ORV-re készülnek tornászaink!

Szárszó Lajos - 2017. október 19. 16:05

A Dunaferr SE tornászai újabb megméretések előtt állnak, mivel az országos csapatbajnokság mellett az Olimpiai Reménységek Versenyében is érdekeltek lesznek.

A Dunaferr SE tornászai közül most a kadet korosztály tagjain a sor, hogy bizonyítsák tudásukat, hiszen egy dupla téttel bíró versenyen vesznek részt, tudtuk meg Török Dániel edzőtől.

- Alaposan benne vagyunk a versenyfelkészülés finisében, ugyanis október 28-án lesz az országos utánpótlás csapatbajnokság 2. fordulója Budapesten. A Dunaferr kadet csapata a Békéscsaba mögött jelenleg a második helyről várja a versenyt, melynek végén országos bajnokcsapatot hirdetnek.

- Mitől bír dupla téttel ez a verseny?

- Azért, mert Makovits Mirtill számára ez a verseny egyben válogató az Olimpiai Reménységek Versenyére, aki meghatározó tagja az 5 fős gárdánknak. Az ORV-re novemberben Csehországban kerül sor, így neki meg kell küzdenie azért, hogy bekerüljön az ifjúsági válogatott az utazó keretébe.

Makovits Mirtillre kemény feladat vár! (Kép: Draskovics Ádám)

- Mit kell tudnunk az ORV-ről?

- Az ORV évről évre színvonalasabb nemzetközi mezőnyt vonultat fel, ezért sportágunk kiemelt utánpótlás versenyként kezeli. A szabályok az ifjúsági korosztálynál egy évvel fiatalabb versenyzőket is engedik rajthoz állni, Mirtill ezért szállhat harcba az ifjúsági válogatottságért, hisz ő csak jövőre fog belépni az ifi korosztályba. Jelen pillanatban Mirtill és én Tatán edzőtáborozunk az ORV kerettel, s a jövő héten is több szólításos edzésen kell részt vennünk Budapesten a Központi Tornacsarnokban.

Az ORV-re egyébként az elmúlt években a Dunaferr SE torna szakosztálya folyamatosan adott csapattagokat, így Kovács Zsófia, Jakab Noémi, Halász Dóra Szimonetta is szép sikereket hozott haza a nemzetközi megmérettetésekről Dunaújvárosba.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: biztató bajnoki eredmények

DSTV: biztató bajnoki eredmények

2024. ápr. 19.

Április 9-12. között rendezték meg az országos felnőtt úszó bajnokság küzdelmeit a fővárosban – szép helyi eredmények születtek. A DKSE színeiben Kenyér Lilla, Kovács-Seres Hunor és Eszenyi Ábel indult – utóbbival és Berzlánovits Éva edzővel beszélgettünk a megméretés után. Hangkép.

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.