EYOF - Vereség az utolsó csoportmeccsen

Szárszó Lajos - 2017. július 26. 18:36

Helyenként nagyon jól játszott a magyar fiú röplabda válogatott a lengyelek elleni csoportmérkőzésen, ez azonban csak részsikerekhez volt elég.

Két várható és vállalható vereséggel a háta mögött ma a magyar fiú röplabda válogatott Lengyelország ellen lépett pályára az EYOF harmadik játéknapján. A két csapat az elmúlt időszakban csupán egyszer játszott egymással, mégpedig az Európa-bajnokságon, ahol Tomanóczy Tibor tanítványai sima vereséget szenvedtek a lengyel fiataloktól. Mint azt a szakvezető tegnap nyilatkozta, egyre jobb játékot vár el csapatától, hiszen a felkészülés folyamán egy edzőmérkőzést sem játszhattak, így számukra az EYOF első három meccse a felkészülés az alsóházi rájátszásra. Ettől függetlenül azért nagyon fontos lett volna, hogy Hartyányi Gergőék ma megpróbáljanak minél több pontot szerezni, esetleg szettet, szetteket elvenni a mieinknél magasabban jegyzett lengyel gárda ellen. Tomanóczy Tibor a kezdőcsapatba három Dunaferr játékost nevezett, akik közül a tegnap kifejezetten jól játszó Kiss Marcell vált húzóemberré, aki jól indította meg a játékot, hiszen vezérletével 5-2-re vezettünk az elején úgy, hogy 0-2-ről sikerült fordítani. Lengyel csere után hullámzóvá vált a játék, de így is sikerült megőriznünk előnyünket (8-6).

A technikai szünet nem tett jót a magyaroknak, hiszen egyenlített az ellenfél (8-8), melyet követően felváltva estek a pontok. Csizmadia Tamás remek mentése, majd sáncmunkája után megint visszavettük a vezetést (12-9), mely lendületet a lengyel szakvezetés időkéréssel sikeresen tört meg (13-13), hiszen a második technikai időnél már náluk volt az előny (15-16). Akkor fordult meg a szett, amikor a belga játékvezető kétes ítélettel a lengyeleknek adott egy pontot (15-18), mely megfogta a mieinket. Tomanóczy Tibor cserékkel próbált meg frissíteni, majd időt is kért 16-21-nél, mely után egy pontot sikerült faragni a hátrányból (18-22). A vége a vendégeknek sikerült jobban (19-25), de veresége ellenére is ezért a szettért csak dicsérni lehetett a magyar csapatot. A második felvonást kőkeményen bekezdték a lengyel fiatalok, így nem is csoda, hogy a szövetségi kapitánynak gyorsan akadt mondanivalója (1-5). Kiss Marcell sáncra tolt labdájával vettük vissza a nyitást, majd könnyű pontokat ajándékoztunk ellenfelünknek (4-8), akik előnye jelentősre nőtt. Ezt megpróbálták csökkenteni fiaink, de a lengyelek ezt nem engedték (9-13). Újabb cserékkel frissített Tomanóczy Tibor, mely húzása bejött, és a mieink a csata addigi legszebb, egyben leghosszabb labdamenete után szerezték meg 12. pontjukat (12-14).

Képek: gyor2017.hu

Ennél az állásnál azonban beragadtak a magyar legények (13-21), így a végjátékra jelentős hátránnyal érkezett meg csapatunk, melyet nagy hajrával kozmetikázni igen, de ledolgozni nem tudtak (20-25). A harmadik játékot bátran kezdték fiataljaink (3-1), akiken jó volt látni, hogy az oroszok elleni meccshez képest milyen sokat fejlődött a játékuk. Remek feladások, kiváló befejezések bizonyították ezt annak ellenére is, hogy a lengyelek mehettek előnnyel az első szünetre (6-8). A folytatásban is tartották magukat a magyarok, akik minden labdáért keményen megküzdöttek (10-12), és csak igen kevésen múlt, hogy nem sikerült az egyenlítés (12-15). Ezt követően megint beindult az ellenfél, jelentős előnyre is szert tettek (15-22), és végül könnyen nyerték a harmadik szettet, ezzel együtt a mérkőzést (16-25).  

Tomanóczy Tibor szövetségi kapitány: Ebből a mérkőzésből is látszott, hogy ahhoz, hogy a játékosainkból meghatározó felnőtt játékosok váljanak, sokkal több profizmusra, komolyabb odafigyelésre van szükség. Ehhez hozzátartozik, hogy a felkészülés folyamán legyen lehetőségük játszani kemény ellenfelek ellen. A mai meccs első szettjének feléig jól tartottuk magunkat, majd amikor fordult a kocka, fejben nem tudtuk lekövetni a változást. Azt követően a csapat gyengén, bátortalanul játszott, pedig nekünk ezt a mai lengyel csapatot el kellett volna kapnunk.

Folytatás pénteken az alsóházi rájátszásban.

Magyarország – Lengyelország 0-3 (19-25, 20-25, 16-25)

Magyarország: Szabó Márton, Horváth Kristóf, Flachner Dániel, Csizmadia Tamás, Kiss Máté, Kiss Marcell, Hartyányi Gergő (liberó). Cserék: Szabó Barna Frigyes Lukács Zalán, Szabó Bence, Móró Ákos, Fülöp Péter. Szövetségi kapitány: Tomanóczy Tibor.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: biztató bajnoki eredmények

DSTV: biztató bajnoki eredmények

2024. ápr. 19.

Április 9-12. között rendezték meg az országos felnőtt úszó bajnokság küzdelmeit a fővárosban – szép helyi eredmények születtek. A DKSE színeiben Kenyér Lilla, Kovács-Seres Hunor és Eszenyi Ábel indult – utóbbival és Berzlánovits Éva edzővel beszélgettünk a megméretés után. Hangkép.

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.