"Iyen csak egyszer van az ember életében"

Szárszó Lajos - 2017. július 31. 7:51

Elégedett az 50 méteres gyorsúszásban elért időeredményével Takács Krisztián, városunk négyszeres olimpikon úszója.

A budapesti vizes világbajnokságon Takács Krisztián az úszás legrövidebb számában, az 50 méteres gyorsúszásban összesítésben a 15. helyen végzett. Vannak olyanok, akik ezt egy legyintéssel elintézik, de nézzük meg, mennyin múlik az, hogy valaki a dobogóra kerül, vagy „csak” tizenötödikként zár. Krisztián 22.05-ös időt úszott, amely kevesebb, mint egy másodperccel maradt el a győztes Caeleb Dressel 21.15-ös, de csupán 0.62 századdal a harmadik helyen végzett Benjamin Proud 21.43-as idejétől. Felfoghatatlanul kicsi időkülönbségek ezek a dobogós helyezettek és a lemaradók között. Hogy milliméterekben mennyi lehet ez különbség, annak kiszámítását a matematikusokra hagyom, ennél fontosabb, hogy hogyan értékelte saját teljesítményét sprinterünk.

MTI-fotó (Illyés Tibor felvétele)

- A délelőtti időeredményem után sejtettem, hogy délután jobbat úszhatok majd, mely sikerült is. Végül összesítésben a délelőttihez képest még egy helyet előrébb is léptem, így az európaiak közül a nyolcadik vagyok, mellyel nem lehetek elégedetlen. Örülök, hogy sikerült megúsznom az idei legjobb eredményemet, így egyáltalán nem vagyok elégedetlen. Ebben az úszásnemben nagyon kicsin múlik, hogy ki lesz döntős és ki nem. Ha valaki a beugrásnál nem nyújtja ki eléggé a kezét, vagy az érkezésnél egy pici hiba is becsúszik, az már század, vagy tized lemaradást eredményez. Fantasztikus volt a közönség, akiknek társaimmal együtt nem tudunk elég köszönetet mondani, hiszen olyan atmoszférát teremtettek számunkra, melyet az ember életében csak egyszer élhet át.

Tényleg igaz, hogy minden idők legjobb világbajnokságán vagyunk túl! Balatonfüred és Budapest nagyszerű házigazdája volt az eseménynek. Nagyon sok külföldi úszóval, edzővel és szurkolóval beszélgettem, akik csak jókat mondtak a világbajnokságról. Véleményükben elhangzott, hogy a szállásokkal, az utazással, a versenykörülményekkel teljes mértékben meg voltak elégedve. Voltak események, melyeken szurkolóként vettem részt, és a hatalmas kivetítőknek köszönhetően semmilyen apró részletről sem maradtam le még akkor sem, ha egy kicsit távolabb voltam a versenyszámtól. Fantasztikus világbajnokságot hagytunk magunk mögött, mely biztosan tovább növelte Magyarország hírnevét!

A rovat további hírei: Sport

Egri öröm Dunaújvárosban

Egri öröm Dunaújvárosban

2024. máj. 12.

A DFVE és az Eger idei ötödik csatáját is a vendégcsapat nyerte, így női vízilabdázóink a negyedik helyen fejezték be a bajnoki küzdelmeket.

Új lehetőségek a tengerentúlon

Új lehetőségek a tengerentúlon

2024. máj. 12.

Hat szezon után távozik a dunaújvárosi labdarúgás mindennapi életéből a helyi nevelésű Garda Bálint, akinek kezei alatt számtalan gyermek sajátíthatta el a sportág alapjait.

Közel volt a bravúrhoz a Kohász

Közel volt a bravúrhoz a Kohász

2024. máj. 12.

Ötven percig reális esélye volt a pontszerzésre a DKKA női kézilabda csapatának a Vác otthonában, de a hajrát a hazaiak bírták jobban.

DSTV: a mozgás kedvéért

DSTV: a mozgás kedvéért

2024. máj. 11.

Ha nem is május elsején, de néhány napra rá hétvégén ismét megrendezték a Május 1. Kupát Dunaújvárosban. Tóth Kálmán önkormányzati képviselő szervezője és ötletgazdája a megmérettetésnek, elmondása szerint jó látni képesek mozgásra bírni az idősebb korosztályt is – s persze a hangulatra sem volt panasz. Hangkép.

Hajdu Jonatánék parádés bronzérme a Világkupán

Hajdu Jonatánék parádés bronzérme a Világkupán

2024. máj. 11.

Óriási hajrával végzett a kenu kettesek ötszáz méteres döntőjének harmadik helyén Hajdu Jonatán és Adolf Balázs párosa a szegedi Világkupán.

Mindent elkövetnek a pontokért

Mindent elkövetnek a pontokért

2024. máj. 11.

Idegenben, a tabellán ötödik Vác elleni találkozóval folytatja a bajnoki pontvadászatot a DKKA felnőtt együttese szombaton este hat órától.

Hajdu Jonatánék döntősök a Világkupán

Hajdu Jonatánék döntősök a Világkupán

2024. máj. 10.

A középdöntős futamot megnyerve jutott be Hajdu Jonatán és Adolf Balázs párosa a szegedi Világkupa kenu ketteseinek ötszáz méteres fináléjába.