Vizes VB – az elődöntő a tét Kanada ellen

doszerk - 2017. július 24. 12:16

A csoportkör megnyerése után ma már a legjobb négy közé jutásért játszik a magyar női vízilabda válogatott a budapesti vizes világbajnokságon.

A szombati lazább nap után vasárnaptól már csak és kizárólag a Kanada elleni világbajnoki negyeddöntőre készültek a magyar női vízilabda válogatott tagjai. Nemzeti együttesünk ugyanis ma este fél kilenctől már a budapesti világbajnokság elődöntőjének eléréséért ugrik a Hajós Alfréd Uszoda medencéjébe, ám mint azt Bíró Attila szövetségi kapitány a Magyar Vízilabda Szövetség honlapjának elárulta, egyáltalán nem lesz könnyű dolga a jó erőkből álló kanadai válogatott ellen.

Kép: MTI

Az észak-amerikaiak elleni csata meglehetősen pikánsnak ígérkezik, hiszen a két gárda nem is olyan régen már találkozott egymással a Világliga Szuperdöntőjében, s akkor 9-9-es döntetlenre végeztek egymással a felek, így ma sem számíthatunk sétagaloppra a remek formában lévő kanadaiakkal szemben. Már csak azért sem, mert a három dunaújvárosi játékossal, Kasó Orsolyával, Gurisatti Grétával és Szilágyi Dorottyával felálló magyar csapat mai ellenfele igen speciális védekezési formációval igyekszik megnehezíteni aktuális vetélytársa dolgát, ezért erre külön felkészültek a mieink a válogatott vasárnapi gyakorlásain.

Kép: mvlsz.hu

"A kanadai centerek nem jobbak a mieinknél, a kapusuk sem jobb, a két balkezes semlegesítése lesz a mérkőzés kulcsa – hangsúlyozta Bíró Attila. – Ha ezt nem tudjuk megoldani, illetve nem tudjuk feltörni a védekezésüket, akkor semmi keresnivalónk a négy között" – fogalmazott Bíró Attila a mérkőzés előtt az mvlsz.hu-nak.

A vb női vízilabda negyeddöntőinek menetrendje

14:50: Olaszország-Oroszország
16:10: Egyesült Államok-Ausztrália
20:30: Magyarország-Kanada
22:00: Görögország-Spanyolország

A rovat további hírei: Sport

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

2024. már. 29.

A második félidőt tizenöt góllal megnyerve aratott 32-20-as sikert a DKKA női kézilabda csapata a NEKA elleni hazai bajnokin.

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.