Sima győzelem a szlovák bajnok ellen

2017. augusztus 11. (péntek) 19:34 - spigott

Fokozatosan felőrölte ellenfelét, s végül 31-22-es sikert aratott a szlovák bajnok Michalovce ellen a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese.

Egy nappal a Szeged elleni 40-26-os sikert követően már Székesfehérváron volt jelenése a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapatának, mely az Alba Fehérvár KC háromnapos felkészülési tornáján lépett pályára ma este a szlovák bajnok Iuventa Michalovce ellenében. György László együttesében ezúttal már pályára lépett a junior Európa-bajnokságról hazatért Klujber Katrin is, így vezetőedzőnknek "csak" a lábadozó Oguntoye Viktóriát és Kemény Dórát kellett nélkülöznie a nagymihályiak ellen.

Együttesünk játékában még érezhető volt a kőkemény heti munka, valamint a tegnap esti edzőmeccs is benne volt a lábakban, így az első félidőben még nem alakult ki túl nagy különbség a csapatok között. Ugyan rendre a Kohásznál volt az előny, a szünetre "mindössze" 15-12-es vezetéssel vonulhatott együttesünk, melyet elsősorban a rengeteg kihagyott ziccer számlájára írt a dunaújvárosi szakvezetés. A térfélcserét követően már lényegesen nagyobb volt a különbség a két együttes között, mert a cserék is jól szálltak be a meccsbe, így fokozatosan nőtt a DKKA előnye, s a mieink végül igen sima, 31-22-es sikerrel zárták mai edzőmeccsüket.

Monori Orsolya nyolc gólig jutott! (Kép: DO-archív)

György László vezetőedző azonban ezúttal sem foglalkozott az eredménnyel, sokkal fontosabb volt számára, hogy az eltervezett taktikai elemekből mit tudtak megvalósítani tanítványai.
"Ahogy várható volt, fokozatosan felőröltük ellenfelünket, pedig nagyon nem voltunk frissek, s ez meg is látszódott a játékunkon. Ebben az időszakban nem az eredmény a lényeg, s bár nyerni természetesen jobb, mint kikapni, most is arra voltam kíváncsi elsősorban, hogy hol tartunk a csapatépítésben. Az újak jól szálltak be a meccsbe, ugyanakkor rengeteg mindenen lehet és kell még javulnunk a bajnokság kezdetéig, főleg a támadójátékban és a kialakított helyzetek kihasználásában kell előrébb lépnünk. A székesfehérváriak elleni szombati meccsig már csak pár óránk van, biztos vagyok abban, hogy nagyon fáradt lesz a csapat, s mivel egy nagyon jó csapat lesz az ellenfelünk, ezért nehéz meccsre számítok" – fogalmazott György László a szlovák bajnok elleni győzelmet követően.

DKKA – Iuventa Michalovce 31-22 (15-12)
Gólszerzőink: Monori 8, Szekerczés 7, Klujber 4, Bouti 4, Kazai 3, Kovács A. 2, Szalai 2, Grosch 1.

A rovat további hírei: Sport

Gólzáporos győzelem az utolsó csoportmeccsen

Gólzáporos győzelem az utolsó csoportmeccsen

2018. július 21. (szombat)

Villámrajtot véve már az első negyedben eldöntötte a németek elleni összecsapást a magyar női vízilabda válogatott, akik legközelebb hétfőn, az egyenes kieséses szakaszban ugranak medencébe. Magyarország – Németország 26-1. Szép volt lányok!

Gera is bekerült Rossi stábjába

Gera is bekerült Rossi stábjába

2018. július 21. (szombat)

Hivatalosan is munkába állt Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. Másodedzői feladatokat lát majd el a júniusban visszavonult, 97-szeres Gera Zoltán. 

Bombameglepetés az első napon

Bombameglepetés az első napon

2018. július 21. (szombat)

Alaposan felborult a papírforma a strandröplabdázók dunaújvárosi selejtezőjében, ugyanis a női mezőnyben a nagy esélyes párosok közül csak egy tudta kiharcolni a továbbjutást.

Kezdésnek jó volt!

Kezdésnek jó volt!

2018. július 20. (péntek)

Magabiztos, 29-20-as sikert aratott az MTK elleni fővárosi felkészülési találkozón a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia együttese.

Előrébb lépett a válogatott

Előrébb lépett a válogatott

2018. július 20. (péntek)

Elégedetten értékelte az oroszok elleni Európa-bajnoki győzelmet Bíró Attila, a magyar női vízilabda válogatott szövetségi kapitánya.

Teljes az éremkollekció

Teljes az éremkollekció

2018. július 20. (péntek)

A szegedi sárkányhajó világbajnokság harmadik napján sem maradtak érem nélkül a Dragon Steel SE fiatal versenyzői.

Ismét benépesül a Szalki-sziget

Ismét benépesül a Szalki-sziget

2018. július 20. (péntek)

Óriási csatákra számíthatunk péntektől vasárnapig a Strandröplabda Magyar Bajnokság dunaújvárosi fordulójában a Szalki-szigeten kialakított pályákon, melyen rekordszámú, 35 női és 29 férfi páros vesz részt.