Győzelem a bajnoki nyitányon!

Szárszó Lajos - 2017. szeptember 24. 17:57

A Dunaferr SE férfi röplabda csapata nagy küzdelemben győzte le a Sümeg együttesét a 2017-2018-as bajnokság első fordulójában. Az alaposan megfiatalított és átalakított Dunaferr azt a sümegi együttest fogadta, mellyel a felkészülés időszakában egyszer már összemérték erejüket.

Megkezdődött a röplabda bajnokság a férfiak NB I-es idei szezonjában, ahol az alaposan megfiatalított és átalakított Dunaferr azt a sümegi együttest fogadta, mellyel a felkészülés időszakában egyszer összemérték erejüket. Akkor újvárosi győzelem született, így most is arra vártak a hazai szurkolók, hogy Tomanóczy Tibor fiai behúzzák a találkozót. A játékot a Dunaferr kezdte jobban, hiszen Flachner Kornél és Bohnicsek Szilveszter pontjainak köszönhetően néggyel megléptek ellenfelüktől, akik ezt nem nézték jó szívvel, és hatnál utolérték fiainkat (6:6). Ezt követően felváltva estek a pontok 10-ig, majd Hatvany ellenállhatatlan nyitásai után ismét sikerült négy ponttal elhúzni (14:10).

Ekkor kisebb hullámvölgybe kerültünk, de a vezetést nem adtuk ki a kezünkből (19:17). A végjáték ennek ellenére izgalmasra sikerült, végül azonban, ha szűkösen is, de sikerült megnyerni a szettet (26:24). Fordulás után felváltva estek a pontok, de mindig hazai vezetés mellett (8:7). Az első fordulat ekkor következett, ismét Hatvany nyitásainál, hiszen öt pontos előnyre tett szert csapatunk (13:8). Ezt az előnyt sikerült megtartani még akkor is, ha egy-egy hiba becsúszott a játékunkba (19:14). A végjáték is sima lett, így nyugodtan várhattuk a harmadik szettet (25:19). Annak elejére talán ez a nyugalom hatott rosszul fiataljainkra, akiket állva hagytak a sümegiek (2:6). Innen kellett volna felállni, ez azonban sehogyan sem sikerült (5:10). Ez megfogta a Dunaferr fiatal játékosait, a rutinos Hatvany Zsoltot azonban nem, aki remekül nyitott és kiválóan mozgatta társait, így nem csak szűkült a hátrány, hanem már a vezetés is a Dunaferrnél volt 13:12-es állásnál. Ekkor újabb hullámzás állt be a játékunkba (14:16), de 18-nál sikerült az egyenlítés. Ekkor elkapták Iván Bencéék a ritmust, és hatalmas koncentrációval végül 25:22-re nyerték a szettet, ezzel együtt 3:0-ra a mérkőzést.

Fotók: Ónodi Zoltán

Dunaferr SE – Sümeg 3:0 (26:24, 25:19, 25:22)

Vezették: Szarka János és Vári Péter

Dunaferr SE: Iván Bence, Bohnicsek Szilveszter, Hatvany Zsolt, Tomanóczy Bálint, Flachner Kornél, Matyiák Árpád, Hartyányi Gergő (liberó). Csere: Iván Gergő. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor

Sümeg: Nagy Péter, Péter Benedek, Erki Milán, Balla Szabolcs, Kaposi Tamás, Sow Ábrahám, Sárközi Kálmán (liberó). Cserék: Buzási Miklós, Illés Tamás. Vezetőedző: Tamás Zoltán

 

 

A rovat további hírei: Sport

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

2024. már. 29.

A második félidőt tizenöt góllal megnyerve aratott 32-20-as sikert a DKKA női kézilabda csapata a NEKA elleni hazai bajnokin.

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.