Sima győzelem a szlovák bajnok ellen

2017. augusztus 11. (péntek) 19:34 - spigott

Fokozatosan felőrölte ellenfelét, s végül 31-22-es sikert aratott a szlovák bajnok Michalovce ellen a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese.

Egy nappal a Szeged elleni 40-26-os sikert követően már Székesfehérváron volt jelenése a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapatának, mely az Alba Fehérvár KC háromnapos felkészülési tornáján lépett pályára ma este a szlovák bajnok Iuventa Michalovce ellenében. György László együttesében ezúttal már pályára lépett a junior Európa-bajnokságról hazatért Klujber Katrin is, így vezetőedzőnknek "csak" a lábadozó Oguntoye Viktóriát és Kemény Dórát kellett nélkülöznie a nagymihályiak ellen.

Együttesünk játékában még érezhető volt a kőkemény heti munka, valamint a tegnap esti edzőmeccs is benne volt a lábakban, így az első félidőben még nem alakult ki túl nagy különbség a csapatok között. Ugyan rendre a Kohásznál volt az előny, a szünetre "mindössze" 15-12-es vezetéssel vonulhatott együttesünk, melyet elsősorban a rengeteg kihagyott ziccer számlájára írt a dunaújvárosi szakvezetés. A térfélcserét követően már lényegesen nagyobb volt a különbség a két együttes között, mert a cserék is jól szálltak be a meccsbe, így fokozatosan nőtt a DKKA előnye, s a mieink végül igen sima, 31-22-es sikerrel zárták mai edzőmeccsüket.

Monori Orsolya nyolc gólig jutott! (Kép: DO-archív)

György László vezetőedző azonban ezúttal sem foglalkozott az eredménnyel, sokkal fontosabb volt számára, hogy az eltervezett taktikai elemekből mit tudtak megvalósítani tanítványai.
"Ahogy várható volt, fokozatosan felőröltük ellenfelünket, pedig nagyon nem voltunk frissek, s ez meg is látszódott a játékunkon. Ebben az időszakban nem az eredmény a lényeg, s bár nyerni természetesen jobb, mint kikapni, most is arra voltam kíváncsi elsősorban, hogy hol tartunk a csapatépítésben. Az újak jól szálltak be a meccsbe, ugyanakkor rengeteg mindenen lehet és kell még javulnunk a bajnokság kezdetéig, főleg a támadójátékban és a kialakított helyzetek kihasználásában kell előrébb lépnünk. A székesfehérváriak elleni szombati meccsig már csak pár óránk van, biztos vagyok abban, hogy nagyon fáradt lesz a csapat, s mivel egy nagyon jó csapat lesz az ellenfelünk, ezért nehéz meccsre számítok" – fogalmazott György László a szlovák bajnok elleni győzelmet követően.

DKKA – Iuventa Michalovce 31-22 (15-12)
Gólszerzőink: Monori 8, Szekerczés 7, Klujber 4, Bouti 4, Kazai 3, Kovács A. 2, Szalai 2, Grosch 1.

A rovat további hírei: Sport

Kiütéses sikerrel előzött a Kemi-Ker

Kiütéses sikerrel előzött a Kemi-Ker

2017. december 14. (csütörtök)

Egy híján húsz gólt szerezve gyűjtötte be második győzelmét a Dunaújvárosi Futsal Bajnokságban a Kemi-Ker Kft. együttese.

Hazai évzáró a Fradi ellen

Hazai évzáró a Fradi ellen

2017. december 14. (csütörtök)

A Ferencváros elleni hazai találkozóval búcsúzik a 2017-es esztendőtől ma este nyolc órától a Dunaferr DUE Renalpin FC futsal csapata.

Más súlycsoport

Más súlycsoport

2017. december 13. (szerda)

Erősen tartalékos felállásban is biztosan, 9-3-ra nyerte a Vasas elleni kupamérkőzését a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Rendhagyó évzárót tartott a Dunaferr SE!

Rendhagyó évzárót tartott a Dunaferr SE!

2017. december 13. (szerda)

Rendkívül sikeres esztendőt zárt a Dunaferr SE mind az öt szakosztálya, melyek az éves visszatekintő és az egyéni jutalmak átvétele után jó hangulatú játékokkal zárták le a 2017-es évet.

Szép siker a rangadón

Szép siker a rangadón

2017. december 13. (szerda)

A négy gólig jutó Garda Krisztina vezérletével aratott 12-11-es győzelmet a Ferencváros elleni fővárosi találkozón a DUE-Maarsk-Graphics női vízilabda csapata.

Tét nélkül a kupában

Tét nélkül a kupában

2017. december 13. (szerda)

A Vasas elleni hazai találkozóval zárja a Magyar Kupa küzdelmeit ma este hat órától a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Évzáró a Fradi ellen

Évzáró a Fradi ellen

2017. december 13. (szerda)

Az idei év utolsó bajnoki mérkőzését az egyre jobban játszó Ferencváros ellen játssza a A DUE-Maarks Graphics női vízilabda csapata.