Kollár Kristófék Eb-ezüstje Portugáliában

spigott - 2017. július 2. 8:43

Három érmes helyezésnek örülhettek eddig a portugáliai Európa-bajnokságon, illetve a sukorói Vidék Bajnokságon szereplő dunaújvárosi kajak-kenusok.

Két helyszínen is megméretik magukat hétvégén a Dunaferr SE kajak-kenusai, akik közül Kollár Kristóf a portugáliai Maraton Európa-bajnokságon, míg a sukorói Vidék Bajnokságon az egyesület 15-16 éves sportolói ragadnak lapátot. A dunaújvárosiak közül Kollár Kristóf már rögtön a kontinensviadal első napján ezüstéremnek örülhetett, miután Hodován Dáviddal párban, óriási csatában, mindössze félhajónyi különbséggel szenvedtek maradtak le a végső győztes német egységtől.

A Sukorón megrendezett Vidék Bajnokság első, rendkívül szeles időjárást, s emiatt több elmaradt futamot is hozó nyitónapján Boldis Csenge második helyen végzett az U15-ös női kajak egyesek 500 méteres küzdelmeiben. Szintén döntőzött 500 méteren Vicsik János, a fiúk U16-os kenu egyes számában, ám neki már nem jött össze a dobogó, s végül a kilencedik helyen végzett.

Gáspár Levente, Éberhardt Richárd, Koós Marcell, Rónai Márton négyese bronzéremig jutott! (kép: Dunaferr SE)

Szombaton már az 1000 méteres számokat rendezték meg a sukorói viadalon, ahol végre szélcsendes, szép idő fogadta a versenyzőket, így a külső tényezők már nem befolyásolták az eredményeket. A viadal második napján is jutott érem a Dunaferr SE versenyzőinek, akik közül a Gáspár Levente - Éberhardt Richárd - Koós Marcell - Rónai Márton összetételű U13-U14-es kajak négyes a harmadik helyen fejezte be a szám küzdelmeit. A négyes mellett további öt döntőben szoríthattunk a dunaújvárosiaknak: Boldis Csenge az ötödik, Decsi Dorina a hetedik, Rónai Márton és Decsi Márk a nyolcadik, míg Vicsik János a kilencedik helyen zárta a versenynapot.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.

Újra élen a címvédő

Újra élen a címvédő

2024. ápr. 17.

Magabiztos győzelemmel vette vissza a tabella első helyét a Karmacsi Autó gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar csoportjában.

Két játékos távozik a DKKA-tól

Két játékos távozik a DKKA-tól

2024. ápr. 17.

Nick Viktória kilenc, Horváth Petra két szezont követően távozik a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesétől.

Felemás hétvége az utánpótlásnál

Felemás hétvége az utánpótlásnál

2024. ápr. 16.

A DFVE női vízilabdázóinak serdülői kikaptak, az ifjúságiak viszont nyerni tudtak a Ferencváros elleni hazai bajnokin.