Tisztes helytállás a csehek ellen

Szárszó Lajos - 2017. július 25. 18:32

Tudása legjavát nyújtotta fiú röplabda válogatottunk az Európa-bajnok csehek ellen, de ez sem volt elég a sikerhez.

Az Európa bajnok cseh válogatott volt a magyar fiú röplabda válogatott ellenfele az EYOF második játéknapján. A mieink tegnap az oroszok ellen szenvedtek vereséget, mely után ma jobb játékkal szerettek volna előrukkolni Tomanóczy Tibor tanítványai. Az esélyek alapján nem a mieink számítottak favoritnak még akkor sem, ha télen a MEVZA tornán 3-0-ra sikerült legyőznünk a cseheket. A szövetségi kapitány a tegnapihoz képest átalakított kezdő csapatot küldött pályára, melyben a Dunaferr játékosai közül helyet kapott Csizmadia Tamás és Hartyányi Gergő. A kezdés jól sikerült, hiszen a fiúk 5-5-ig tudták tartani a lépést ellenfelükkel, majd feljavult a csehek sáncmunkája, akik megléptek három ponttal (5-8). A folytatásban mindkét oldalon becsúsztak kisebb, nagyobb hibák, így nem sikerült a felzárkózás (10-13).  Ami azonban bizakodásra adott okot az a tizenkettedik pontunk volt, melyet Flachner szerzett, majd Csizmadia Tamás remek feladása után Szabó Barna is eredményes volt, ezzel már csak egy pont volt a lemaradásunk (13-14). Az egyenlítés 15-nél sikerült, viszont a vezetést nem tudtuk átvenni (15-16), ráadásul ennél az állásnál beragadtunk, így Tomanóczy Tibor kikérte első idejét (15-18). Azonban ez nem segített, és hátrányunk tovább nőtt (15-20), amely újabb időkérést eredményezett. Fülöp remek ász nyitása után visszavették a kezdeményezést a csehek, akik végül behúzták az első szettet (18-25).

Fordulás után a Dunaferr játékosa, Kiss Marcell szerzett remek pontot, ami az egyenlítéshez volt elég (2-2), mely döntetlent a fiúk 6-6-ig meg is tartották. Az első technikai időre a vendégek mehettek el két pontos előnnyel (6-8), majd kifejezetten jó labdamenetek következtek, de a hátrányunk továbbra sem csökkent (11-13). A folytatásban a remek nyitásoknak köszönhetően elléptek a csehek (11-15), melyre nem volt válaszunk. Tomanóczy Tibor megpróbálta megmagasítani a sáncot, mely arra jó volt, hogy visszavettük a nyitást (13-17), és ismét mi kezdeményezzünk. Ez azonban nem tartott sokáig, így a végjátékra hatpontos hátránnyal érkeztünk (14-20), melyből kettőt komoly mezőnymunkával sikerült ledolgoznunk, utána azonban könnyű pontokat adtunk ellenfelünknek (16-23). Több szettlabdát sikerült hárítanunk, de a végén így is a csehek örülhettek (19-25).

Képek: gyor2017.hu

A befejezőnek bizonyult harmadik szett eleje megint szoros volt (4-4), de az előny megszerzése ekkor sem sikerült (4-6). A két pontos hátrány az első technikai időig meg is maradt (6-8), majd ismét összekapták magukat a magyar fiúk, akik időkérésre késztették a cseheket (9-10). Sőt, az egyenlítés is sikerült (11-11), majd a meccs folyamán először a vezetést is átvették Kiss Marciék (12-11). Ennél többre azonban nem futotta, mert azonnal jött a vendégek válasza (13-14), akik ismét visszavették az előnyt (15-18). A három pontos hátrány a végjáték kezdetéig megmaradt (18-21), melyet nagy erőbedobással megpróbáltak leküzdeni a mieink (21-22), melynek köszönhetően az egyenlítés is sikerült (23-23). Sőt, szettlabdához jutottunk (24-23), de nem sikerült meglepetést okozva megnyernünk a játékot, hiszen innen fordítottak és nyertek a csehek (24-26). A mieink két vereséggel állnak csoportjukban, akik holnap Lengyelország ellen lépnek pályára.

Tomanóczy Tibor szövetségi kapitány: A mérkőzés egy fokkal jobb volt, mint a tegnapi, de remélem, a javulás holnap is látható lesz azok ellen a Lengyelek ellen, akiktől az Európa-bajnokságon kikaptunk. Bízom a folyamatos formajavulásban és abban, hogy a fiúk át tudják menteni a harmadik szettben mutatott formájukat. Ebben volt ma nyerési esélyünk, de azzal sajnos két hiba miatt nem tudtunk élni. A két játéknap alatt forgattam játékosaimat, hogy megtaláljam a lehető legütőképesebb kezdőt. Hogy holnap hogyan állunk fel azt még nem tudom, hiszen vannak köztünk kisebb sérüléssel bajlódók, ennek ellenére bízom a javuló játékban.

Magyarország – Csehország 0-3 (18-25, 19-25, 24-26)

Magyarország: Szabó Márton, Horváth Kristóf, Flachner Dániel, Csizmadia Tamás, Kiss Máté, Szabó Barna Frigyes Hartyányi Gergő (liberó). Cserék: Lukács Zalán, Kiss Marcell, Szabó Bence, Móró Ákos, Fülöp Péter. Szövetségi kapitány: Tomanóczy Tibor.

A magyar csapat menetrendje:
július 26-a 16:30 Lengyelország - Magyarország
július 28-a helyosztók
július 29-e helyosztók
Helyszín: Széchenyi István Egyetem Sportcsarnok

A rovat további hírei: Sport

DSTV: új edzői stáb az Acélbikáknál

DSTV: új edzői stáb az Acélbikáknál

2024. máj. 04.

A következő szezonnak már új edzői stábbal vág neki a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongcsapata. A DAB vezetőedzője Somogyi Balázs lesz a 2024/2025-ös szezonban, s a fiatal szakembert stábunk is kifaggatta terveiről, reményeiről. Hangkép.

Bravúr kell a pontszerzéshez

Bravúr kell a pontszerzéshez

2024. máj. 04.

A tabellán ötödik Kaposvár elleni mérkőzéssel folytatja az NB III-as pontvadászatot a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap délután öt órától.

Utolsó hazai meccsét játssza a Kohász

Utolsó hazai meccsét játssza a Kohász

2024. máj. 04.

Az MTK elleni találkozóval köszön el hazai szurkolóitól ebben a szezonban a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese szombaton délután öt órától.

DSTV: gyerünk, boksz!

DSTV: gyerünk, boksz!

2024. máj. 03.

Egy nagyobb kihagyás után a napokban ismét a Dunaújvárosi Boksz Egyesület egy edzésén jártunk. Történtek újdonságok a csapat életében – megfiatalodott a gárda, és számos új eszköz segíti a sportolókat az edzésekben. Hangkép.

Ezer méteren is az élmezőnyben

Ezer méteren is az élmezőnyben

2024. máj. 03.

Nem sokkal maradt le a dobogóról Hajdu Jonatán a kenu egyesek ezer méteres számában a szolnoki válogató csütörtöki versenynapján.

Két döntős hely Riminiben

Két döntős hely Riminiben

2024. máj. 03.

Két egyéni számban is döntőbe jutottak a magyar női tornászok az Európa-bajnokságon, míg a két DKSE-versenyzővel felálló női válogatott a tizedik helyen fejezte be a csapatversenyt.

Szép hazai siker az NB II-ben

Szép hazai siker az NB II-ben

2024. máj. 02.

Riasztó első tíz perc után remek játékkal aratott győzelmet a DKKA U21-es csapata a budaörsiek korosztályos gárdája ellen az NB II-es felnőtt bajnokságban.