Állj helyt becsülettel!

Szárszó Lajos - 2017. szeptember 27. 8:00

A röplabda első osztályú bajnokság második fordulójában a Dunaferr fiataljai az egyik éllovas, a Kazincbarcika ellen játszanak.

A hétvégi, Sümeg elleni győztes mérkőzést követően ma újabb megmérettetés vár a Tomanóczy Tibor által vezetett Dunaferr SE röplabdázóira, akik ezúttal idegenben, akár a bajnoki cím elnyerésére is esélyes Kazincbarcika vendégeként lépnek pályára este fél hattól. Fiataljaink, ha csak a végeredményt, a 3:0-s győzelmet nézzük ugyan jól indították a bajnokságot, de azért ez csalóka. Nem csak azért, mert még nincs teljesen összeszokva a csapat, hanem azért, mert játéka – a rutintalanságból adódóan – hullámzó, néha még rendezetlen. Ez az, amit a minden hájjal megkent, több nagy csatát megélt barcikaiak ellen nem szabad elkövetni, mert azt ők kegyetlenül ki fogják használni csakúgy, mint tették azt a Debrecen ellen, akiket minden szettben 15 pontos különbséggel küldtek a padlóra. Azt se felejtsük el, hogy a Vegyészt több dunaújvárosi nevelésű játékos alkotja, így az idén hozzájuk igazolt Gebhardt testvérpár, Norbert és Áron is, akik mindketten dunaújvárosiként lettek a magyar felnőtt válogatott tagjai. Mint azt Tomanóczy Tibor vezetőedző elmondta csapatától tisztes helytállást vár el.

- Soha, egyetlen mérkőzésen sem léptünk felemelt kézzel pályára akkor sem, ha nem mi voltunk a mérkőzések esélyesei. Sőt, kifejezetten szeretjük azokat a kihívásokat, ahol a nálunk előrébb járó csapatok ellen játszhatunk, hiszen nekünk még bőven van tanulni és fejlődni valónk. Így lesz ez ma is, a nálunk jóval nagyobb játékerőt képviselő Kazincbarcika otthonában, ahol már az nagy erőt adna csapatomnak, ha szép pontokat szereznénk, vagy szettet tudnánk nyerni. Ehhez minden játékosomnak végig koncentráltan, tudásának maximumát nyújtva kell játszania, hiszen az a célunk, hogy minden meccsen lépjünk előre valamiben. Sajnos többen nem állhattak rendelkezésemre a heti edzések alkalmával, hiszen Móró Ákos keze még gipszben van, Kiss Marcell húzódása sem jött még helyre, és többen, így Csizmadia Tamás is elég komoly megfázással küzd. Ettől függetlenül azt várom el magunktól, hogy megnehezítsük a Kazincbarcika dolgát.

A rovat további hírei: Sport

Vereség az évzárón

Vereség az évzárón

2022. dec. 04.

A lehetőségeivel jobban sáfárkodó Paks II. kétgólos, 3-1-es győzelmet aratott a Dunaújvárosi FC labdarúgói ellen az év utolsó bajnokiján.

Biztosan hozták a kötelezőt

Biztosan hozták a kötelezőt

2022. dec. 04.

Csak az első szettben tudta megnehezíteni a DKSE röplabdázóinak dolgát a TFSE csapata a két gárda szombat esti bajnokiján.

Továbbra is hibátlan a DFVE

Továbbra is hibátlan a DFVE

2022. dec. 03.

Remek védekezésének köszönhetően a BVSC otthonából is három ponttal távozhatott a DFVE felnőtt női vízilabda csapata a két gárda szombati bajnokiján.

Fontos pontokra hajtanak a röpisek

Fontos pontokra hajtanak a röpisek

2022. dec. 03.

A TFSE elleni hazai összecsapással folytatja az NB I Liga küzdelmeit a DKSE felnőtt röplabda csapata a sportcsarnokban ma este fél hattól.

Fájdalmas pontvesztés

Fájdalmas pontvesztés

2022. dec. 03.

Némi meglepetésre csak 18-18-as döntetlent ért el a NEKA elleni rácalmási bajnokin a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese.

Önmagukat is legyőzték a sportnapon

Önmagukat is legyőzték a sportnapon

2022. dec. 02.

Több mint negyven speciális igényű sportoló részvételével rendezték meg a Magyar Speciális Olimpiai Szövetség regionális sportnapját a Rudas iskolában.

Mindenképpen nyerni akarnak

Mindenképpen nyerni akarnak

2022. dec. 02.

Rácalmáson, a NEKA elleni találkozóval folytatja a bajnokság küzdelmeit a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt csapata.