Sima győzelem a szlovák bajnok ellen

2017. augusztus 11. (péntek) 19:34 - spigott

Fokozatosan felőrölte ellenfelét, s végül 31-22-es sikert aratott a szlovák bajnok Michalovce ellen a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese.

Egy nappal a Szeged elleni 40-26-os sikert követően már Székesfehérváron volt jelenése a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapatának, mely az Alba Fehérvár KC háromnapos felkészülési tornáján lépett pályára ma este a szlovák bajnok Iuventa Michalovce ellenében. György László együttesében ezúttal már pályára lépett a junior Európa-bajnokságról hazatért Klujber Katrin is, így vezetőedzőnknek "csak" a lábadozó Oguntoye Viktóriát és Kemény Dórát kellett nélkülöznie a nagymihályiak ellen.

Együttesünk játékában még érezhető volt a kőkemény heti munka, valamint a tegnap esti edzőmeccs is benne volt a lábakban, így az első félidőben még nem alakult ki túl nagy különbség a csapatok között. Ugyan rendre a Kohásznál volt az előny, a szünetre "mindössze" 15-12-es vezetéssel vonulhatott együttesünk, melyet elsősorban a rengeteg kihagyott ziccer számlájára írt a dunaújvárosi szakvezetés. A térfélcserét követően már lényegesen nagyobb volt a különbség a két együttes között, mert a cserék is jól szálltak be a meccsbe, így fokozatosan nőtt a DKKA előnye, s a mieink végül igen sima, 31-22-es sikerrel zárták mai edzőmeccsüket.

Monori Orsolya nyolc gólig jutott! (Kép: DO-archív)

György László vezetőedző azonban ezúttal sem foglalkozott az eredménnyel, sokkal fontosabb volt számára, hogy az eltervezett taktikai elemekből mit tudtak megvalósítani tanítványai.
"Ahogy várható volt, fokozatosan felőröltük ellenfelünket, pedig nagyon nem voltunk frissek, s ez meg is látszódott a játékunkon. Ebben az időszakban nem az eredmény a lényeg, s bár nyerni természetesen jobb, mint kikapni, most is arra voltam kíváncsi elsősorban, hogy hol tartunk a csapatépítésben. Az újak jól szálltak be a meccsbe, ugyanakkor rengeteg mindenen lehet és kell még javulnunk a bajnokság kezdetéig, főleg a támadójátékban és a kialakított helyzetek kihasználásában kell előrébb lépnünk. A székesfehérváriak elleni szombati meccsig már csak pár óránk van, biztos vagyok abban, hogy nagyon fáradt lesz a csapat, s mivel egy nagyon jó csapat lesz az ellenfelünk, ezért nehéz meccsre számítok" – fogalmazott György László a szlovák bajnok elleni győzelmet követően.

DKKA – Iuventa Michalovce 31-22 (15-12)
Gólszerzőink: Monori 8, Szekerczés 7, Klujber 4, Bouti 4, Kazai 3, Kovács A. 2, Szalai 2, Grosch 1.

A rovat további hírei: Sport

Megszületett Bulath Anita kisfia

Megszületett Bulath Anita kisfia

2017. augusztus 21. (hétfő)

3650 grammal és 55 centiméterrel megszületett kiváló kézilabdázónk, Bulath Anita kisfia, Horváth Botond Tibor.

Kihozta a hibákat a felkészülési torna

Kihozta a hibákat a felkészülési torna

2017. augusztus 21. (hétfő)

Összességében elégedett volt játékosai hétvégi teljesítményével György László, a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt csapatának vezetőedzője.

Válogatott keret a vb-selejtezőkre

Válogatott keret a vb-selejtezőkre

2017. augusztus 21. (hétfő)

Hat ferencvárosi játékos került be Bernd Storcknak az itthon játszó labdarúgókkal kiegészült 26 fős keretébe, melynek összeállítását hétfőn hirdette ki a magyar válogatott szövetségi kapitánya.

Pótselejtezőre készül a válogatott

Pótselejtezőre készül a válogatott

2017. augusztus 21. (hétfő)

Öt dunaújvárosi játékossal a keretben vágott neki Európa-bajnoki pótselejtezős felkészülésének a magyar futsal válogatott.

Három dunaújvárosi utazik a vb-re

Három dunaújvárosi utazik a vb-re

2017. augusztus 21. (hétfő)

A DUE-Maarsk Graphics női vízilabda csapatának három fiatal játékosa, Brezovszki Gerda, Mchunu Hlengiwe és Vályi Vanda is utazhat a görögországi junior világbajnokságra.

Chicago-siker a sportcsarnokban

Chicago-siker a sportcsarnokban

2017. augusztus 20. (vasárnap)

A Chicago együttesének győzelmével ért véget az egyetemi sportcsarnokban megrendezett ünnepi kispályás labdarúgó torna.

Hatodik helyen zárt a DAB

Hatodik helyen zárt a DAB

2017. augusztus 20. (vasárnap)

Hiába szerzett vezetést korán, végül négygólos, 6-2-es vereséggel fejezte be a poprádi Tátra Kupa küzdelmeit a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.