Döntetlen a nyitónapon

spigott - 2017. július 5. 21:20

Nagy küzdelemben ért el 9-9-es döntetlent a magyar női vízilabda válogatott a Vodafone Kupa nyitómeccsén az ausztrálok ellen.

Miskolctapolcán, a Kemény Dénes Városi Sportuszodában ugrott medencébe ma este nyolc órától a világbajnokságra készülő magyar női vízilabda válogatott, mely a Vodafone Kupa nyitónapján mérkőzött meg a mieinkhez hasonlóan a világ élvonalába tartozó ausztrálokkal. A három dunaújvárosi játékost, Gurisatti Grétát, Kasó Orsolyát, valamint Szilágyi Dorottyát soraiban tudó nemzeti csapatunk a hét elején kétszer is megmérőzött már mai ellenfelével, s ugyan mindkétszer le is győzte, ma viszont az első negyedben az ausztráloknak sikerült meglepnie a mieinket.

Kép: MTI

A vendégek ugyanis remekül védekeztek a nyitó felvonásban, alig engedték lövésig a magyar játékosokat, míg a túloldalon Gofers előbb emberelőnyből, majd Buckling akcióból vette be Gang Edina kapuját (0-2). Az első, s a negyed egyetlen magyar találatára az utolsóelőtti percig kellett várni, ekkor Szűcs Gabriella büntetett, így nyolcpercnyi játékot követően az ausztrálok várhatták minimális előnyből a folytatást (1-2). A második felvonásban a támadó formációk működtek lényegesen hatékonyabban, s bár a játékrész derekán ismét meglépett két góllal a szintén vb-résztvevő vendégcsapat, Gurisatti valamint Keszthelyi találataival előbb egalizált, majd az éve legjobbjának megválasztott UVSE-kiválóság második bombája után végre már magyar előnyt mutatott az eredményjelző (5-4).

Gurisatti Gréta két gólt szerzett az ausztrálok ellen! (Kép: DO-archív)

Az ausztrálok azonban még ebben a negyedben egyenlíteni tudtak, majd a nagyszünetet követően újra magukhoz ragadták a vezetést, de Szűcs második találata ismét egált jelentett a 21. percben. A hazai drukkerek jó kedve Gurisatti újabb gólja után szökött egekbe, majd a DUE-Maarsk Graphics fiatal játékosa egy szép labdaszerzéssel járult hozzá a nyolcadik magyar gólhoz, s a mérkőzésen először a mieinknek sikerült kettő fával meglépni vetélytársuktól (8-6). A vendégek persze nem adták fel, s Webster góljával minimálisra csökkentették hátrányukat, negyed utolsó percében, így bőven ígért még izgalmakat az utolsó felvonás. Főleg úgy, hogy a záró etap elején újra Webster, és a szintén negyedik találatát jegyző Gofer révén pillanatok alatt fordított az ellenfél, s megint a mieinknek kellett futniuk az eredmény után (8-9). Antal Dóra szép lövésével össze is jött a kilencedik magyar gól, s bár az utolsó három percben kétszer is emberelőnyben támadhattak a mieink a győzelem megszerzéséért, ám ez sem nekik, sem a vendégeknek nem sikerült végül, így igazságot, 9-9-es eredménnyel ért véget a mérkőzés.

Magyarország – Ausztrália 9-9 (1-2, 4-3, 3-2, 1-2)

Magyarország: Gangl, Czigány, Szűcs 2, Keszthelyi 3, Bujka 1, Csabai, Szilágyi. Csere: Antal 1, Gurisatti 2, Takács, Illés, Tóth. Szövetségi kapitány: Bíró Attila.

A Vodafone Kupa mai eredményei és további programja

2017. Július 5.
18:00 Egyesült Államok - Új-Zéland 18-3
20:00 Magyarország - Ausztrália 9-9

2017. Július 6.
18:00 Egyesült Államok - Ausztrália
20:00 Magyarország - Új-Zéland

2017. Július 7.
18:00 Új-Zéland - Ausztrália
20:00 Magyarország - Egyesült Államok

A rovat további hírei: Sport

Jól hajráztak az akadémisták

Jól hajráztak az akadémisták

2024. ápr. 25.

A Szolnok és a Miskolc ellen sem veszítettek szettet a DSE Röplabda Akadémia fiataljai a bajnoki középszakasz utolsó előtti fordulójában.

Hátrányban a DFVE

Hátrányban a DFVE

2024. ápr. 25.

Védekezésben nem ment női vízilabdázóinknak a Ferencváros ellen, így a zöld-fehérek kerültek előnybe a bajnoki döntőért vívott párharc első felvonásán a fővárosban.

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

2024. ápr. 24.

Pozitív élményekkel és egy értékes hetedik helyezéssel tért haza a dunaújvárosi Dragon Steel SE a 13. Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokságról.

Újra élen a Karmacsi

Újra élen a Karmacsi

2024. ápr. 24.

A listavezető elleni győzelemmel feledtette korábbi botlását a Karmacsi Autó FC együttese a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar Csoportjában.

Már a döntőért küzd a DFVE

Már a döntőért küzd a DFVE

2024. ápr. 24.

A Ferencváros otthonában kezdi meg a két nyert mérkőzésig tartó bajnoki elődöntőt a DFVE női vízilabda csapata ma este nyolc órától.

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.