Döntetlen az FKC ellen

2017. augusztus 12. (szombat) 13:33 - spigott

Az utolsó pillanatban értékesített hétméteressel ért el 25-25-ös döntetlent az alba Fehérvár KC elleni felkészülési mérkőzésen a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata.

Nem sok ideje volt a pihenésre a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt csapatának a Michalovce elleni péntek esti győzelem után, ugyanis ma délelőtt tizenegy órától már újabb meccs várt György László tanítványaira. A kőkemény heti munka zárásaként ugyanis a háromnapos székesfehérvári torna utolsó mérkőzésén, a házigazda alba Fehérvár KC ellen léptek pályára kézilabdázóink, s mint azt vezetőedzőnk a találkozó előtt elárulta, ezúttal arra volt kíváncsi, hogy elcsigázott játékosai mire lesznek képesek a nyáron jelentősen megerősödött FKC-vel szemben.

A kisebb sérüléssel bajlódó Micijevic négy gólig jutott! (Kép: DO-archív)

A megyei rangadót a mieink kezdték jobban, az első félidőben végig jobban álltak ellenfelüknél, s a szünetre már 15-11-es előnnyel vonulhattak kézilabdázóink. A térfélcserét követően gyakorlatilag sort cserélt György László, s bár fogyott az előny, egészen a véghajráig megtartotta vezetését a Kohász. A házigazdák az 56. percben kerültek először előnybe a mérkőzésen, nyerni azonban így sem tudtak, mert Kovács Anna időntúli hetesével egálra mentette együttesünk a találkozót (25-25).

György László: - Küzdelmes, kemény mérkőzést játszottunk a fehérváriakkal, próbáltunk ezúttal is gyors játékot játszani, s ebbe ugyan be-becsúsztak technikai hibák, ennek ellenére az első félidő végén mi lehettünk elégedettebbek. A térfélcsere után támadásban és védekezésben is szerkezetet váltottunk, végül mindenki pályára lépett a csapatban, s bár előnyünk elfogyott, s a végén nekünk kellett egyenlítenünk, úgy érzem, hogy megérdemelten hoztuk ikszre a találkozót. Összességében negyven percig jól játszottunk, a hajrában már nagyon kijött a fáradtság a csapaton, de az akarattal maximálisan elégedett lehetek, így kell hozzáállni egy mérkőzéshez.

Alba Fehérvár KC – DKKA 25-25 (11-15)

Gólszerzőink: Szekerczés 5, Micijevic 4, Monori 3, Grosch 3, Dombi 2, Bouti 2, Kazai 2, Takács D. 1, Szalai 1, Klujber 1, Kovács A. 1.

A rovat további hírei: Sport

Megszületett Bulath Anita kisfia

Megszületett Bulath Anita kisfia

2017. augusztus 21. (hétfő)

3650 grammal és 55 centiméterrel megszületett kiváló kézilabdázónk, Bulath Anita kisfia, Horváth Botond Tibor.

Kihozta a hibákat a felkészülési torna

Kihozta a hibákat a felkészülési torna

2017. augusztus 21. (hétfő)

Összességében elégedett volt játékosai hétvégi teljesítményével György László, a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt csapatának vezetőedzője.

Válogatott keret a vb-selejtezőkre

Válogatott keret a vb-selejtezőkre

2017. augusztus 21. (hétfő)

Hat ferencvárosi játékos került be Bernd Storcknak az itthon játszó labdarúgókkal kiegészült 26 fős keretébe, melynek összeállítását hétfőn hirdette ki a magyar válogatott szövetségi kapitánya.

Pótselejtezőre készül a válogatott

Pótselejtezőre készül a válogatott

2017. augusztus 21. (hétfő)

Öt dunaújvárosi játékossal a keretben vágott neki Európa-bajnoki pótselejtezős felkészülésének a magyar futsal válogatott.

Három dunaújvárosi utazik a vb-re

Három dunaújvárosi utazik a vb-re

2017. augusztus 21. (hétfő)

A DUE-Maarsk Graphics női vízilabda csapatának három fiatal játékosa, Brezovszki Gerda, Mchunu Hlengiwe és Vályi Vanda is utazhat a görögországi junior világbajnokságra.

Chicago-siker a sportcsarnokban

Chicago-siker a sportcsarnokban

2017. augusztus 20. (vasárnap)

A Chicago együttesének győzelmével ért véget az egyetemi sportcsarnokban megrendezett ünnepi kispályás labdarúgó torna.

Hatodik helyen zárt a DAB

Hatodik helyen zárt a DAB

2017. augusztus 20. (vasárnap)

Hiába szerzett vezetést korán, végül négygólos, 6-2-es vereséggel fejezte be a poprádi Tátra Kupa küzdelmeit a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.