Nem volt esély Kazincbarcikán

Szárszó Lajos - 2017. szeptember 27. 19:35

Az első két szettben még tudta tartani a lépést a hazaikkal a Dunaferr SE fiatal gárdája, mely veresége ellenére becsülettel helyt állt a bajnoki címre is esélyes Kazincbarcikával szemben.

A Sümeg elleni hazai győzelmet követően a Kazincbarcika otthonában lépett pályára a Dunaferr SE röplabda csapata. A cél a tisztességes helytállás volt az akár a bajnoki címre is esélyes vendéglátók otthonában, akik az idei szezonra nem csak játékos keretüket, hanem egy új edző, Daniel Oravec személyében a kispadot is megerősítették. Hogy csak pár nevet említsünk: Gebhardt Áron és testvére, Norbert mellet a vegyész csapatához igazolt Mészáros Dömötör és Vlado Milev is. Ők a mai találkozón mindannyian szerepet kaptak, és azonnal bizonyították is tudásukat. Az első labdamenetek után gyorsan megléptek négy ponttal, ekkor azonban a mieink szép megoldásokat bemutatva megkezdték a felzárkózást, és kilencnél utolérték a hazaiakat (9-9). A folytatásban felváltva estek a pontok egészen 15-15-ig, ekkor azonban Szabónak köszönhetően ismét ellépett a Kazincbarcika gárdája (18-15). Ekkor kért időt Tomanóczy Tibor, mellyel megzavarta a hazaiak nyitóemberét, Gebhardt Norbertet, majd három szép pontot szerezve sikerült ismét szorosabbá tenni a szettet (20-18). A végjátékban azonban leblokkolt fiatal csapatunk, melyet a rutinos hazaiak azonnal kihasználtak, és megnyerték az első játékot (25-18).

Kép: DO-archív

A folytatásra a VRCK három poszton is cserélt, mellyel bizonyította, hogy milyen erős a játékoskerete. Beszállt a játékba a 80-szoros macedón válogatott Vlado Milev, valamint Árva Milán és Dudás Tamás is. Ráadásul nem is akárhogyan, hiszen gyorsan felépítettek egy hat pontos előnyt (10:4). Ezt a folytatásban annak ellenére megőrizték, hogy a hazai mester lehetőséget adott még egy új játékosának, az angol-magyar kettős állampolgársággal rendelkező Zachary Palánkai-Omoshebinek, aki beállása után azonnal ponttal mutatkozott be (19-12). A végére azért még maradtak látványos pontszerzések a mieinktől is, de a végét ennek ellenére simán behúzta a vegyész (25-18). A záró játékban egy újabb egykori dunaújvárosi, Blázsovics Péter mutatott be szép megmozdulásokat, akinek köszönhetően 10-6-ra elhúztak a hazaiak. Innen megpróbált felzárkózni a Dunaferr, de nem sok sikerrel, így folyamatosan nőtt a két csapat közötti távolság (18-9). Ekkora különbséget már nem sikerült ledolgozni, így a végén a Kazincbarcika örülhetett, akik megérdemelt győzelmükkel hozták a papírformát (25-15).

Vegyész RC Kazincbarcika – Dunaferr SE 3-0 (18, 18, 15)

VRCK: Toronyai, Mészáros, Banai, Szabó, Gebhardt N., Kozsla. Csere: Gebhardt Á., Dudás T. (liberók), Milev, Árva, Palánkai-Omoshebi, Blázsovics. Vezetőedző: Daniel Oravec.

Dunaferr: Hatvany, Bohnicsek, Tomanóczy B., Iván B., Flachner, Matyiák. Csere: Hartyányi (liberó)., Iván G., Tajti, Mihucz, Laczi. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.

A rovat további hírei: Sport

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

2024. ápr. 22.

Tizenegy dobogós helyezéssel, az éremtábla hetedik helyén zárták legutóbbi versenyüket a DKSE korosztályos úszói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

2024. ápr. 22.

Csak a harmadik szettben tudta megszorítani az alsóházi tabellát vezető Miskolc gárdáját a DKSE felnőtt röplabda csapata az Extraliga hazai szezonzáróján.

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

2024. ápr. 21.

Félidőnként két-két gólt kapva szenvedett vereséget a több élvonalbeli játékossal megerősített Fehérvár FC II. vendégeként a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.

Hozta a kötelezőt a DFVE

Hozta a kötelezőt a DFVE

2024. ápr. 21.

Minden negyedet megnyerve aratott sima, 12-5-ös sikert az alapszakasz utolsó találkozóján a DFVE női vízilabda csapata a Szeged otthonában szombaton este.