Nem volt esély a Siófok ellen

spigott - 2017. október 19. 19:42

A láthatóan frissebb, s a játék minden elemében jobb teljesítményt nyújtó Siófok gyakorlatilag végig vezetve aratott 32-26-os győzelmet a támadásban és védekezésben is gyenge napot kifogó Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia ellen a sportcsarnokban ma este.

Rendkívül keménynek ígérkező mérkőzés várt ma este hat órától a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapatára, mely a nyáron jelentősen megerősített Siófok gárdáját látta vendégül a Dunaújvárosi Sportcsarnokban. Együttesünk célja természetesen a két pont megszerzése volt, hiszen csak egy győzelemmel tarthatta volna meg jó bajnoki helyezését, ám erre készült a szezont két vereséggel és két győzelemmel kezdő Siófok is, így izgalmas, kiélezett meccsre számíthattak a sportcsarnokba kilátogató drukkerek, akik újra a Kohász keretében láthatták a fél éve súlyosan megsérült Oguntoye Viktóriát is, s ő természetesen hatalmas tapsot kapott a dunaújvárosi közönségtől.
A mérkőzést sajnos nem kezdte jól együttesünk, hiszen az első két gólt a vendégek szerezték, ráadásul Szalai is igen hamar összeszedett egy kétperces büntetést, s bár Kovács Anna a 4. percben szépített, erre újabb duplával válaszolt a siófoki alakulat (1-4).

A mieink helyzetét nehezített Cifra kiállítása is, de a Kohász emberhátrányban is bátran támadott, Klujber két találatával előbb minimálisra csökkentette hátrányát, majd Szalai Babett ki is egyenlített a 10. percben (4-4). Sajnos ezt nem tudták meglovagolni a mieink, akik két ziccert elhibáztak, védekezésük is elég lyukas volt, s mikor a vendégek újra megléptek kettővel, György Lászlónak magához kellett rendelnie játékosait, hogy nagyobb figyelemre ösztökélje őket. Sajnos ez sem sokat segített, mert hiába lőtt Szalai újabb bombagólt, két kihagyott helyzet és egy eladott labda után is gyors gólt lőttek az egyik legjobbjukat, Perianut sérülés miatt elveszítő vendégek, akik a 15. percben már 9-5-re megléptek a Kohásztól.
A gödörből Molnár és Kovács igyekezett kihozni a mieinket, de nagyon rosszkor jött Klujber kihagyott hétméterese, főleg úgy, hogy az ellentámadásból Nze-Minko azonnal betalált, s ha a csereként beállt Csapó nem véd ajtó-ablak ziccert, ismét meglóghatott volna néggyel a Balaton-parti egylet (7-10). Együttesünk támadójátéka azonban továbbra is halovány volt, Dedu kapus ellen nem nagyon találtuk a jó megoldásokat, s mivel a túloldalon a siófokiak nem nagyon hibáztak, így a 26. percben már öt góllal, 13-8-ra vezetett a vendégcsapat.

A tetemes hátrány tudatában sajnos teljesen szétesett a mieink játéka, s ezt a Siófok újabb két góllal megbosszulva lépett meg 15-8-ra, s bár a hajrá jobban sikerült együttesünknek, a szünetre így is a vendégek vonulhattak négygólos előnnyel (12-16).
A fordulás után a játék minden elemében komoly javulásra volt szükség a Kohásztól ahhoz, hogy maradjon esélye a fordításra, ám a második félidőt is a Siófok kezdte sokkal pontosabban. Ugyan 14-18-ig tartotta négygólos hátrányát csapatunk, egy újabb kihagyott ziccer, majd egy eladott labda után is könnyű gólt lőttek a vendégek, s a 35. percben ismét időt kellett kérnie György Lászlónak (14-20). A Kohász persze nem adta fel, s mikor a Siófok is elkezdett hibázgatni, sorozatban három gólt is lőtt, ám Nick második kiállítása alatt hamar visszaállította a két csapat közti hatgólos különbséget a Rasmussen-csapat (18-24).

Az idő ráadásul folyamatosan fogyott, s mivel a siófokiak nagyon magabiztosan őrizték előnyüket, ahogy közeledtünk a véghajrához, úgy halványodtak a mieink pontszerzési esélyei. Úgy meg pláne, hogy a sokadik rosszul befejezett hazai támadás után Aoustin ismét hétre növelte vetélytársunk előnyét, s ekkor már a legvérmesebb hazai drukkerek reménye is odalett (21-28). A hajrá sajnos már semmi izgalmat nem hozott, mert hiába jött bele a góllövésbe Micijevic, a Siófok könnyedén tartotta vezetését, s végül sima, 32-26-os győzelmet aratott. A mai fájdalmas vereség után azonban nem sokáig búslakodhatnak a mieink, ugyanis holnap már útnak indulnak Romániába, a vasárnapi EHF Kupa visszavágóra, ahol lényegesen jobb teljesítményt kell nyújtaniuk ahhoz, hogy továbbjussanak a sorozat következő fordulójába.

György László: - Esélyünk sem volt arra, hogy sikeresen szerepeljünk a mai találkozón. Rengeteg hibát vétettünk támadásban és védekezésben is, amit lehetett, azt mindent elrontottunk. Enerváltak, lassúak, körülményesek és hitehagyottak voltunk, de nagy feladatok vannak előttünk, mennünk kell tovább!

DKKA – Siófok KC 26-32 (12-16)

DKKA: Tomasevics – Klujber 4, Kovács A. 4, Szalai 5, Dombi 1, Micijevic 6, Kazai. Csere: Csapó, Oguntoye (kapusok), Molnár 1, Cifra 1, Szekerczés 4, Nick, Bouti, Takács D. Vezetőedző: György László.

A rovat további hírei: Sport

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.

Újra élen a címvédő

Újra élen a címvédő

2024. ápr. 17.

Magabiztos győzelemmel vette vissza a tabella első helyét a Karmacsi Autó gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar csoportjában.