Fájdalmas pontvesztés a fővárosban

spigott - 2017. október 7. 19:44

Hiába vezetett szűk öt perccel a meccs vége előtt még három góllal, nem sikerült nyernie a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapatának az MTK otthonában. Együttesünk rendkívül hullámzóan játszott, kulcspillanatokban rendre hibázott, s ez csak 26-26-os döntetlenre volt elég.

A bajnokságban még nyeretlen MTK otthonában folytatta a K&H női kézilabda liga küzdelmeit ma este hat órától a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia együttese. György László tanítványaira ennek ellenére sem várt könnyű feladat a fővárosban, ám kézilabdázóink célja egyértelműen az volt, hogy idei negyedik bajnoki találkozójukon a negyedik sikerüknek örülhessenek.
A kezdésre nem is lehetett panasz, ugyanis az első négy találatból hármat a Kohász szerzett, ám ezt nem igazán sikerült meglovagolni, mert a következő szűk kilenc percben mindössze kettőt sikerült összehoznia kézilabdázóinknak, s bár az MTK is hibázgatott, a 12. percben így is utolérte együttesünket (5-5). Muszáj is volt időt kérnie György Lászlónak, mert támadásban nagyon tanácstalan volt együttese, egymást érték a rossz megoldások, s hiába az időkérés, egy újabb kihagyott dunaújvárosi ziccert követően Szádvári már a hazaiakat juttatta vezetéshez a 15. percben (6-5).

A Kohász nyolcperces gólcsendjét végül Szekerczés Luca törte meg, majd jobbátlövőnk hetesből is betalált egy kivédekezett MTK-támadása után, így a 20. percben visszavette az előnyt a DKKA (6-7). Nem sokáig örülhettünk sajnos ennek sem, mert előbb Klujber, majd Kazai hagyott ki egy-egy helyzetet, s ebből kétszer is egyenlíteni tudott a fővárosi alakulat (8-8). Hiába lépett meg azonban ezt követően ismét kettővel együttesünk, újra jöttek az eladott labdák, kihagyott ziccerek, ezt sorozatban lőtt három góllal torolta meg a házigazda, mely 12-11-es előnnyel vonulhatott a szünetre.

Úgy tűnt, hogy a szünetben sikerült is rendezni a sorokat, mert a második felvonást ismét jobban kezdte a Kohász, melyből Micijevic, Szekerczés, Szalai és Grosch lőtt gólt az első öt percben, ráadásul úgy, hogy a túloldalon ezalatt egy sem jött össze a hazaiaknak (12-15). Az MTK játékosai persze nem adták fel, s mivel a mieink kezdeti lendülete hamar megtört, Karnik két sikeres hetesével minimálisra csökkentették hátrányukat, majd a 40. percben ki is egyenlítettek (17-17). Láthatóan újabb hullámvölgybe került csapatunk, mely 19-18-nál hátrányba is került, de Grosch, Szekerczés és Szalai igyekeztek kirántani a kátyúból a Kohászt, így a 45. percben Golovin mesternek kellett magához rendelnie tanítványait (19-21). Az időkérés azonban most nem segített a hazaiakon, mert Micijevic és Szekerczés is megszerezte hatodik találatát a meccsen, s a 48. percben már négy góllal állt jobban ellenfelénél együttesünk (20-24).

Micijevic kiválása érzékenyen érintette a Kohászt! (Képek: DO-archív)

Ekkor azonban Micijevic megkapta harmadik kétperces büntetését, így kivált a játékból, ami támadásban és védekezésben is igen nagy érvágás volt a mieinknek. Az emberelőnyben ráadásul megfelezte hátrányát a fővárosi alakulat, így az utolsó tíz perc ígért még bőven izgalmakat (22-24). Miután kiegészültek a mieink, Kovács lőtt nagyon fontos gólt átlövésből, majd az addig hibátlan Szekerczés hagyott ki hétméterest, de szerencsére az MTK is hibázgatott támadásban, így az 55. percben még mindig hárommal jobban álltunk a hazaiaknál (22-25). Továbbra sem nyugodhattunk azonban meg, hiszen támadásban ismét megakadt a gépezet, s a kihagyott ziccerekből, elveszített labdákból kétszer is büntettek a házigazdák, akik az utolsó két percre ráadásul emberelőnybe is kerültek (25-26). A fórból ráadásul ki is egyenlítettek, s mivel együttesünk két újabb támadást is elrontott, a hajrában a győzelemért mehetett az MTK, ám utolsó lövésüket szerencsére védte Tomasevics, így legalább az egyik pontot sikerült megmenteni, de ezzel sem lehettünk ma sajnos elégedettek (26-26).

MTK – DKKA 26-26 (12-11)

DKKA: Tomasevics – Kazai, Szalai 4, Micijevic 6, Cifra, Kovács 3, Klujber. Csere: Csapó (kapus), Dombi, Szekerczés 6, Takács D. 2, Nick, Molnár 2, Grosch 3, Bouti. Vezetőedző: György László.

A rovat további hírei: Sport

Jól hajráztak az akadémisták

Jól hajráztak az akadémisták

2024. ápr. 25.

A Szolnok és a Miskolc ellen sem veszítettek szettet a DSE Röplabda Akadémia fiataljai a bajnoki középszakasz utolsó előtti fordulójában.

Hátrányban a DFVE

Hátrányban a DFVE

2024. ápr. 25.

Védekezésben nem ment női vízilabdázóinknak a Ferencváros ellen, így a zöld-fehérek kerültek előnybe a bajnoki döntőért vívott párharc első felvonásán a fővárosban.

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

2024. ápr. 24.

Pozitív élményekkel és egy értékes hetedik helyezéssel tért haza a dunaújvárosi Dragon Steel SE a 13. Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokságról.

Újra élen a Karmacsi

Újra élen a Karmacsi

2024. ápr. 24.

A listavezető elleni győzelemmel feledtette korábbi botlását a Karmacsi Autó FC együttese a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar Csoportjában.

Már a döntőért küzd a DFVE

Már a döntőért küzd a DFVE

2024. ápr. 24.

A Ferencváros otthonában kezdi meg a két nyert mérkőzésig tartó bajnoki elődöntőt a DFVE női vízilabda csapata ma este nyolc órától.

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.