Sima győzelem a szlovák bajnok ellen

2017. augusztus 11. (péntek) 19:34 - spigott

Fokozatosan felőrölte ellenfelét, s végül 31-22-es sikert aratott a szlovák bajnok Michalovce ellen a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese.

Egy nappal a Szeged elleni 40-26-os sikert követően már Székesfehérváron volt jelenése a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapatának, mely az Alba Fehérvár KC háromnapos felkészülési tornáján lépett pályára ma este a szlovák bajnok Iuventa Michalovce ellenében. György László együttesében ezúttal már pályára lépett a junior Európa-bajnokságról hazatért Klujber Katrin is, így vezetőedzőnknek "csak" a lábadozó Oguntoye Viktóriát és Kemény Dórát kellett nélkülöznie a nagymihályiak ellen.

Együttesünk játékában még érezhető volt a kőkemény heti munka, valamint a tegnap esti edzőmeccs is benne volt a lábakban, így az első félidőben még nem alakult ki túl nagy különbség a csapatok között. Ugyan rendre a Kohásznál volt az előny, a szünetre "mindössze" 15-12-es vezetéssel vonulhatott együttesünk, melyet elsősorban a rengeteg kihagyott ziccer számlájára írt a dunaújvárosi szakvezetés. A térfélcserét követően már lényegesen nagyobb volt a különbség a két együttes között, mert a cserék is jól szálltak be a meccsbe, így fokozatosan nőtt a DKKA előnye, s a mieink végül igen sima, 31-22-es sikerrel zárták mai edzőmeccsüket.

Monori Orsolya nyolc gólig jutott! (Kép: DO-archív)

György László vezetőedző azonban ezúttal sem foglalkozott az eredménnyel, sokkal fontosabb volt számára, hogy az eltervezett taktikai elemekből mit tudtak megvalósítani tanítványai.
"Ahogy várható volt, fokozatosan felőröltük ellenfelünket, pedig nagyon nem voltunk frissek, s ez meg is látszódott a játékunkon. Ebben az időszakban nem az eredmény a lényeg, s bár nyerni természetesen jobb, mint kikapni, most is arra voltam kíváncsi elsősorban, hogy hol tartunk a csapatépítésben. Az újak jól szálltak be a meccsbe, ugyanakkor rengeteg mindenen lehet és kell még javulnunk a bajnokság kezdetéig, főleg a támadójátékban és a kialakított helyzetek kihasználásában kell előrébb lépnünk. A székesfehérváriak elleni szombati meccsig már csak pár óránk van, biztos vagyok abban, hogy nagyon fáradt lesz a csapat, s mivel egy nagyon jó csapat lesz az ellenfelünk, ezért nehéz meccsre számítok" – fogalmazott György László a szlovák bajnok elleni győzelmet követően.

DKKA – Iuventa Michalovce 31-22 (15-12)
Gólszerzőink: Monori 8, Szekerczés 7, Klujber 4, Bouti 4, Kazai 3, Kovács A. 2, Szalai 2, Grosch 1.

A rovat további hírei: Sport

Újra pályán az élvonal

Újra pályán az élvonal

2018. március 23. (péntek)

A dobogóra pályázó együttesek közül kettő is pályára lépett csütörtökön este a városi kispályás labdarúgó bajnokság Acerbis Osztályának első tavaszi fordulójában.

Tombor István nevét viseli az új edzőterem

Tombor István nevét viseli az új edzőterem

2018. március 22. (csütörtök)

A Gurics György Birkózó Centrumban adták át ma délután a Dunaferr SE birkózó szakosztályának új edzőtermét.

Az ötödik helyért játszik a válogatott

Az ötödik helyért játszik a válogatott

2018. március 22. (csütörtök)

A magyar női vízilabda-válogatott alulmaradt az oroszokkal vívott első mérkőzésén az Európa Kupa spanyolországi hatos döntőjében, így pénteken az elődöntő helyett az ötödik helyért szállhat vízbe.

Egygólos vereség Hollandia ellen

Egygólos vereség Hollandia ellen

2018. március 22. (csütörtök)

A magyar női kézilabda-válogatott 19-18-ra kikapott csütörtökön a világbajnoki bronz- és Európa-bajnoki ezüstérmes Hollandia csapatától Győrben, a decemberi kontinenstorna selejtezősorozatában.

Újabb Kohász-siker

Újabb Kohász-siker

2018. március 22. (csütörtök)

Hullámzó játékkal aratott 30-21-es győzelmet a Kecskemét elleni edzőmérkőzésen a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia együttese.

Tovább száguldanak a serdülők

Tovább száguldanak a serdülők

2018. március 22. (csütörtök)

A negyedik helyezett Tamási otthonában is nagyon sima győzelmet aratott a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia serdülő együttese.

Továbbjutás a diákolimpián

Továbbjutás a diákolimpián

2018. március 22. (csütörtök)

A Dózsa iskola leány csapata a második, míg a fiúk az első helyen jutottak tovább a III. korcsoportos röplabda diákolimpia országos döntőjébe.