Győzni mennek Debrecenbe

Szárszó Lajos - 2017. október 18. 7:55

A röplabdázók számára is megkezdődik a Magyar Kupa sorozat, s a Dunaferr SE csapata az egyenes kiesési rendszerben zajló selejtezőben a Debrecennel játszik.

A Magyar Kupában való indulás az első osztályban szereplő csapatok számára mind a nőknél, mind a férfiaknál kötelező, ami azonban meglepő, hogy rajtuk kívül több, alacsonyabb osztályban játszó csapat is jelezte részvételi szándékát. Így az idei kiírásban a férfiaknál 18, míg a nőknél 19 csapat kezdi meg a küzdelmeket. A férfiaknál olyan városok csapatai is indulnak, akikről eddig kevesebbet hallottunk, így a Miskolc, a Nyíregyháza, a Szeged, és a Székesfehérvár, ráadásul Debrecen városa két csapatot is nevezett, így a DEAC mellett a Pénzügyőr SE-Debrecen is indul. Mint az röplabda szövetség által elkészített sorsolásból látszik, a Dunaferr SE a továbbjutás reményében éppen az egyik debreceni együttessel, az első osztályban játszó DEAC-cal mérkőzik. Tomanóczy Tibor együttese éppen ellenünk játszotta a legutóbbi NB I-es mérkőzését, melyet alig negyven perc alatt nyert meg 3-0-ra, de mint azt a Dunaferr vezetőedzője elmondta, ezúttal nehezebb mérkőzésre számít:

Kép: DO-archív

- A csapat felé az elsődleges elvárás a tisztes helytállás, ezzel együtt a továbbjutás. Azt, hogy az NBI-ben legutóbb simán győztünk Debrecenben nem szabad figyelembe vennünk, hiszen minden mérkőzés más. Azt tudni kell, hogy a DEAC-nak voltak hiányzói, akik alapembernek számítanak, így kíváncsian várom a Magyar Kupa találkozót. Amennyiben ők pályára lépnek ellenünk, akkor várhatóan nem fognak annyi hibát elkövetni, mint azt a bajnoki meccsen tették. Biztos vagyok abban, hogy sokkal koncentráltabban fognak játszani, hiszen a továbbjutás egy meccsen dől el, melyen le akarnak bennünket győzni. Véleményem szerint a nyitások minősége és a nyitásfogadások sorsdöntőek lesznek. Szeretném, ha játékosaim a lehető legtöbbet hoznák ki magukból. Pillanatnyilag úgy tűnik, hogy mindenki a rendelkezésemre áll a Magyar Kupa meccsen, így a lehető legerősebb csapatot tudom pályára küldeni a szerda esti találkozón.

A Magyar Kupa mérkőzés október 18-án, szerdán, Debrecenben 18.30-kor kezdődik. A Dunaferr SE győzelme esetén a következő körben, vagyis a negyeddöntőben várhatóan a Pénzügyőr ellen játszhat majd.

A rovat további hírei: Sport

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.

Újra élen a címvédő

Újra élen a címvédő

2024. ápr. 17.

Magabiztos győzelemmel vette vissza a tabella első helyét a Karmacsi Autó gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar csoportjában.