Újabb siker az Európa-bajnokságon

spigott - 2017. június 14. 15:10

Szoros mérkőzésen aratott 1-0-s győzelmet a törökök ellen, s bejutott az Európa-bajnokság negyeddöntőjébe a magyar kispályás labdarúgó válogatott.

A három győzelemmel megvívott csoportkör után ma már a nyolcaddöntőben lépett pályára a minifoci Európa-bajnokságon a magyar kispályás labdarúgó válogatott. A Dunaferr DUE Renalpin FC futsal csapatának két játékosával, Fekete Róberttel és Varga Csabával felálló magyar csapat erősebben is kezdett, mint a csoportkört harmadik helyen záró ellenfele, de az első tíz percben jobbára egymás faragásában jeleskedtek a felek, helyzetet nem igazán jegyezhettünk fel egyik oldalon sem. A 12. percben először sikerült igazán felpörgetnie a játékot együttesünknek, s Varga Csaba remek centerezését Szabó Zsolt vágta közelről a kapuba, megszerezve ezzel a vezetést a magyar válogatottnak (1-0). Nem sokkal később Béres lőtt bombagólt szabadrúgásból, ám a játékvezetők nem adták meg a találatot, így a szünetig nem változott az állás, s minimális magyar előnnyel vonultak pihenőre a csapatok.

Varga Csaba ezúttal gólpasszig jutott! (Kép: minifoci.hu)

A második felvonás elején a törökök kétszer is veszélyeztették a mieink hálóját, ám Sikur kétszer is védeni tudott, majd két, végül sikertelen magyar szabadrúgás miatt kellett izgulnia az ellenfélnek. A 31. percben Fekete járt nagyon közel a gólszerzéshez, ám közeli lövését hatalmas bravúrral védte Sert kapus, aki két perccel később Cseszneki próbálkozását is kiszedte a bal alsóból. A túloldalon Sikur is bemutatott egy komoly védést a 34. percben, majd az utolsó másodpercekben Béres növelhette volna a góljaink számát, de az eredmény már nem változott, így a mieink 1-0-s sikert aratva jutottak be az Európa-bajnokság negyeddöntőjébe, ahol a Lengyelország-Montenegró meccs győztesével játszanak majd.

Magyarország – Törökország 1-0 (1-0)

Magyarország: Sikur – Bozsoki, Varga, Somogyi, Béres, Szabó, Fekete, Horváth, Poncok, Cseszneki, Lak, Bánfalvi, Gál, Sós, Tajti (kapus). Szövetségi kapitány: Nagy Lajos.

A rovat további hírei: Sport

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.

Újra élen a címvédő

Újra élen a címvédő

2024. ápr. 17.

Magabiztos győzelemmel vette vissza a tabella első helyét a Karmacsi Autó gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar csoportjában.

Két játékos távozik a DKKA-tól

Két játékos távozik a DKKA-tól

2024. ápr. 17.

Nick Viktória kilenc, Horváth Petra két szezont követően távozik a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesétől.