Megkezdődött a 24 órás Úszógála!

Szárszó Lajos - 2017. október 28. 13:55

A dunaújvárosi Fabó Éva Sportuszodában több, mint ötszáz úszó részvételével kezdődött meg a jótékonysági úszógála és László Dezső Emlékverseny.

Az elmúlt évek szokásához képest is nagyobb volt a sürgés-forgás a Fabó Éva Sportuszodában, ahol immár 11. alkalommal rendezi meg az Ússz, Hogy Utolérjenek! Közhasznú Egyesület a 24 órás úszógálát. A 16 csapat több, mint ötszáz versenyzője szó szerint az uszoda minden üres zugát elfoglalta matracaival, rögtönzött ágyaival, hogy amíg társuk a medencében rója a köröket, addig a következő váltásig kipihenje magát. Erre azért is lesz szükségük a sportolóknak, hiszen minden egyes hossz után egy forint kerül két dunaújvárosi intézmény, a Móra Ferenc Speciális Iskola és a Jószolgálati Otthon számlájára. A rendezvény fényét ezúttal az emelte, hogy a szervezők megemlékeztek barátjukról, László Dezsőről, akinek felesége és leánya is jelen volt a megnyitó ünnepségen. Szalontai Károly levelében így búcsúzott barátjától.

- Drága Dezső barátunk! Itt vagyunk, és tisztelegtünk neked. Nem is értjük miért csak most. Sok minden eszünkbe jutott az elmúlt tíz évben a veled együtt lebonyolított Úszógálákról, hiszen nélküled nem kezdhettük volna el egyiket sem. Most a tizenegyediken sajnos már nem lehetsz köztünk. Fájdalmunkat a sok szép emlékkel próbáljuk elnyomni, de nehezen megy, így csak remélni tudjuk, hogy családodnak is idővel menni fog, hogy a szép emlékek lesznek azok, amik eszükbe jutnak, mikor a nevedet kimondják és felemlegetnek. Arra kérünk, vigyázz a családodra és ránk is, akik szerettek, kedveltek és felnéztek rád!

A megható megemlékezés után Gombos István úr, Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzatának humán ügyekért felelős alpolgármestere hivatalosan nyitotta meg a gálát.

- A rendezvény múltja, az eltelt évek és a mindenkori nemes cél jól példázza, hogy szükség van erre és ehhez hasonló rendezvényekre Dunaújvárosban. Dunaújváros büszke sportváros, de nem csak a profi sportolóira büszke, hanem mindazon amatőr és hobbi sportolóira, aki saját és környezete egészségéért tesz nap, mint nap, és leküzdi akadályait. Hiszem, hogy mindazok, akik részt vesznek a rendezvényen, már nyertek! Példát mutattak kortársaiknak, tettek az egészségük védelméért, mindezt pedig azon nemes cél érdekében, hogy a testi- és értelmi fogyatékkal élőket támogassák. Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzatának nevében köszönöm az Ússz, Hogy Utolérjenek! Közhasznú Egyesület évtizedes töretlen, lelkiismeretséggel végzett tevékenységét. Köszönöm valamennyi támogató segítő szándékát!
Miután Gombos István alpolgármester utolsó gondolatával a résztvevőknek kívánt sportszerű versengést pontosan déli 12 órakor megkezdődött a 24 órás úszógála.

Az induló csapatok: Jóbarátok, Acélszív, TTF-Csuromvíz, Jószoli, Etil Alakulat, DTSE, Team Regatta Veszprém, Tavirózsák és Hímárok, Mint A Hal Egyesület, Fröccs, Búvársuli SE, Veresi DECA Macik, IgyunkRája, Hosszdarálók, Lamanteam, Edzésonline-DUE

Színpadi program október 28-án

17. órától: Apple Country Club (Rácalmás)
18. órától: Gárdonyi Ált.Isk. Dance Club
18.30.-tól: Kleopátra Bellydance Group
19. órától: No Control Dance Group
Szünetekben: Franky B
20. órától: EFKA Zenekar

A rovat további hírei: Sport

Meglepő vereség Kínától

Meglepő vereség Kínától

2021. aug. 01.

Két negyeden keresztül gyengén játszott, s bár nagyot hajrázott, kétgólos vereséget szenvedett Kínától a négy dunaújvárosi játékossal felálló magyar női vízilabda válogatott.

Kezdődik a bajnokság!

Kezdődik a bajnokság!

2021. aug. 01.

Győzelemmel indítaná a 2021/2022-es szezont a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata, mely a Szekszárd elleni hazai mérkőzéssel kezdi meg a bajnokságot ma este fél hattól.

Eredményes edzőtábor

Eredményes edzőtábor

2021. júl. 31.

Jelentős létszámmal vett részt tatai edzőtáborában a Danubius KSE tollaslabda szakosztálya.

Legyőzte a spanyolokat, még továbbjuthat a női kézilabda-válogatott

Legyőzte a spanyolokat, még továbbjuthat a női kézilabda-válogatott

2021. júl. 31.

A magyar női kézilabda-válogatott megőrizte esélyét a negyeddöntőbe jutásra a tokiói olimpián, miután három vereség után a csoportkör negyedik fordulójában 29-25-re legyőzte a világbajnoki ezüstérmes Spanyolországot, szombaton.

Kézilabda: kezdésnek remek

Kézilabda: kezdésnek remek

2021. júl. 31.

Idegenben és itthon is magabiztos győzelemnek örülhetett a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata.

Újabb bajnoki érem Debrecenben

Újabb bajnoki érem Debrecenben

2021. júl. 30.

Az 1500-on elért első hely után 400 gyorson is dobogóra állhatott Kovács-Seres Hunor a debreceni Országos Serdülő Bajnokságon.

Nyögvenyelős győzelem a házigazda ellen

Nyögvenyelős győzelem a házigazda ellen

2021. júl. 30.

Szűk három negyeden keresztül szenvedett, de végül magabiztos, 17-13-as sikert aratott japán ellen a négy dunaújvárosi játékossal felálló magyar női vízilabda válogatott a tokiói olimpián.