Felemás eredmények az utánpótlásánál

spigott - 2017. szeptember 25. 12:33

Az Országos Serdülő Bajnokságban és a Kiemelt Erima Bajnokságban is egy vereséggel, valamint egy győzelemmel kezdtek a DKKA U13-as kézilabdázói.

A Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia U13-as csapata ebben az évben is két fronton versenyez, ugyanis az Országos Serdülő Bajnokság mellett az U13 kiemelt bajnokságában is részt vesznek fiataljaink. Előbbi sorozatban két találkozó várt a dunaújvárosi kézilabdázókra a közelmúltban. A Nemesnádudvar elleni találkozón azonban sok hibával, rossz felfogásban játszottak Takács Józsefné tanítványai, így ellenfelük végül simán, 27-20-ra nyert a két gárda mérkőzését, ám a Baja ellen már az első percekben látszott, hogy a két csapat között igen nagy lesz a különbség. Serdülőink ennek ellenére is komolyan vették a találkozót, s jó védekezésüknek köszönhetően többször is élni tudtak a gyors indítások adta lehetőséggel, így kiütéses, 46-6-os sikert arattak.

Kép: kohaszkezi.hu

A Kiemelt Erima Bajnokság küzdelmeiben idén négy csoportban hat-hat együttes küzdhet meg egymással a pontokért. A Kohász csoportjába a Győr, a Szombathely, a Székesfehérvár, a Tatabánya és a Kozármisleny csapatait sorolták, így ezzel az öt együttessel kell játszania fiataljainknak két-két mérkőzést a rendelkezésre álló hat fordulóban. Ezekből az elsőt Győrben rendezték meg, ahol a Kozármisleny és Tatabánya várt a mieinkre. Az első találkozót a Kozármislennyel játszották U13-asaink, s bár sokáig jól tartották magukat, végül a rutinosabb ellenfél 19-11-re nyerni tudott. A Tatabánya elleni meccs lényegesen simább volt, így azok is lehetőséget kaphattak, akik korábban kevesebbet játszottak, ám a DKKA fölényes sikerét így sem veszélyeztette semmi (32-13).

Eredmények

OSB

Nemesnádudvari – DKKA III 27-20 (12-10)
DKKA III – Bajai KSE     46–6 (22–2)

Kiemelt Erima Bajnokság

Kozármisleny – DKKA 19-11 (11-5)
DKKA – Tatabánya 32-13 (14-5)

A rovat további hírei: Sport

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.