Méretes zakót szabtunk a franciákra

Szárszó Lajos - 2017. július 18. 21:32

Második csoportmérkőzését magabiztos játékkal, 19 gólos különbséggel nyerte a magyar női vízilabda válogatott, mely csütörtökön már a csoportelsőségért ugrik vízbe a nagy rivális hollandok ellen.

A magyar női válogatott éber szemekkel figyelte a hollandok japánok elleni játékát, melyet a Catharina van der Sloot vezérletével felálló Hollandia gárda a várakozásoknak megfelelően simán nyert meg (20-8), így már biztos, hogy csütörtökön a mieink velük mérkőznek majd a csoportgyőzelemért. Ennek tudatában ugrottak a medencébe Szilágyi Dorottyáék azok ellen a franciák ellen, akik az első körben csúnya vereséget szenvedtek a hollandoktól. A mai találkozó egyértelmű esélyeseinek a mieink számítottak, főként, hogy Dunaújvárosban testközelből láthattuk ellenfelünk nem túl magas színvonalat képviselő játékát. A meccs előtt egyetlen kérdés merülhetett fel a szakvezetés részéről, még pedig a védekezés stabilizálása, ugyanis a magyar lányok magabiztosan, de nem teljesen hibátlan védekezéssel győzték le a nyitányon a Japán válogatottat (20-11).

Kép: MTI

Keszthelyi Rita kezdte meg a gólgyártást a fantasztikus hangulatot varázsoló közönség előtt (0-1), majd Kasó Orsi mutatott be nagyszerű védést. A folytatásban azonnal hatalmas fölényt alakított ki a magyar együttes, melynek köszönhetően sorban érkeztek a góljaink. Keszthelyi kétszer, Takács, Antal, majd Tóth talált a kapuba (0-6), mellyel 5 perc alatt állva hagyták a franciákat. A mieink védekezése ellen nem tudtak mit kezdeni a gallok, de ha mégis ellőtték a labdát, Kasó könnyen hárított. Az első negyed végeredményét Szilágyi Dorottya állította be, aki öt méterről lőtte ki a hosszú alsó sarkot (0-7). Francia büntetővel indult a második nyolc perc, melyet Millot értékesített (1-7), arra azonban Illés válaszolt egy erőteljes távoli lövéssel (1-8). Bíró Attila folyamatosan cserélt, amely csapatunk lendületből semmit vett vissza, melyet Czigány gólja támasztott alá (1-9). Igaz, arra emberelőnyből húzásból szerzett találattal válaszolt Sacre Aurore (2-9), de érkezett Csabai egy, majd Bujka két találata (2-12), mellyel tízet tett közé válogatottunk. Ezzel azonban nem volt vége a gólgyártásnak. Czigány megúszást követően (2-13), majd Gurisatti Gréta felállt védekezés ellen talált be Counil Lou kapujába (2-14), lezárva az első félidőt. A folytatásban Kasó Orsi kapott pihenőt, akinek helyére Gangl Edina érkezett. Tóth forgatta be centerben védőjét, majd nemes egyszerűséggel tette a labdát a bal alsóba (2-15), míg Gangl védéssel mutatkozott be.

A dunaújvárosi Szilágyi Dorottya (sötét sapkában) két gólig jutott! (Kép: waterpolo.hu)

Takács Orsi Szűcs Gabi hajszálpontos passzát váltotta gólra (2-16), majd kettős előnyből Sacre Adeline szépített (3-16). Ez azonban nem jelentett különösebb fejfájást a lányoknak, hiszen Szilágyi fordulás után hatalmas erővel lőtte be a 17. gólunkat (3-17). A védekezésünk megingását Bachelier Lea használta ki (4-17), majd a pár támadásos gólcsendet Szűcs Gabriella törte meg (4-18). Bujka Barbara, majd Antal Dóra találatára Millot Estelle válaszolt (5-20), így tizenöt gólos előnnyel mehettünk neki a záró negyednek. A felszabadultan játszó magyarok újabb találatát Bujka lőtte (5-21), ezt követően azonban sorra maradtak ki a lehetőségek. Gurisatti ejtett a felső lécre, Csabai a jobb kapufát találta el, a franciák viszont ötméterest hibáztak. Keszthelyi a vége előtt egy perccel csuklóból eresztett el lövést, amely nyílegyenesen szállt a kapuba (5-22), majd Antal megúszásból, és a vége előtt három másodperccel szerzett újabb gólt (5-24), így tizenkilenc gólos különbséggel vertük a franciákat. Ezzel eldőlt, hogy a magyarok a hollandok ellen a csoportelsőségért játszanak majd.

Bíró Attila szövetségi kapitány: Ötöst érdemelt a lányok játéka, akik mind védekezésben, mind támadásban jól játszottak. Egy nagyon jó edzésnek felelt meg a meccs. Ekkora különbséggel is megérdemelten nyertünk, de ezt most el kell felejtenünk, és gőzerővel készülnünk a hollandok ellen.

Gurisatti Gréta: Fantasztikus érzés még most, a meccs után is átélni azt a hangulatot, melyet a szurkolóink varázsoltak. Rengeteg szeretetet kapunk tőlük, melyet megpróbáltunk viszonozni számukra. A találkozó pozitívuma volt, hogy mindenki belőtte magát a hollandok elleni meccs előtt. Nagyszerű, hogy világbajnokságon ilyen arányban tudtunk győzni, mely plusz energiát ad számunkra a csoportelsőségről szóló meccs előtt. Ezt az összecsapást nem kell elfelejtenünk, de ebből kiindulnunk sem szabad, hiszen a holland válogatott teljesen más színvonalat képvisel. Holnaptól azonban már rájuk készülünk, hiszen a célunk a csoportelsőség megszerzése.

Franciaország - Magyarország 5-24 (0-7, 2-7, 3-6, 0-4)

Franciaország: Counil Lou - Millot Estelle 2, Bachelier Lea 1, Guillet Luise, Mahieu Geraldine, Valverde Clementine, Daule Audrey. Cserék: Derenty Lorene - Sacre Aurore 1, Sacre Adeline 1, Barbieux Marie, Battu Aurelie, Deschampt Yaelle. Szövetségi kapitány: Florian Bruzzo.

Magyarország: Kasó Orsolya - Antal Dóra 4, Szücs Gabriella 1, Takács Orsolya 2, Keszthelyi Rita 4, Tóth Ildikó 2, Szilágyi Dorottya 2. Cserék: Gangl Edina - Gurisatti Gréta 1, Illés Anna 1. Czigány Dóra 2, Csabai Dóra 1, Bujka Barbara 4. Szövetségi kapitány: Bíró Attila.

A rovat további hírei: Sport

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

2024. ápr. 22.

Tizenegy dobogós helyezéssel, az éremtábla hetedik helyén zárták legutóbbi versenyüket a DKSE korosztályos úszói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

2024. ápr. 22.

Csak a harmadik szettben tudta megszorítani az alsóházi tabellát vezető Miskolc gárdáját a DKSE felnőtt röplabda csapata az Extraliga hazai szezonzáróján.

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

2024. ápr. 21.

Félidőnként két-két gólt kapva szenvedett vereséget a több élvonalbeli játékossal megerősített Fehérvár FC II. vendégeként a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.

Hozta a kötelezőt a DFVE

Hozta a kötelezőt a DFVE

2024. ápr. 21.

Minden negyedet megnyerve aratott sima, 12-5-ös sikert az alapszakasz utolsó találkozóján a DFVE női vízilabda csapata a Szeged otthonában szombaton este.