Hajdu Jonatán hatodik lett kétszázon

Szárszó Lajos - 2017. augusztus 26. 12:25

A Dunaferr SE olimpikon kenusa C-1 200 méteren nagyszerű időeredménnyel végül a hatodik helyen ért célba.

A sportszeretők több ok miatt is izgalmas napra ébredtek, melyek közül a legkiemelkedőbb esemény Hajdu Jonatán világbajnoki döntőben történő evezése volt. Mint arról hírt adtunk, a Dunaferr SE olimpikon kenusa C-1 200 méteren folyamatosan javuló teljesítménye után jutott be a csehországi Račice városában zajló Felnőtt Gyorsasági és Parakenu Világbajnokság döntőjébe. Az előzményeket tekintve Jonatán nem egyenes ágon harcolta ki a döntős helyét, hiszen az elődöntő futamában 42.330-as idővel a negyedik helyen végzett, viszont a középfutamban semmit nem bízott a véletlenre, és előző idején majdnem három másodpercet javítva 39,422-es idejével berobbant a döntőbe. Ennél csak a Belorusz Kozyr Artsem ment jobbat (39.127), így Joni a második legjobb időt tudhatta magáénak. Ilyen előjelek után szakadó esőben indította meg hajóját Molnár Gergely tanítványa, aki ezúttal a hármas pályán, a kazah Khaidarov Timur és az orosz Korovashkov Alexey között rótta a habokat. A hosszú rajtprocedúra után útra indított futamban jól indult Jonatán, aki a féltávig ott volt az első háromban. A Dunaferr versenyzője a végén még egyszer megpróbálta megindítani hajóját az egyre jobban sűrűsödő mezőnyben, ez végül a hatodik hely megszerzésére lett elég. A versenyt néhány centiméterrel nyert meg előtte Artsem Kozyr, aki mögött lemaradva Hajdu Jonatán mindössze 0.750-el később ért a célba. Amiért azonban plusz dicséret illeti a dunaújvárosi kenust az az időeredménye, hiszen a középfutamhoz képest fél másodperccel hamarabb teljesítette a távot.

 

A futam végeredménye:

1. Kozyr Artsem (Belorusz) 38.161

2. Nadiradze Zaza (Grúzia) 38.439 +0.278

3. Mojallalimoghadam Adel (Irán) 38.605 +0.444

4. Korovashkov Alexey (Oroszország) 38.644 +0.483        

5. Khaidarov Timur (Kazahsztán) 38.761 +0.600

6. Hajdu Jonatán (Magyarország) 38.911 +0.750

7. Žustautas Henrikas (Litván) 39.083 +0.922

8. Benavides Alfonso (Spanyolország) 39.150 +0.989

9. Lubniewski Michal Marek (Lengyelország) 39.428 +1.267

 

Hajdu Jonatánért holnap is szurkolhatunk, hiszen Fekete Ádám párjaként C-2 200 méter döntőjében áll rajthoz. A vasárnapi döntőre 11:09-kor kerül sor.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: biztató bajnoki eredmények

DSTV: biztató bajnoki eredmények

2024. ápr. 19.

Április 9-12. között rendezték meg az országos felnőtt úszó bajnokság küzdelmeit a fővárosban – szép helyi eredmények születtek. A DKSE színeiben Kenyér Lilla, Kovács-Seres Hunor és Eszenyi Ábel indult – utóbbival és Berzlánovits Éva edzővel beszélgettünk a megméretés után. Hangkép.

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.