Siker az MTK ellen

Szárszó Lajos - 2017. augusztus 26. 15:40

A tegnapi naphoz képest jobb játékkal második mérkőzésén győzött a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia a Dunakanyar Kupán.

A Dunakanyar Kupa második játéknapján az ellen az MTK ellen játszott a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata, akik a mieinkkel ellentétben győzelemmel kezdték a felkészülési tornát. Mint arról beszámoltunk, a dunaújvárosi hölgyek tegnap a Váctól szenvedtek négygólos vereséget (28:32), míg a budapestiek a Debrecent verték öt góllal (30:25). Mivel a nyitónapon György László csapata két ellentétes minőségű félidőt játszott így a cél egyértelmű volt, vagyis minimalizálni a hibákat, és egyre jobb teljesítményt mutatni már az MTK ellen is. A javulásra már az első félidőben láthattunk példákat, hiszen mind támadásban, mind pedig védekezésben jól teljesítettek a lányok. György László fokozatosan frissítette, forgatta csapatát, ezzel játéklehetőséget nyújtva majd minden játékosának, akik ezt az első félidő végére háromgólos előnnyel hálálták meg (14:11). A fordulás után is kézben tartották a mieink a meccset, és ezúttal elmaradt a tegnap mutatott hullámzó teljesítmény, így ezt a játékrészt 14:12-re, míg a meccset 28:23-ra megnyerték a mieink.

György László (vezetőedző, DKKA): - Jobban sikerült ez a meccsünk, mint a tegnapi. Természetesen fontos, hogy győztünk, hiszen ez jót tesz a lelkeknek, de ne felejtsük, hogy felkészülési tornán vagyunk, ahol a legfontosabb, hogy gyakorolni tudjuk azokat a taktikai elemeket, melyekre a bajnokságban építhetünk. A mérkőzést végig mi irányítottuk, hiszen mind az első, mind a második félidőt megnyertük. Ez a találkozó arra is lehetőséget adott, hogy különböző felállásban próbáljam ki játékosaimat. Öröm, hogy Csapó Kyra jól védett, valamint Klujber Katrin teljesítményével is elégedett vagyok, aki ezúttal a hétmétereseinket is biztos kézzel értékesítette.

Dunaújvárosi Kézilabda Akadémia - MTK 28:23 (14:11)

A Kohász gólszerzői: Monori Orsolya 3, Takács Dusmáta 1, Szalai Babett 3, Camila Micijevic 3, Szekercés Luca 1, Klujber Katrin 12 (6), Kovács Anna 2, Kazai Anita 3.

A Kohász játékosainak a pihenésre nem sok idejük lesz, hiszen rájuk a mai napon még egy összecsapás vár. A Debrecen elleni meccs 16:45-kor kezdődik.
 

 

 

 

A rovat további hírei: Sport

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.

Újra élen a címvédő

Újra élen a címvédő

2024. ápr. 17.

Magabiztos győzelemmel vette vissza a tabella első helyét a Karmacsi Autó gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar csoportjában.

Két játékos távozik a DKKA-tól

Két játékos távozik a DKKA-tól

2024. ápr. 17.

Nick Viktória kilenc, Horváth Petra két szezont követően távozik a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesétől.

Felemás hétvége az utánpótlásnál

Felemás hétvége az utánpótlásnál

2024. ápr. 16.

A DFVE női vízilabdázóinak serdülői kikaptak, az ifjúságiak viszont nyerni tudtak a Ferencváros elleni hazai bajnokin.