EYOF – a hetedik helyért tovább

spigott - 2017. július 28. 16:21

Ugyan szettet már sikerült nyernie, végül 3-1-re kikapott a belgáktól, így a hetedik helyért játszhat az EYOF zárónapján a magyar ifjúsági röplabda válogatott.

A csoportmeccsek küzdelmei után ma már az alsóházi rájátszásban kellett bizonyítania a magyar ifjúsági röplabda válogatottnak a győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon. Tomanóczy Tibor szövetségi kapitány együttese ezúttal a belgák ellen lépett pályára, méghozzá annak tudatában, hogy egy mai győzelemmel az ötödik, míg vereség esetén a hetedik helyért méresse meg magát a szombati zárónapon.
Ahogy várható volt, nagy elánnal kezdett mindkét csapat, bár a felek közül a belgák lehettek valamivel csalódottabbak, hiszen a csoportkörben mindössze egyetlen szetten múlt az, hogy nem jutottak be az elődöntőbe. A mérkőzést ezzel együtt az ellenfél kezdte jobban, s bár az első technikai szünethez érve átvette a vezetést együttesünk, 9-11-nél már Tomanóczy Tibornak kellett időt kérnie. A rövid pauza segített is a mieinknek, akik fokozatosan ott loholtak ellenfelük nyomában, majd óriási hajrát nyitva fordították meg az állást, s végül viszonylag simán, 25-21-re behúzták az első játékot, mely a mieink első szettsikere volt az EYOF-on.

A második felvonásban sem sokat változott a játék képe, hol a vendégek, hol a magyarok álltak jobban, de 12-9-nél úgy tűnt, hogy sikerül egy kicsit leszakítani vetélytársunkat. A belgák nem is gondolták, a második technikai szünetre már ők vonultak előnnyel, s bár rendezte sorait együttesünk egyenlített, majd a vezetést is átvette, 24-23 után már csak az ellenfél szerzett pontot, mely nagy csatában kiegyenlítette az állást (24-26).
A harmadik szett elején a belgák "léptek meg" kettő ponttal, ám a mieink gyorsan fordítottak, s ahogy a második játszmában, úgy ezúttal is hárompontos előnyre tettek szert (10-7). Sajnos ekkor jött az újabb hullámvölgy fiataljaink játékában, melyet könyörtelenül kihasznált ellenfelünk, sorozatban öt pontot szerezve fordítottak sőt, a technikai szünet után már öt ponttal elhúztak a Tomanóczy-csapattól (15-20). Válogatottunk azonban ekkor sem adta fel, Flachner és Kiss pontjaival feljött 20-18-ra, ám tovább már nem jutott, mert a belgák is összeszedték magukat, s végül 25-20-ra behúzták a harmadik játszmát is.

Képek: gyor2017.hu

A negyedik játszmára sajnos fejben is elfogytak a mieink, s hibáikat keményen megtorolta ellenfelük, mely az első kilenc pontból hetet szerzett, az első technikai szünethez érve öt, míg a másodiknál már hat ponttal álltak jobban együttesünknél (10-16). Kiss Marcellék mindent megpróbáltak, 14-17-nél volt is halovány esélyük, ám ezt két jó blokkal foszlatták szét a belgák, akik végül 24-18-ra megnyerték a játékot, s ezzel együtt a mérkőzést is. A 3-1-es magyar vereség azt jelentette, hogy ifjúsági válogatottunk holnap a lengyelekkel küzdhet meg az EYOF hetedik helyéért.

Magyarország – Belgium 1-3 (21, -24, -20, -18)

Magyarország: Szabó Bence, Szabó Márton, Horváth Kristóf, Kiss Marcell, Flachner Dániel, Kiss Máté, Hartyányi Gergő (liberó). Csere: Csizmadia Tamás, Lukács Zalán, Móró Ákos, Fülöp Péter, Szabó Barna Frigyes. Szövetségi kapitány: Tomanóczy Tibor.

A rovat további hírei: Sport

Élesedik a harc a Dunaújváros Kupáért

Élesedik a harc a Dunaújváros Kupáért

2024. máj. 13.

Már a legjobb négy közé jutás lesz a tét a kispályás labdarúgók számára a Dunaújváros Kupa következő fordulójában.

Életben maradtak

Életben maradtak

2024. máj. 13.

Remek második félidei játékkal aratott megérdemelt, 2-1-es győzelmet az Érd elleni hazai bajnokin a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap este.

Egri öröm Dunaújvárosban

Egri öröm Dunaújvárosban

2024. máj. 12.

A DFVE és az Eger idei ötödik csatáját is a vendégcsapat nyerte, így női vízilabdázóink a negyedik helyen fejezték be a bajnoki küzdelmeket.

Új lehetőségek a tengerentúlon

Új lehetőségek a tengerentúlon

2024. máj. 12.

Hat szezon után távozik a dunaújvárosi labdarúgás mindennapi életéből a helyi nevelésű Garda Bálint, akinek kezei alatt számtalan gyermek sajátíthatta el a sportág alapjait.

Közel volt a bravúrhoz a Kohász

Közel volt a bravúrhoz a Kohász

2024. máj. 12.

Ötven percig reális esélye volt a pontszerzésre a DKKA női kézilabda csapatának a Vác otthonában, de a hajrát a hazaiak bírták jobban.

DSTV: a mozgás kedvéért

DSTV: a mozgás kedvéért

2024. máj. 11.

Ha nem is május elsején, de néhány napra rá hétvégén ismét megrendezték a Május 1. Kupát Dunaújvárosban. Tóth Kálmán önkormányzati képviselő szervezője és ötletgazdája a megmérettetésnek, elmondása szerint jó látni képesek mozgásra bírni az idősebb korosztályt is – s persze a hangulatra sem volt panasz. Hangkép.

Hajdu Jonatánék parádés bronzérme a Világkupán

Hajdu Jonatánék parádés bronzérme a Világkupán

2024. máj. 11.

Óriási hajrával végzett a kenu kettesek ötszáz méteres döntőjének harmadik helyén Hajdu Jonatán és Adolf Balázs párosa a szegedi Világkupán.