A Sümeg ellen kezdenek röplabdázóink

Szárszó Lajos - 2017. szeptember 23. 8:09

Teljesen átalakított, megfiatalított kerettel vág neki a röplabda NB I-nek a Dunaferr SE csapata, mely vasárnap  délután háromtól a Sümeg elleni hazai meccsel kezdi a bajnokságot.

Az utóbbi évek szokásrendje alapján nem kellett meglepődni azon, hogy Tomanóczy Tibornak ismét új csapatot kellett építenie a 2017-2018-as NB I-es szezonra. Ennek oka, hogy a kiváló utánpótlás nevelési munkának köszönhetően hét játékost igazoltak el a nagyobb gazdasági háttérrel rendelkező klubok. Gebhardt Áron és Gebhardt Norbert a Kazincbarcikához igazoltak, Guzmics Richárd, Szabó Péter és Kholmann Norbert a Szolnokot erősítik, Stefanovics Krisztián hazatért szülővárosába, Székesfehérvárra, míg Novokrescsenszkov Viktor Budapestre, a MAFC-hoz igazolt. Az ő helyükön az idei szezonra azok a még fiatalabbak kerülnek, akik tehetségüket a korosztályos bajnokságokban és a válogatottakban egyaránt megmutatták, viszont közülük többen soha nem játszottak NBI-es mérkőzésen.

Egyetlen rutinos játékosunk Hatvany Zsolt, aki mellett Bohnicsek Szilveszter, Kiss Marcell, Móró Ákos, Csizmadia Tamás, Hartyányi Gergő, Tomanóczy Bálint, Matyiák Árpád, Laczi Dominik, Flackner Kornél, Tajti Olivér, Iván Bence, Iván Gergő, Mihucz Csaba állnak Tomanóczy Tibor rendelkezésére. Fiataljaink a bajnoki felkészülési időszakban a tervezett munkát elvégezték, mely alatt három tornán vettek részt. Elsőként a hazai rendezésű Szász Antal Emléktornán léptek pályára, majd Székesfehérváron és a szlovákiai Komarnoban csiszolták tovább tudásukat. Legutóbb ismét Székesfehérvárra látogattak, ahol sikerült visszavágni az egy héttel ezelőtti vereségért. A fiúk helyenként jó játékkal verték a vendéglátókat 2:1-re. Mint azt Tomanóczy Tibor vezetőedző elmondta, a találkozón nem lépett pályára a sérüléssel bajlódó Kiss Marcell, valamint a csuklótörése után lassan felépülő Móró Ákos sem, akinek törött csontjait nemrég össze kellett csavarozni, de jövő héten már megkezdi a rehabilitációs munkát. Történt egy sajnálatos sérülés is, mégpedig a Sümegről hozzánk igazolt Iván Bencével, aki a mérkőzés hevében átesett a pályát övező palánkon, mely következtében a nyakát ütötte meg. Gyorsan orvoshoz vitték, ahol megállapították, hogy szerencsére nem történt komolyabb sérülés, de nem biztos, hogy a csapat számíthat rá a Sümeg elleni bajnoki nyitányon.

Képek: DO-archív

- Egyre jobban, összeszokottabban játszik csapatom – mondta Tomanóczy Tibor -, mely a felkészülési időszakban történt kemény munkának köszönhető. A három felkészülési torna alatt egyre jobb játékot mutattunk, így felkészültünk a bajnoki rajtra, melyet nagy izgalommal várunk. Nagyon jó, hogy a vasárnapi NB I-es mérkőzést szombaton megelőzi egy NB II-es meccs is, ahol akadémiásaink, akik az NB I-es csapat nagy részét alkotják, a Sümegi-Dabronc ellen játszhatnak. Bízom abban, hogy a fiatalos lendület az idei szezonban nem párosul hullámzó játékkal. Szurkolóinkra továbbra is szükségünk van, hiszen ők azok, akik a nehezebb pillanatokban erőt adnak nekünk. A vasárnap délután három órakor kezdődő NB I-es bajnokin szoros meccsre készülünk, ahol a célunk a győzelem megszerzése.

A rovat további hírei: Sport

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

2024. ápr. 22.

Tizenegy dobogós helyezéssel, az éremtábla hetedik helyén zárták legutóbbi versenyüket a DKSE korosztályos úszói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

2024. ápr. 22.

Csak a harmadik szettben tudta megszorítani az alsóházi tabellát vezető Miskolc gárdáját a DKSE felnőtt röplabda csapata az Extraliga hazai szezonzáróján.

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

2024. ápr. 21.

Félidőnként két-két gólt kapva szenvedett vereséget a több élvonalbeli játékossal megerősített Fehérvár FC II. vendégeként a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.

Hozta a kötelezőt a DFVE

Hozta a kötelezőt a DFVE

2024. ápr. 21.

Minden negyedet megnyerve aratott sima, 12-5-ös sikert az alapszakasz utolsó találkozóján a DFVE női vízilabda csapata a Szeged otthonában szombaton este.