Negyedik sikerére hajt a Kohász

spigott - 2017. október 7. 8:16

A jó erőkből álló MTK elleni találkozón szerezné meg sorozatban negyedik bajnoki győzelmét ma este hat órától a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia együttese.

Remekül kezdte az idei bajnokságot a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata, mely első három mérkőzését magabiztosan nyerte meg a sorozatban, így jelenleg a tabella harmadik helyén állnak György László tanítványai. Együttesünk legközelebb a fővárosban növelheti pontjai számát, ugyanis szombaton este hat órától az MTK vendégei lesznek Dombi Lucáék, ám az már most borítékolható, hogy nem vár könnyű meccs kézilabdázóinkra. Az MTK ugyan igen rosszul kezdte a bajnokságot, hiszen eddigi három meccsén rendre vereséget szenvedett, igaz a Siófok, a Győr és az Érd elleni zakókkal számíthattak a csapat drukkerei, igaz utóbbi meccsen igen sokáig közel álltak a bravúrhoz is.

A Magyar Kupában viszont remek bravúrt mutattak be a kék-fehérek, ugyanis szerdán tulajdonképpen simán, 32-28-ra legyőzték a Budaörs együttesét, így bejutottak a sorozat harmadik fordulójába. Érthetően jobb hangulatban várják tehát a szombaton este hat órakor kezdődő fővárosi meccset az MTK játékosai, akik azt ígérik, hogy mindent elkövetnek majd a győzelem megszerzéséért. Ez lesz azonban a célja együttesünknek is, mely igyekezett hasznosan eltölteni a válogatott Európa-bajnoki selejtezője miatti bajnoki szünetet, s a napi gyakorlások mellett két edzőmérkőzésen csiszolta játékát. A szombati találkozón is kulcsfontosságú lesz a védelem minősége, ám emellett az adódó helyzetek kihasználására is nagyon oda kell figyelnie együttesünknek, ebben muszáj lesz javulni az elmúlt meccsekhez képest, ha újabb két egységgel szeretnénk növelni a pontok számát.

Képek: DO-archív

György László – Ugyan válogatottjaink hiányoztak az elmúlt szűk két hét nagyobbik részében, de nélkülük is sikerült elvégeznünk azt a munkát, amit elterveztünk. Igyekeztünk kielemezni az MTK csapatát, több olyan játékosuk is van, akik a közelmúltban nálunk szerepeltek, a Budaörs elleni kupameccsüket a helyszínen is megtekintettük, szóval tudjuk, hogy mi az, amire oda kell figyelnünk ellenük. Az biztos, hogy a védelmünknek jól kell teljesíteni ahhoz, hogy megnyerjük a mérkőzést, ez lesz a kulcsa szerintem a találkozónak. Tiszteljük ellenfelünket, de bizakodunk, s természetesen az a célunk, hogy győzelemmel zárjuk az összecsapást.

A rovat további hírei: Sport

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

2024. ápr. 22.

Tizenegy dobogós helyezéssel, az éremtábla hetedik helyén zárták legutóbbi versenyüket a DKSE korosztályos úszói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

2024. ápr. 22.

Csak a harmadik szettben tudta megszorítani az alsóházi tabellát vezető Miskolc gárdáját a DKSE felnőtt röplabda csapata az Extraliga hazai szezonzáróján.

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

2024. ápr. 21.

Félidőnként két-két gólt kapva szenvedett vereséget a több élvonalbeli játékossal megerősített Fehérvár FC II. vendégeként a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.

Hozta a kötelezőt a DFVE

Hozta a kötelezőt a DFVE

2024. ápr. 21.

Minden negyedet megnyerve aratott sima, 12-5-ös sikert az alapszakasz utolsó találkozóján a DFVE női vízilabda csapata a Szeged otthonában szombaton este.

Biztos Kohász-siker a Békéscsaba ellen

Biztos Kohász-siker a Békéscsaba ellen

2024. ápr. 20.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA női kézilabdázóinak a kiesés ellen küzdő Békéscsaba elleni hazai bajnokin.