátékra, így a mieink könnyedén szerezték újabb és újabb góljaikat, s végül kiütéses, 16-6-os sikert arattak. A dunaújvárosi játékosok ezúttal is kiválóan szerepeltek a találkozón, Somhegyi Noémi egy találatig jutott, míg Szilágyi Dorottya a tegnap szerzett négy gólját is felül tudta múlni, s összesen hat találattal vette ki részét a mieink magabiztos sikeréből.

Magyarország–Kína 16–6 (4–2, 4–0, 4–2, 4–2)

Magyarország: Gangl – Czigány, Antal 2, Szilágyi 6, Szücs G., Takács O., Illés 2, Keszthelyi 1, Tóth I., Bujka 4, Csabai, Somhegyi 1. Szövetségi kapitány: Bíró Attila

Kínai gólszerzők: Guo Ning 3, Chen Xiao, Lu Yiwen, Zhang Cong

Az állás: 1. Kanada 5 pont, 2. Magyarország 4 pont, 3. Kína 3 pont, 4. Ausztrália 0 pont.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: sportágat választottak

DSTV: sportágat választottak

2024. máj. 18.

A dunaújvárosi oktatási intézmények igyekeznek nagy hangsúlyt fektetni arra, hogy a fiatalok lehetőség szerint sportoljanak, vagy legyen valami sportos hobbijuk. Nagy hagyománya van a BIROK Szabó Magda Tagintézményében a sportágválasztó napnak is – a közelmúltban kilenc különböző mozgásformával ismerkedhettek meg az alsósok. Hangkép.

Nehéz hatvan perc előtt a DKKA

Nehéz hatvan perc előtt a DKKA

2024. máj. 18.

A kiesés elkerüléséért küzdő Kisvárda otthonában lép pályára a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata szombaton este.

Tóth Gergely a DAB első érkezője

Tóth Gergely a DAB első érkezője

2024. máj. 17.

Az előző Erste Liga szezonban még a Budapest Jégkorong Akadémia színeiben játszó, dunaújvárosi születésű Tóth Gergely a DAB jégkorongozóinak idei első szerzeménye.

Kovács-Seres Hunor újra nemzetközi mezőnyben bizonyíthat

Kovács-Seres Hunor újra nemzetközi mezőnyben bizonyíthat

2024. máj. 17.

Olaszországban, Piombinoban ugrik tengerbe a DKSE úszója, Kovács-Seres Hunor az Európa Kupa első fordulójában.

Tapadnak az éllovasra

Tapadnak az éllovasra

2024. máj. 17.

Háromgólos hátrányból fordítva aratott sikert a Hangover gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar osztályának csütörtöki fordulójában.

DSTV: jótékonysági futás szombaton

DSTV: jótékonysági futás szombaton

2024. máj. 16.

Népes támogatócsapat segítségével szervez jótékonysági futást a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség Jót, Szívből – Dunaújvárosért! akciócsoportja. A Jót Fut a Város - Dunaújváros! elnevezésű rendezvényt május 18-án tartják meg, s az esedékes programot egy sajtótájékoztató részeként harangozta be a szervezőcsapat – az esemény bevételét a Móra Ferenc Általános Iskolának ajánlják. Hangkép.

Kiütéses siker az ifik között

Kiütéses siker az ifik között

2024. máj. 16.

A DKKA U17-es csapata szoros meccsen kikapott, az U19-esek viszont simán nyertek a Budaörs ellen a korosztályos bajnokságok szerdai fordulójában.