Győzelemmel kezdett a DAB

spigott - 2017. augusztus 15. 20:07

Hajtós, kemény csatában aratott 3-2-es sikert az Olimpija Ljubljana elleni felkészülési mérkőzésen a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Nyári felkészülésének első edzőmérkőzését játszotta ma délután öt órától a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata, mely a tavaly még EBEL-es, de az idén már az Alpesi Ligában induló Olimpija Ljubljana gárdáját látta vendégül a Dunaújvárosi Jégcsarnokban. Ahhoz képest, hogy csak egy egyszerű edzőmeccsről volt szó, igen sokan kilátogattak a jégpályára, s az első tíz percben elégedetten is nézhették a meccset a DAB drukkerei, mert gyorsan, olykor látványosan is játszottak a Bikák, akik többször is eljutottak ellenfelük kapujáig, ám helyzeteikkel ekkor még nem tudtak élni. A szlovénok viszont első lövésükből gólt szereztek a 10. percben, s mivel a harmadból hátralévő időben csak újabb helyzetekig jutott a DAB, így a szünetre 1-0-s Ljubljana előnnyel vonulhattak a csapatok.

A térfélcserét követően újra magasabb tempóban kezdtek az Acélbikák, s ez már meg is hozta az eredményét, mert előbb Silló Arnold talált be Kristan kapujába egy végletekig kijátszott támadás zárásaként, majd a 24. percben Azari váltotta újabb hazai gólra Rzvasky átadását, s máris 2-1-re vezettek a Musial-tanítványok. A folytatásban viszont a Ljubljana percei következtek, ugyanis a második felvonás derekától egyre többször jutottak el a dunaújvárosi kapuig az Olimpija játékosai, de a szintén szlovén Stojanovic kapus több bravúros védéssel tartotta az minimálisa hazai előnyt.

A harmadik etapot ismét a mieink kezdték erősebben, s Izacky remek átadását Godó Dániel váltotta gólra, újra kettő volt a hazai előny (3-1). A folytatásban felváltva forogtak veszélyben a ketrecek, de az újabb gólra egészen az 57. percig várni kellett, ám mivel ezt a vendégek szerezték a duplázó Nik Peteknek köszönhetően, így a hajrá tartogatott még izgalmakat (3-2).

Az utolsó percekben előbb Izacky döntette volna el a találkozót, majd a kapusuk helyett is mezőnyjátékost pályára küldő szlovénok egalizálhattak volna, de a helyzetek kimaradtak így idei első edzőmeccsét végül 3-2-re megnyerte a DAB, s a játékosokra kíváncsi drukkerek sem lehettek csalódottak, mert több biztató teljesítményt is láthattak a régi és új Acélbikáktól is.
A mérkőzést követően még a rávezetéseket is gyakorolhatták a felek, ám a végül hét sorozatig tartó párharcot is a mieink nyerték, mivel a Ljubljana játékosai közül csak Maks Selan, míg az Acélbikáktól Izacky és Borbás is betalált. A DAB gárdája azonban nem sokat pihenhet, hiszen csütörtöktől már Európa második legrégebbi tornáján, a 70. Tátra Kupán vesz részt a csapat, ahol kőkemény ellenfelek várnak Azari Zsoltékra.

DAB – Olimpija Ljubljana 3-2 (0-1, 2-0, 1-1)

DAB: Stojanovic (Duschek) – Erdélyi T., Hetényi P., Ogrizek, Azari 1, Rzavsky (1) – Magosi E., Skripets, Nageler (1), Novotny, Izacky (1) – Lencsés, Hruby, Nagy M., Borbás, Léránt – Godó 1, Tanka, Németh P. (1), Silló 1, Odnoga (1) – Török V. Vezetőedző: David Musial.

A rovat további hírei: Sport

Négy dunaújvárosi az Eb-csapatban

Négy dunaújvárosi az Eb-csapatban

2024. ápr. 26.

A felnőtteknél és a junioroknál is két-két dunaújvárosi tornásznak szoríthatunk a Riminiban sorra kerülő női Európa-bajnokságon.

Elmarad a futsalosok mai bajnokija

Elmarad a futsalosok mai bajnokija

2024. ápr. 26.

Nem tudnak elutazni Rácalmásra a sereghajtó érdiek, így elmarad a Dunaújváros Futsal csapatának ma este hét órára tervezett bajnoki találkozója.

Nehéz meccs vár a Kohászra

Nehéz meccs vár a Kohászra

2024. ápr. 26.

A dobogóra hajtó Mosonmagyaróvár otthonában folytatja a bajnokságot a Dunaújvárosi Kohász kézilabda Akadémia felnőtt csapata pénteken este hat órától.

DSTV: eredményes lövészek

DSTV: eredményes lövészek

2024. ápr. 25.

Nagyjából fél évvel ezelőtt forgattunk utoljára a Főnix Lövész SE alakulatánál – azóta is sikert sikerre halmoztak, és nagyon sok versenyen vettek részt a tagok. Ráadásul azóta újra birtokba vehették a lőteret is, amely jelentős segítség az egyesület számára – örömteli hírekről számolt be Vinczellér Imre. Hangkép.

Jól hajráztak az akadémisták

Jól hajráztak az akadémisták

2024. ápr. 25.

A Szolnok és a Miskolc ellen sem veszítettek szettet a DSE Röplabda Akadémia fiataljai a bajnoki középszakasz utolsó előtti fordulójában.

Hátrányban a DFVE

Hátrányban a DFVE

2024. ápr. 25.

Védekezésben nem ment női vízilabdázóinknak a Ferencváros ellen, így a zöld-fehérek kerültek előnybe a bajnoki döntőért vívott párharc első felvonásán a fővárosban.

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

2024. ápr. 24.

Pozitív élményekkel és egy értékes hetedik helyezéssel tért haza a dunaújvárosi Dragon Steel SE a 13. Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokságról.