Szombaton kezdődik a 24 órás Úszógála!

Szárszó Lajos - 2017. október 27. 17:58

Ismét magyarországi Guiness rekord kísérletre készülnek az úszók a Dunaújvárosi Fabó Éva Sportuszodában, ahol minden hossz forintokban lesz mérhető.

2017. október 28-án, szombaton délben, az ünnepélyes megnyitó után, melyen Gombos István, humán ügyekért felelős alpolgármester köszönti a csapatokat, kezdődik meg immár 11. alkalommal az Ússz, Hogy Utolérjenek! Közhasznú Egyesület rendezésében kiírásra került 24 órás úszógálára. A főszervező Szalontai Károly az idén 16 induló csapat nevezését fogadta el, akik nem csak magukért, hanem két dunaújvárosi intézmény, a Móra Ferenc Speciális Iskola és a dunaújvárosi Jószolgálati Otthon tanulóiért is úsznak.

- Az idén összesen 16 csapatot tudunk fogadni, így közel 320 versenyző rója majd a habokat a 24 órás megmérettetésen. Köztük számos egyetemi, fő- és középiskolai fiatalt találunk, akiket joggal nevezhetünk az úszás szerelmeseinek. A program megemlékezéssel kezdődik, ahol barátunkra, László Dezsőre emlékezünk, majd Gombos István alpolgármester köszöntője után indul a verseny, amely másnap délig tart. A rendezvénynek több célja van, így az egészséges életmódra nevelés, az úszó, búvárúszó és a vízilabda sport népszerűsítése, valamint két dunaújvárosi intézmény, a Móra Ferenc Speciális Iskola és a dunaújvárosi Jószolgálati Otthon tanulóinak támogatása. Természetesen az is cél, hogy megdöntsük a 2013-as évben elért Guiness-rekordot, vagyis az 1454 perc alatt 320 versenyző által leúszott 27500 hosszt, azaz az 1375 km-es távot, amely tovább fokozza a rendezvény izgalmát. A versennyel párhuzamosan az uszodában felállított színpadon különféle zenés, táncos, humoros előadások kerülnek bemutatásra, az éppen pihenő versenyzők, hozzátartozók, valamint az utcáról betérő érdeklődő szurkolók részére kora délutántól éjfélig, majd másnap délelőtt az eredményhirdetésig.

Képek: DO-archív

Az induló csapatok: Jóbarátok, Acélszív, TTF-Csuromvíz, Jószoli, Etil Alakulat, DTSE, Team Regatta Veszprém, Tavirózsák és Hímárok, Mint A Hal Egyesület, Fröccs, Búvársuli SE, Veresi DECA Macik, IgyunkRája, Hosszdarálók, Lamanteam, Edzésonline-DUE

Színpadi program: október 28-án

17. órától: Apple Country Club (Rácalmás)
18. órától: Gárdonyi Ált.Isk. Dance Club
18.30.-tól: Kleopátra Bellydance Group
19. órától: No Control Dance Group
Szünetekben: Franky B
20. órától: EFKA Zenekar

A rovat további hírei: Sport

Egy ponton múlt az akadémisták döntőbe jutása

Egy ponton múlt az akadémisták döntőbe jutása

2024. máj. 06.

Hiába hajrázott remekül, s aratott két szép győzelmet, lemaradt a korosztályos bajnokság országos döntőjéről a DSE Röplabda Akadémia U20-as együttese.

Szezonzáró előtt a futsalosok

Szezonzáró előtt a futsalosok

2024. máj. 06.

A Mad Dogs elleni biatorbágyi találkozóval zárja az NB II-es pontvadászat küzdelmeit a Dunaújváros Futsal felnőtt együttese ma este nyolc órától.

Élni tudott emberelőnyével a Kaposvár

Élni tudott emberelőnyével a Kaposvár

2024. máj. 06.

Korai kiállítás után egy balszerencsés öngól okozta a Dunaújváros FC labdarúgóinak vesztét a tabellán ötödik Kaposvár vendégeként.

Egri előny a bronzcsatában

Egri előny a bronzcsatában

2024. máj. 05.

Támadásban nem ment a DFVE női vízilabdázóinak a bronzpárharc első felvonásán, így a vendég egriek megérdemelt győzelemmel vették el a mieink pályaelőnyét.

Hiába hajrázott nagyot a Kohász

Hiába hajrázott nagyot a Kohász

2024. máj. 05.

Fordulatos, gólokban gazdag mérkőzésen szenvedett kétgólos vereséget a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese az MTK ellen a sportcsarnokban szombaton este.

DSTV: új edzői stáb az Acélbikáknál

DSTV: új edzői stáb az Acélbikáknál

2024. máj. 04.

A következő szezonnak már új edzői stábbal vág neki a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongcsapata. A DAB vezetőedzője Somogyi Balázs lesz a 2024/2025-ös szezonban, s a fiatal szakembert stábunk is kifaggatta terveiről, reményeiről. Hangkép.

Bravúr kell a pontszerzéshez

Bravúr kell a pontszerzéshez

2024. máj. 04.

A tabellán ötödik Kaposvár elleni mérkőzéssel folytatja az NB III-as pontvadászatot a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap délután öt órától.